Tietoja iOS 4.2.7 -ohjelmistopäivityksen (iPhone) turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 4.2.7 -ohjelmistopäivityksen turvallisuussisällöstä.

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 4.2.7 -ohjelmistopäivityksen turvallisuussisällöstä. Päivityksen voi ladata ja asentaa iTunesin avulla.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 4.2.7 -ohjelmistopäivitys (iPhone)

• Varmenteiden luottamuskäytäntö

Saatavuus: iOS 4.2.5–4.2.6 (iPhone 4:n CDMA-malli).

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi saada haltuunsa käyttäjän tunnistetiedot tai muita luottamuksellisia tietoja.

Kuvaus: Comodon kumppanina toimiva rekisteröintien myöntäjä antoi useita vilpillisiä SSL-varmenteita. Tämä saattoi mahdollistaa sen, että välimieshyökkääjä uudelleenohjasi yhteyksiä ja sai haltuunsa käyttäjän tunnistetiedot tai muita luottamuksellisia tietoja. Tämä ongelma on ratkaistu lisäämällä vilpilliset varmenteet mustalle listalle.

Huomautus: Mac OS X -järjestelmissä tämä ongelma on ratkaistu suojauspäivitys 2011-002:ssa. Windows-järjestelmissä Safari määrittää isäntäkäyttöjärjestelmän varmennesäilön perusteella, onko SSL-palvelinvarmenne luotettava. Jos Microsoftin tukitietokannan artikkelissa 2524375 kuvattu päivitys otetaan käyttöön, Safari katsoo nämä varmenteet epäluotettaviksi. Artikkeli on osoitteessa http://support.microsoft.com/kb/2524375/fi-fi.

• Pikakatselu

Saatavuus: iOS 4.2.5–4.2.6 (iPhone 4:n CDMA-malli).

Vaikutus: Haitallisen Microsoft Office -tiedoston tarkasteleminen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Pikakatselun tavassa käsitellä Microsoft Office -tiedostoja oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen Microsoft Office -tiedoston tarkasteleminen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2011-1417: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevät Charlie Miller ja Dion Blazakis

• WebKit

Saatavuus: iOS 4.2.5–4.2.6 (iPhone 4:n CDMA-malli).

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Solmujoukkojen käsittelyssä oli kokonaisluvun ylivuoto-ongelma. Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2011-1290: Vincenzo Iozzo, Willem Pinckaers, Ralf-Philipp Weinmann sekä TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä nimetön tutkija

• WebKit

Saatavuus: iOS 4.2.5–4.2.6 (iPhone 4:n CDMA-malli).

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: Tekstisolmujen käsittelyssä oli use after free -ongelma. Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

CVE-ID

CVE-2011-1344: TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Vupen Security sekä Martin Barbella

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.