Tietoja suojauspäivityksestä 2011-002

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivityksestä 2011-002.

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivityksestä 2011-002. Päivityksen voi ladata ja asentaa Ohjelmiston päivityksen asetuksista tai Applen tuen tiedostohaut -sivustosta.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Suojauspäivitys 2011-002

• Varmenteiden luottamuskäytäntö

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Mac OS X 10.6.7 ja Mac OS X Server 10.6.7.

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa oleva hyökkääjä saattoi saada haltuunsa käyttäjän tunnistetiedot tai muita luottamuksellisia tietoja.

Kuvaus: Comodon kumppanina toimiva rekisteröintien myöntäjä antoi useita vilpillisiä SSL-varmenteita. Tämä saattaa mahdollistaa sen, että välimieshyökkääjä uudelleenohjaa yhteyksiä ja saa haltuunsa käyttäjän tunnistetiedot tai muita luottamuksellisia tietoja. Tämä ongelma on ratkaistu lisäämällä vilpilliset varmenteet mustalle listalle.

Huomautus: iOS:ssä tämä ongelma on ratkaistu iOS 4.3.2:ssa ja iOS 4.2.7:ssä. Windows-järjestelmissä Safari määrittää isäntäkäyttöjärjestelmän varmennesäilön perusteella, onko SSL-palvelinvarmenne luotettava. Jos Microsoftin tukitietokannan artikkelissa 2524375 kuvattu päivitys otetaan käyttöön, Safari katsoo nämä varmenteet epäluotettaviksi. Artikkeli on osoitteessa http://support.microsoft.com/kb/2524375/fi-fi.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.