Tietoja Apple-tuotteiden tuulettimista ja tuulettimen äänestä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Apple-tuotteesi tarkkailee tietokoneen sisäisiä lämpötiloja ja viilentää tärkeitä komponentteja tuulettimien avulla.

Joissakin Apple-tuotteissa on järjestelmän tai laitteen lämpötilan vaihteluun reagoivia tunnistimia, jotka aktivoivat tuulettimet viilentämään sen tärkeitä komponentteja.

Tuulettimen ääni

Jos laitteesi prosessorilta vaaditaan huipputehoja, kuten pakatessa HD-videoita, pelatessa paljon grafiikkaa sisältäviä pelejä tai indeksoitaessa kovalevyä Spotlightilla tietojen siirtämisen jälkeen, tuulettimet pyörivät nopeammin ilmankierron lisäämiseksi. Saatat tällöin kuulla tuulettimesta lähtevän äänen, varsinkin hiljaisessa ympäristössä. Ilmankierrosta johtuva ääni on normaalia ja kuuluu jäähdytysprosessiin.

Myös käyttöympäristön lämpötila eli lämpötila laitteen ulkopuolella vaikuttaa tuulettimien reagointiin. Jos käyttöympäristön lämpötila on korkea, tuulettimet käynnistyvät herkemmin ja pyörivät nopeammin.

Pidä Apple-tuotteen tuuletusaukot avoinna

Joissakin Apple-tuotteissa on tuuletusaukkoja, joiden kautta tuulettimet tuovat sisään viileää ilmaa ja poistavat kuumuutta. Pidä tuuletusaukot avoinna, jotta laite toimisi mahdollisimman hyvin.

• Apple TV 4K:ssa tuuletin ja tuuletusaukko ovat laitteen alaosassa.
  • AirPort Extremessä ja AirPort Time Capsulessa tuulettimet ja tuuletusaukot ovat laitteiden alaosassa.
  • iMacissa tuuletusaukot ovat laitteen alareunassa ja sen takana.
  • iMac Prossa tuuletusaukot ovat laitteen alareunassa ja sen takana.
  • Mac mini -malleissa viileää ilmaa tuodaan laitteen alta sen pohjassa olevien tuuletusaukkojen kautta ja kuumaa ilmaa poistetaan laitteen takaa.
  • Mac Prossa (loppuvuosi 2013) viileää ilmaa tuodaan laitteen alaosassa olevien tuuletusaukkojen kautta ja kuumaa ilmaa poistetaan laitteen päältä.
  • MacBook Prossa tuuletusaukot ovat laitteen sivulla ja sen takana. MacBook Air -tietokoneissa tuuletusaukot ovat laitteen takana, kahvan lähellä.

Laitteen alla oleva alusta voi tukkia tuuletusaukot ja vaikuttaa tuulettimen toimintaan. Jos laite on pehmeällä alustalla, kuten sohvalla, tyynyllä, sängyssä tai sylissä, tuulettimet saattavat alkaa pyöriä herkemmin. Laitteen käyttö kovalla, tasaisella alustalla, kuten pöydällä, on paras lämmönhallinnan kannalta.

Lisätietoja

Jos Macisi tuulettimet pyörivät voimakkaasti, vaikka laitteen käyttö ei ole intensiivistä ja tuuletusaukot ovat vapaina, sinun täytyy ehkä nollata Macisi järjestelmänhallintayksikkö (SMC). Jos kohtaat tämän ongelman Apple TV 4K:ssa, AirPort Extremessä tai AirPort Time Capsulessa, irrota laite pistorasiasta ja kytke se takaisin pistorasiaan.

Lue lisätietoja Applen kannettavien tietokoneiden käyttölämpötilasta.