AirPort Time Capsulen levyn tarkistaminen, korjaaminen tai tyhjentäminen

Voit varmistaa AirPort-työkalun avulla, toimiiko AirPort Time Capsulen sisäinen levy oikein. Jos myyt tai luovutat AirPort Time Capsulen toiselle henkilölle, voit tyhjentää laitteen sisäisen levyn ja palauttaa sen tehdasasetukset.

Käytä AirPort-työkalua

Jos haluat tarkistaa tai tyhjentää AirPort Time Capsulen levyn, tee se AirPort-työkalun avulla. Älä käytä Levytyökalua tai mitään muuta ohjelmaa. Löydät AirPort-työkalun seuraavasti:

iPhone, iPad tai iPod touch

Lataa AirPort-työkalun iOS-versio App Storesta. Jos olet jo asentanut AirPort-työkalun, varmista, että se on uusin versio. Voit tarkistaa asian App Storen Päivitykset-paneelista.

Mac

AirPort-työkalu on Macin Lisäohjelmat-kansiossa. Varmista, että tietokoneessasi on työkalun uusin versio. Voit selvittää asian tarkistamalla Macin ohjelmistopäivitykset Mac App Storen Päivitykset-paneelista. Avaa sitten AirPort-työkalu Finderista tai käyttämällä Spotlightia.

AirPort Time Capsulen levyn tarkistaminen

AirPort Time Capsule suorittaa sisäisen levyn tiedostojärjestelmän tarkistuksen automaattisesti käynnistyksen aikana. Voit tarkistaa levyn käynnistämällä AirPort Time Capsulen uudelleen AirPort-työkalun avulla.

Mac

1. Avaa AirPort-työkalu.
  2. Valitse laite.
  3. Klikkaa tarvittaessa Syötä salasana ja syötä sitten laitteen salasana.
  4. Valitse Tukiasema > Käynnistä uudelleen.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa AirPort-työkalu.
  2. Valitse laite.
  3. Napauta tarvittaessa Syötä salasana ja syötä sitten laitteen salasana.
  4. Napauta Muokkaa > Lisävalinnat > Käynnistä tukiasema uudelleen.

Jos AirPort Time Capsule havaitsee ongelman, jonka se voi ratkaista, se korjaa levyn tiedostojärjestelmän. Jos se ei voi ratkaista havaitsemaansa ongelmaa, AirPort Time Capsulen merkkivalo vilkkuu keltaisena. Valitse AirPort Time Capsulesi AirPort-työkalussa, niin saat lisätietoja.

AirPort Time Capsulen levyn tyhjentäminen

Jos haluat tyhjentää AirPort Time Capsulen levyn, tee se AirPort-työkalun avulla. Ennen kuin tyhjennät levyn, voit liittää ulkoisen levyn AirPort Time Capsulen USB-porttiin ja ottaa kopion varmuuskopiotiedoistasi. Voit myös ottaa ylimääräisiä varmuuskopioita Macistasi toiselle levylle Time Machinen avulla.

Kun toimit näiden ohjeiden mukaan, AirPort Time Capsulen levy tyhjennetään kokonaan. Noudata ohjeita vain jos olet varma, että et enää tarvitse levyllä olevia tietoja.

Mac

1. Yhdistä Macisi samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Time Capsule tai liitä Mac ja AirPort Time Capsule toisiinsa Ethernet-kaapelilla.
  2. Avaa AirPort-työkalu.
  3. Valitse AirPort Time Capsule AirPort-työkalu-ikkunassa.
  4. Klikkaa Muokkaa-painiketta.
  5. Avaa Levyt-välilehti Muokkaa-ikkunassa.
  6. Valitse se AirPort Time Capsulen levy, jonka haluat tyhjentää.
  7. Klikkaa Tyhjennä levy -painiketta.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Yhdistä laitteesi samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Time Capsule.
  2. Avaa AirPort-työkalu.
  3. Valitse AirPort Time Capsulesi.
  4. Napauta Muokkaa.
  5. Napauta Lisävalinnat.
  6. Napauta Tiedostonjako ja levyt.
  7. Varmista, että Levyn nimi -kohdassa on valittu oikea levy, ja napauta sitten Tyhjennä levy.
  8. Valitse, että haluat tyhjentää levyn.

Jos myyt tai luovutat AirPort Time Capsulen toiselle henkilölle

Voit nopeasti merkitä AirPort Time Capsuleen tallennetut tiedot tarpeettomiksi, kun valitset Nopea tyhjennys. Jos levyllä on arkaluontoisia tietoja tai jos myyt tai luovutat AirPort Time Capsulen toiselle henkilölle, käytä levyn tyhjentämiseen jotakin turvallisempaa vaihtoehtoa.

Jos haluat palauttaa AirPort Time Capsulen tehdasasetukset, valitse AirPort-työkalu > Palauta oletusasetukset ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Tämä toiminto poistaa AirPort Time Capsuleen tallennetut verkon salasanat ja muut määritystiedot.