Hallittu asiakastietokone: Tietokoneen nimi -näytönsäästäjän viestin mukauttaminen kirjautumisikkunaa varten

OS X 10.6:ssa tai uudemmassa voi näyttää oman viestin kirjautumisikkunassa käyttämällä Tietokoneen nimi -näytönsäästäjää.

Seuraavien ohjeiden avulla voit näyttää Tietokoneen nimi -näytönsäästäjän kirjautumisikkunassa ja hallita sitä.

Vinkki: Kansiossa /Järjestelmä/Kirjasto/Screen Savers/ saattaa olla myös muita näytönsäästäjiä, kuten FloatingMessage.saver. Tätä näytönsäästäjää ei ole suunniteltu käytettäväksi kirjautumisikkunassa. Käytä sen sijaan Computer Name.saver -näytönsäästäjää.

Profiilinhallinnan käyttäminen

1. Valitse Profiilinhallinnassa laite tai laiteryhmä, jota haluat hallita.
  2. Valitse Asetukset-välilehti.
  3. Muokkaa profiilia osoittamalla Muokkaa-painiketta.
  4. Valitse kirjautumisikkunan tietosisältö OS X -osiosta.
  5. Jos et ole määrittänyt asetuksia tälle tietosisällölle, osoita Määritä-painiketta.
  6. Valitse Valinnat-välilehti.
  7. Laita valinta Käynnistä näytönsäästäjä X minuutin jälkeen -valintaneliöön.
  8. Laita valinta Käytä näytönsäästäjämoduulia polussa -valintaneliöön ja kirjoita seuraava polku:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Ohita muokkausnäkymä osoittamalla OK.
  10. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna.

Muokkaa Tietokoneen nimi -näytönsäästäjän näyttämää viestiä suorittamalla seuraava Pääte-komento:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Korvaa "Math Lab" omalla viestillä.

Workgroup Managerin käyttäminen

1. Valitse Workgroup Managerissa tietokone tai tietokoneryhmä, jota haluat hallita.
  2. Valitse ylhäällä olevasta työkalupalkista Asetukset.
  3. Valitse Yleiskuva-välilehti.
  4. Osoita Kirjautuminen-painiketta.
  5. Valitse Valinnat-välilehti.
  6. Määritä, että asetus on aina hallittu.
  7. Laita valinta Käynnistä näytönsäästäjä X minuutin jälkeen -valintaneliöön.
  8. Kirjoita seuraava polku käyttääksesi Tietokoneen nimi -näytönsäästäjämoduulia:

/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver

9. Tallenna muutokset valitsemalla Käytä nyt.

Muokkaa Tietokoneen nimi -näytönsäästäjän näyttämää viestiä suorittamalla seuraava Pääte-komento:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Korvaa "Math Lab" omalla viestillä.

Määrittäminen paikallisesti

Suorittamalla seuraavat kolme komentoa OS X 10.6:ssa tai uudemmassa voit asettaa käyttämättömyysajan viiteen minuuttiin, määrittää Tietokoneen nimi -näytönsäästäjämoduulin ja asettaa viestiksi "Math Lab" (korvaa Math Lab haluamallasi tekstillä):

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowIdleTime 300

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.screensaver loginWindowModulePath "/System/Library/Frameworks/ScreenSaver.framework/Resources/Computer Name.saver"

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.ScreenSaver.Basic MESSAGE "Math Lab"

Huomautukset

• loginWindowIdleTime määrittää ajan sekunneissa.
  • loginWindowModulePath määrittää tiedostojärjestelmäpolun näytönsäästäjämoduuliin.
  • MESSAGE määrittää oman viestin.