VoiceOverin kytkeminen päälle ja pois päältä Apple TV:ssä

VoiceOver on näytönlukutoiminto, jonka avulla heikkonäköiset voivat käyttää Apple TV:tä.

Aloittaminen

VoiceOver on saatavilla seuraavissa Apple TV -malleissa:

• Apple TV 4K
  • Apple TV (4. sukupolvi)
  • Apple TV (2. tai 3. sukupolvi), jossa on 4.2 tai uudempi ohjelmistoversio

VoiceOverin kytkeminen päälle Apple TV:tä otettaessa käyttöön

1. Liitä televisio tai vastaanotin Apple TV:hen HDMI-kaapelilla.
  2. Varmista, että televisiossa on valittu oikea Apple TV:n tulo.
  3. Liitä Apple TV:n virtakaapeli.
    • Odota Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) muutama sekunti, ja paina sitten kaukosäätimen ylävasemmalla olevaa painiketta (Menu) kolme kertaa. Sinun pitäisi kuulla VoiceOver päällä -ilmoitus.
    • Apple TV (2. tai 3. sukupolvi): Odota minuutti. Apple TV pyytää laittamaan VoiceOverin päälle painamalla kaukosäätimen oikeassa alalaidassa olevaa Play/Pause-painiketta.
  4. Valitse kieli.

Muut tavat VoiceOverin kytkemiseksi päälle tai pois päältä

Jos Apple TV on jo otettu käyttöön, voit kytkeä VoiceOverin päälle tai pois päältä Apple TV:n mukana toimitetulla kaukosäätimellä. Etsi Apple TV:si malli alta ja noudata ohjeita.

Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi)

Voit kytkeä VoiceOverin päälle tai pois päältä Sirin* avulla. Pidä vain Siri Remoten Siri-painiketta painettuna ja sano ”kytke VoiceOver päälle” tai ”kytke VoiceOver pois päältä”.

Jos kytkit VoiceOverin päälle ottaessasi Apple TV:n käyttöön, voit kytkeä VoiceOverin päälle tai pois päältä käyttöapuoikotien avulla. Kytke VoiceOver päälle tai pois päältä painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta kolme kertaa.

Voit myös siirtyä kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > VoiceOver ja kytkeä VoiceOverin päälle tai pois päältä.

Jos haluat ottaa käyttöapuoikotien käyttöön, valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Käyttöapu-oikotie ja sitten VoiceOver.

* Sirin saatavuus vaihtelee kieli-, maa- ja aluekohtaisesti. Apple TV 4K:n ja Apple TV:n (4. sukupolvi) mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi) on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.

Apple TV (3. sukupolvi)

1. Palaa päävalikkoon painamalla alhaalla vasemmalla olevaa Menu-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysähdysäänen.
  2. Paina Alas-painiketta kerran.
  3. Korosta Asetukset-kohta painamalla Oikealle-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen. Jos olet muokannut päävalikon asettelua, Asetukset-kohta ei ehkä ole täällä. Korosta Asetukset-kohta kaukosäätimen nuolipainikkeilla.
  4. Paina Valitse-painiketta kahdesti.
  5. Paina Alas-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen.
  6. Paina Ylös-painiketta neljästi. Käyttöapu-kohdan tulisi olla korostettuna.
  7. Paina Valitse-painiketta kahdesti. VoiceOverin pitäisi nyt kytkeytyä päälle ja aloittaa Apple TV:n näytön sisällön lukeminen.

Apple TV (2. sukupolvi)

1. Palaa päävalikkoon painamalla Menu-painiketta viiden sekunnin ajan.
  2. Paina Menu-painiketta kerran. Vasemman yläkulman kuvakkeen pitäisi olla korostettuna.
  3. Paina Oikealle-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen.
  4. Paina Alas-painiketta kerran. Asetukset-kohdan tulisi olla korostettuna. Jos olet muokannut päävalikon asettelua, Asetukset-kohta ei ehkä ole täällä. Korosta Asetukset-kohta kaukosäätimen nuolipainikkeilla.
  5. Paina Ylös-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen. Sinun pitäisi olla Yleiset-valikon ensimmäisessä kohdassa.
  6. Paina valintapainiketta.
  7. Paina Alas-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen.
  8. Paina Ylös-painiketta neljästi. Käyttöapu-kohdan tulisi olla korostettuna.
  9. Paina Valitse-painiketta kahdesti. VoiceOverin pitäisi nyt kytkeytyä päälle ja aloittaa Apple TV:n näytön sisällön lukeminen.