VoiceOverin laittaminen päälle ja pois päältä Apple TV:ssä

VoiceOver on näytönlukutoiminto, jonka avulla sokeat tai heikkonäköiset voivat käyttää Apple TV:tä.

VoiceOverin ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

VoiceOver on saatavilla Apple TV 4K:ssa, Apple TV HD:ssä tai Apple TV:ssä (3. sukupolvi), jossa on ohjelmistoversio 4.2 tai sitä uudempi. Etsi Apple TV:si malli alta ja noudata ohjeita.

Apple TV 4K tai Apple TV HD

VoiceOver voidaan laittaa päälle tai pois päältä kolmella tavalla:

• Valitse Asetukset > Käyttöapu > VoiceOver ja laita sitten VoiceOver päälle tai pois päältä.

• Pidä Siri Remoten* Siri-painiketta painettuna ja sano ”Laita VoiceOver päälle” tai ”Laita VoiceOver pois päältä”.

• Laita VoiceOver päälle tai pois päältä painamalla kaukosäätimen Menu-painiketta tai Takaisin-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä kolme kertaa.

* Apple TV 4K:n ja Apple TV HD:n mukana toimitetaan sama kaukosäädin kaikkialla. Kaukosäädintä kutsutaan Siri Remoteksi maissa ja alueilla, joissa Siriä tuetaan. Muualla siitä käytetään nimitystä Apple TV Remote -kaukosäädin. Siri toimii kummassakin kaukosäätimessä, kunhan Apple TV 4K:ssa tai Apple TV HD:ssä on käytössä Siriä tukeva kieli ja maa tai alue.

Apple TV (3. sukupolvi)

1. Palaa päävalikkoon painamalla alhaalla vasemmalla olevaa Menu-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysähdysäänen.

2. Paina Alas-painiketta kerran.

3. Korosta Asetukset-kohta painamalla Oikealle-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen. Jos olet muokannut päävalikon asettelua, Asetukset-kohta ei ehkä ole täällä. Korosta Asetukset-kohta kaukosäätimen nuolipainikkeilla.

4. Paina Valitse-painiketta kahdesti.

5. Paina Alas-painiketta toistuvasti, kunnes kuulet pysäytysäänen.

6. Paina Ylös-painiketta neljästi. Käyttöapu-kohdan tulisi olla korostettuna.

7. Paina Valitse-painiketta kahdesti. VoiceOverin pitäisi nyt kytkeytyä päälle ja aloittaa Apple TV:n näytön sisällön lukeminen.