Tietoja QuickTime 7.6.9:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan QuickTime 7.6.9:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

QuickTime 7.6.9

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3787

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen JP2-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä JP2-kuvia oli kekopuskurin ylivuoto. Haitallisen JP2-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastusta. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos MWR InfoSecurityn Nilsille ja CERT/CC:n Will Dormannille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3788

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen JP2-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä JP2-kuvia oli alustamattoman muistin käyttöön liittyvä ongelma. Haitallisen JP2-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla JP2-kuvien tarkistusta. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskenteleville Damian Putille ja Procyunille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3789

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen avi-tiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä avi-tiedostoja oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen avi-tiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla avi-tiedostojen käsittelyä. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle Damian Putille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3790

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä elokuvatiedostoja oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla elokuvatiedostojen käsittelyä. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos Fortinetin FortiGuard Labsin Honggang Renille ja TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3791

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä MPEG-koodattuja elokuvatiedostoja oli puskurin ylivuoto. Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastusta. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3792

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä MPEG-koodattuja elokuvatiedostoja oli etumerkillisyyteen liittyvä ongelma. Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla MPEG-koodattujen elokuvatiedostojen käsittelyä. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3793

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä Sorenson-koodattuja elokuvatiedostoja oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla Sorenson-koodattujen elokuvatiedostojen tarkistamista. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle ja Secunia Researchin Carsten Eiramille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3794

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen FlashPix-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä FlashPix-kuvia oli alustamattoman muistin käyttöön liittyvä ongelma. Haitallisen FlashPix-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3795

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen GIF-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä GIF-kuvia oli alustamattoman muistin käyttöön liittyvä ongelma. Haitallisen GIF-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa. Mac OS X 10.6 -järjestelmissä tämä ongelma on korjattu Mac OS X 10.6.5:ssä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3800

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen PICT-tiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä PICT-tiedostoja oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen PICT-tiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla PICT-tiedostojen tarkistusta. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskenteleville n.runs AG:n Moritz Jodeitille ja Damian Putille sekä VeriSign iDefense Labsin parissa työskentelevälle Hossein Lotfille (s0lute) tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3801

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen FlashPix-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä FlashPix-kuvia oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen FlashPix-kuvan katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla muistin hallintaa. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle Damian Putille ja Check Point Vulnerability Discovery Teamin Rodrigo Rubira Brancolle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-3802

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen QTVR-elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä QTVR (QuickTime Virtual Reality) -elokuvatiedostojen panoraama-atomeja oli muistin vioittumisongelma. Haitallisen QTVR-elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla QTVR-elokuvatiedostojen käsittelyä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle nimettömälle tutkijalle tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-1508

Saatavuus: Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä Track Header (tkhd) -atomeja oli kekopuskurin ylivuoto. Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastusta. Tämä ongelma ei koske Mac OS X -järjestelmiä. Kiitos TippingPointin Zero Day Initiativen parissa työskentelevälle n.runs AG:n Moritz Jodeitille ja Secunia Researchin Carsten Eiramille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-0530

Saatavuus: Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi päästä käsiksi arkaluontoisiin tietoihin.

Kuvaus: QuickTimessa oli tiedostojärjestelmän käyttöoikeuksiin liittyvä ongelma. Tämän vuoksi paikallinen käyttäjä saattoi päästä käyttäjän profiilin Apple Computer -hakemistoon, mikä saattoi aiheuttaa arkaluontoisten tietojen paljastumisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla tiedostojärjestelmän käyttöoikeuksia. Tämä ongelma ei koske Mac OS X -järjestelmiä. Kiitos On-Line Transaction Consultantsin Geoff Stricklerille tämän ongelman ilmoittamisesta.

• QuickTime

CVE-ID: CVE-2010-4009

Saatavuus: Mac OS X 10.5.8, Mac OS X Server 10.5.8, Windows 7, Windows Vista sekä Windows XP SP2 tai uudempi.

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: QuickTimen tavassa käsitellä elokuvatiedostoja oli kokonaisluvun ylivuoto. Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen tai mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkastusta. Kiitos Fortinetin FortiGuard Labsin Honggang Renille tämän ongelman ilmoittamisesta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.