Analyysi-, vianmääritys- ja käyttötietojen jakaminen Applen kanssa

Apple pyytää asiakkaita auttamaan iOS:n parantamisessa ja toimittamaan silloin tällöin analyysi-, vianmääritys- ja käyttötietoja. Apple kerää nämä tiedot nimettöminä.

iOS 10 ja uudemmat

Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, siirry kohtaan Asetukset > Tietosuoja, vieritä alas ja napauta Analyysi. Napauta sitten Jaa iPhone- ja Watch-analyysi.

Jos käytössäsi on iOS 10–iOS 10.2, siirry kohtaan Asetukset > Tietosuoja > Vianmääritys- ja käyttö ja valitse Lähetä automaattisesti tai Älä lähetä.

Voit myös säätää iCloud-analyysin asetuksia ja parantaa terveys- ja kuntoilu- tai pyörätuolitilan toimintaa.

iOS 8 ja iOS 9

Valitse Asetukset > Tietosuoja > Vianmääritys ja käyttö ja valitse Lähetä automaattisesti tai Älä lähetä.

Kun otat Lähetä automaattisesti -asetuksen käyttöön, voit myös ottaa Jaa appikehittäjien kanssa -asetuksen käyttöön. Tämä auttaa appikehittäjiä kehittämään appejaan, sillä Apple voi jakaa tietoja sekä tilastoja appien käytöstä kehittäjien kanssa.

iOS 5, iOS 6 ja iOS 7

Valitse Asetukset > Yleiset > Tietoja > Vianmääritys ja käyttö ja valitse Lähetä automaattisesti tai Älä lähetä.

iOS 4 ja aiemmat

Oletusarvoisesti tiedonkeruuseen suostuminen on kertaluonteinen päätös. Jos muutat mieltäsi, voit nollata varoitukset iOS 4:ssä tai sitä aiemmassa iOS-versiossa iTunesin avulla.

1. Yhdistä iPad, iPhone tai iPod touch Windows- tai Mac-tietokoneeseen.
  2. Odota, kunnes laite tulee näkyviin iTunes-ikkunan vasemman reunan Laitteet-kohtaan.
  3. Valitse laitteesi ja klikkaa yhteenvetonäytön alalaidassa Nollaa varoitukset.

Jos et näe tätä vaihtoehtoa, klikkaa hiiren oikealla painikkeella (Mac tai Windows-tietokone) tai ctrl-klikkaa (Mac) laitteesi kuvaketta ja valitse oikotievalikosta Nollaa varoitukset.

Varoitusten nollaamisen jälkeisen synkronoinnin yhteydessä näyttöön pitäisi tulla seuraava ikkuna:

Jos et hyväksy tiedonkeruuta ja haluat lopettaa vianmääritys- ja käyttötietojen lähettämisen Applelle, valitse Ei kiitos.

Jos yllä olevaa ikkunaa ei näy

1. Irrota laite tietokoneesta.
  2. Avaa jokin appi laitteessa.
  3. Paina nukkumispainiketta, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Paina sitten Koti-painiketta, kunnes appi sulkeutuu. Jos laitteessa on iOS 2.x tai aiempi, paina Koti-painiketta, kunnes appi sulkeutuu.
  4. Liitä laite tietokoneeseen ja synkronoi se iTunesin kanssa.
  5. Näyttöön pitäisi tulla uudelleen mahdollisuus hyväksyä tai olla hyväksymättä vianmääritystietojen keruu.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.