Tietoja iOS 4.0.2 -päivityksen (iPhone ja iPod touch) turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 4.0.2 -päivityksen (iPhone ja iPod touch) turvallisuussisällöstä. Päivityksen voi ladata ja asentaa iTunesin avulla.

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 4.0.2 -päivityksen (iPhone ja iPod touch) turvallisuussisällöstä. Päivityksen voi ladata ja asentaa iTunesin avulla.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 4.0.2 -päivitys (iPhone ja iPod touch)

• FreeType

CVE-ID: CVE-2010-1797

Saatavuus: iOS 2.0–4.0.1 (iPhone 3G tai uudempi) ja iOS 2.1–4.0 (iPod touch, 2. sukupolvi tai uudempi).

Vaikutus: Haitallisia upotettuja fontteja sisältävän PDF-dokumentin tarkastelu saattoi mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen.

Kuvaus: FreeTypen CFF-toimintokoodien käsittelyssä oli pinopuskurin ylivuoto. Haitallisia upotettuja fontteja sisältävän PDF-dokumentin tarkastelu saattoi mahdollistaa mielivaltaisen koodin suorittamisen. Tämä ongelma on ratkaistu rajojen parannetun tarkastuksen avulla.

• IOSurface

CVE-ID: CVE-2010-2973

Saatavuus: iOS 2.0–4.0.1 (iPhone 3G tai uudempi) ja iOS 2.1–4.0 (iPod touch, 2. sukupolvi tai uudempi).

Vaikutus: Käyttäjänä esiintyvä haitallinen koodi saattoi saada järjestelmän käyttöoikeudet.

Kuvaus: IOSurface-ominaisuuksissa oli kokonaisluvun ylivuoto, minkä vuoksi käyttäjänä esiintyvä haitallinen koodi saattoi saada järjestelmän käyttöoikeudet. Tämä ongelma on ratkaistu rajojen parannetun tarkastuksen avulla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.