Näyttöjen kalibrointi sisäänrakennetun ympäristön valoisuuden tunnistimen avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan Applen näytön kalibrointiapurin ja ColorSync-työkalun käytöstä sellaisten näyttöjen kanssa, joissa on sisäänrakennettu ympäristön valoisuuden tunnistin.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Applen LED Cinema Display (27-tuumainen) -näytössä on sisäänrakennettu ympäristön valoisuuden tunnistin, joka säätää näytön kirkkautta automaattisesti senhetkisen valoisuuden perusteella.

Nämä mallit voi kalibroida Applen näytön kalibrointiapurin avulla poistamalla ympäristön valoisuuden tunnistimen tilapäisesti käytöstä kohdasta Näytöt-järjestelmäasetuksista:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Näytä-valikosta Näytöt.
  3. Poista käytöstä Säädä kirkkautta automaattisesti valaistuksen muuttuessa -asetus.

Ympäristön valoisuuden tunnistin pitäisi laittaa pois päältä myös silloin, kun ColorSync-profiiliin tehdään muutoksia ColorSync-työkalulla tai kun kalibrointi suoritetaan muun kuin Applen valmistamalla näytön kalibrointiin käytettävällä tuotteella. Tämän pitäisi auttaa varmistamaan yhtenäinen grafiikan työnkulku riippumatta valoisuudessa tapahtuvista muutoksista, kun profiilia luodaan tai näyttöä kalibroidaan. Kun säädöt on tehty, ota ympäristön valoisuuden tunnistin uudelleen käyttöön.

Lisätietoja

Lue lisää näytön kalibroinnista, ColorSyncin käytöstä sekä näytön väriprofiilien valitsemisesta.