MacBook Prossa käytössä olevan näytönohjaimen määrittäminen

Ota selvää, käyttääkö MacBook Prosi erillistä näytönohjainta (GPU) vai integroitua näytönohjainta.

15- ja 17-tuumaisissa MacBook Pro -kannettavissa on usein kaksi näytönohjainta (GPU): erillinen näytönohjain ja integroitu näytönohjain. Erillinen näytönohjain on grafiikaltaan erittäin suorituskykyinen, mutta se käyttää enemmän energiaa. Integroitu näytönohjain optimoi akun käyttöajan käyttämällä vähemmän energiaa.

Määritä, onko käytössä erillinen vai integroitu näytönohjain

• Jos haluat tarkistaa, mikä näytönohjain on käytössä, avaa Tietoja tästä Macista -ikkuna ja siirry Näytöt-välilehteen.
  • Voit tarkistaa, mikä ohjelma käyttää suorituskyvyltään tehokkaampaa erillistä näytönohjainta, avaamalla Järjestelmän valvonnan ja siirtymällä Energia-välilehteen.

Tässä esimerkissä Kuvat käyttää suorituskyvyltään tehokkaampaa erillistä näytönohjainta.

Lisätietoja

Tässä on muutamia esimerkkejä ohjelmista ja lisälaitteista, jotka käyttävät suorituskyvyltään tehokkaampaa erillistä näytönohjainta:

• Kuvat
  • iMovie
  • Adobe Photoshop ja Adobe InDesign
  • Ulkoinen näyttö

Ota selvää, miten voit muuttaa näytönohjaimen suorituskykyasetuksia MacBook Prossa tai Retina-näytöllä varustetussa MacBook Prossa.

Ota selvää, miten voit muuttaa näytönohjaimen suorituskykyasetuksia MacBook Prossa (2009 tai aiempi).

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.