MacBook Prossa käytössä olevan näytönohjaimen selvittäminen

Ota selvää, miten voit tarkistaa, käyttääkö MacBook Prosi erillistä näytönohjainta (GPU) vai integroitua näytönohjainta.

Monissa 15-tuumaisissa MacBook Pro -kannettavissa on kaksi näytönohjainta (GPU): erillinen näytönohjain ja integroitu näytönohjain. Erillinen näytönohjain on grafiikaltaan erittäin suorituskykyinen, mutta se käyttää enemmän energiaa. Integroitu näytönohjain optimoi akun käyttöajan käyttämällä vähemmän energiaa.

Tarkista, onko käytössä erillinen vai integroitu näytönohjain

Voit selvittää käytössä olevat näytönohjaimet valitsemalla Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista. Käytössä olevat näytönohjaimet näkyvät Grafiikka-kohdan vieressä. Ota selvää, mitä integroituja näytönohjaimia Macissasi saattaa olla.

Tietoja tästä Macista -ikkuna

Tarkista, käyttääkö ohjelma erillistä näytönohjainta

Voit tarkistaa, käyttääkö ohjelma suorituskyvyltään tehokkaampaa erillistä näytönohjainta, avaamalla Järjestelmän valvonnan ja klikkaamalla Energia-välilehteä. Jos et näe Vaatii suuren suor.kyvyn GPU:n -saraketta, tietokoneessa on vain yksi näytönohjain.

Tässä esimerkissä iMovie ja Final Cut Pro käyttävät suorituskyvyltään tehokkaampaa erillistä näytönohjainta:

iMovie ja Final Cut Pro näkyvät Järjestelmän valvonnan Energia-välilehden luettelossa, ja Vaatii suuren suor.kyvyn GPU:n -sarakkeessa näkyy Kyllä.

Lisätietoja

Tässä on muutamia esimerkkejä ohjelmista ja lisälaitteista, jotka käyttävät suorituskyvyltään tehokkaampaa erillistä näytönohjainta:

• iMovie
  • Adobe Photoshop ja Adobe InDesign
  • Ulkoinen näyttö

Ota selvää, miten voit käyttää ulkoista grafiikkasuoritinta (eGPU) Macissa.

Ota selvää, miten voit muuttaa näytönohjaimen suorituskykyasetuksia MacBook Prossa tai Retina-näytöllä varustetussa MacBook Prossa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.