Näytönohjaimen suorituskykyasetusten muuttaminen MacBook Prossa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit säätää näytönohjaimen suorituskykyä MacBook Prossa.

Monissa MacBook Pro -malleissa on kaksi näytönohjainta (integroitu ja erillinen) ja ohjelmistotoiminto, joka optimoi niiden suorituskykyä suhteessa toisiinsa.

Näissä tietokoneissa Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -asetus on oletusarvoisesti käytössä. Sen avulla tietokone pystyy automaattisesti vaihtamaan siihen näytönohjaimeen, joka on paras tietokoneessa käynnissä olevien appien kannalta. Tämän asetuksen käyttäminen saattaa myös maksimoida akun keston.

macOS:n Akkuasetukset-ikkuna, jossa Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -asetus on valittuna

Jos haluat aina käyttää tehokkaampaa erillistä näytönohjainta, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Akku, klikkaa Akku-välilehteä ja poista sitten Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -valintaneliön valinta. macOS Catalina 10.15:ssä ja aiemmissa tämä asetus on Energiansäästäjä-asetuksissa.

Jos liität Maciin ulkoisen näytön, tietokone käyttää tehokasta näytönohjainta, kunnes irrotat näytön.

Jos näytönohjaimen asetuksia ei voi muuttaa

Jos Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -asetusta ei näy, tietokoneessasi on vain yksi näytönohjain.

Lisätietoja

Lue, miten voit selvittää, mitä näytönohjainta MacBook Prossa käytetään, ja muuttaa aiempien MacBook Pro -mallien suorituskykyasetuksia.