Näytönohjaimen suorituskykyasetusten muuttaminen MacBook Prossa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit muuttaa näytönohjaimen suorituskykyasetuksia MacBook Prossa tai Retina-näytöllä varustetussa MacBook Prossa.

Monissa MacBook Pro -malleissa on kaksi näytönohjainta (integroitu ja erillinen) ja ohjelmistotoiminto, joka optimoi niiden suorituskykyä suhteessa toisiinsa.

Näissä tietokoneissa Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -asetus on päällä oletusarvoisesti. Sen avulla tietokone pystyy automaattisesti vaihtamaan siihen näytönohjaimeen, joka on paras tietokoneessa käynnissä olevien ohjelmien kannalta. Tämän asetuksen käyttäminen saattaa myös maksimoida akun keston.

Kun tietokone on liitetty ulkoiseen näyttöön, tehokkaampi näytönohjain pysyy päällä, kunnes näyttö irrotetaan.

Jos haluat aina käyttää tehokkaampaa erillistä näytönohjainta, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja sitten Energiansäästäjä. Poista valinta Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -ruudusta.

Jos Automaattinen näytönohjaimen vaihtaminen -asetusta ei näy, tietokoneessasi on yksi näytönohjain. Voit varmistaa asian valitsemalla Omenavalikko > Tietoja tästä Macista, painamalla Järjestelmäraportti-painiketta ja valitsemalla vasemmalta Grafiikka/näytöt. Näytönohjain tai -ohjaimet näkyvät Näytönohjain-kohdassa.