Tietoja järjestelmänhallintayksikön laiteohjelmistopäivityksistä

Tässä artikkelissa kerrotaan järjestelmänhallintayksikön laiteohjelmistopäivityksistä.

Järjestelmänhallintayksikön laiteohjelmistopäivityksillä tarkoitetaan Intel-pohjaisten tietokoneiden järjestelmänhallintayksikön (System Management Controller, SMC) laiteohjelmistopäivityksiä. Järjestelmänhallintayksikkö on emolevyllä oleva mikro-ohjain, joka hallitsee tietokoneen virtatoimintoja. Järjestelmänhallintayksikkö ohjaa useita toimintoja, kuten

• virran- ja lämmönhallintaa, nukkumismerkkivaloa ja akkua
  • tuulettimien ohjausta, äkillisen liikkeen tunnistinta, ympäristön valoisuuden tunnistinta ja virtakytkintä.

Vinkki: tulosta tai kirjoita muistiin nämä ohjeet, ennen kuin aloitat päivityksen asennuksen.

Huomautus: Jotkin USB- ja FireWire-laitteet saattavat estää laiteohjelmistopäivityksiä asentumasta oikein. Irrota tarpeettomat laitteet ja käytä ainoastaan Apple-näppäimistöä ja -hiirtä päivityksen suorittamiseen.

Tarkista, onko tietokoneeseen saatavilla päivitys.

1. Selvitä artikkelista EFI- ja SMC-laiteohjelmiston päivitykset Intel-pohjaisiin Mac-tietokoneisiin , onko tietokoneeseen saatavilla päivitystä. Voit tarkistaa EFI-päivityksen saatavuuden tietokoneeseen myös valitsemalla Omenavalikko () > Ohjelmiston päivitys.

Asenna laiteohjelmiston päivitysohjelma.

1. Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat ja lataa sitten tietokoneeseen saatavilla oleva SMC-laiteohjelmistopäivitys Applen tuen tiedostohaut -sivustosta.
  2. Lataaminen sijoittaa levytiedoston ja asentajan Lataukset-kansioon tai sijaintiin, joka on määritetty Safari > Asetukset -kohdan Yleiset-välilehdellä. Jos latasit levytiedoston Safarin kautta, Safari ilmoittaa, että levytiedostossa on ohjelma. Jatka valitsemalla OK.

Asenna SMC-laiteohjelmistopäivitys laiteohjelmiston päivitysohjelman avulla.

1. Jos Avaa turvalliset tiedostot lataamisen jälkeen -asetus on valittuna Safarin asetuksissa, levytiedosto avautuu itsestään. Jos asetus ei ole valittuna Safarissa, avaa levytiedosto kaksoisosoittamalla sitä.
  2. Kaksoisosoita SMC Update.pkg -tiedostoa.
  3. Osoita Jatka, kun Tervetuloa-näyttö tulee näkyviin.
  4. Osoita Jatka, kun tietonäyttöön on tullut lisätietoja päivityksestä.
  5. Jos näyttöön tulee ohjelmiston lisenssisopimus, valitse Jatka. Hyväksy sen ehdot valitsemalla Hyväksyn.
  6. Perusasennus-näyttö tulee näkyviin, ja SMC-laiteohjelmiston päivitysohjelmisto asennetaan kovalevylle tilapäiselle alueelle. Tämä tiedosto poistetaan automaattisesti, kun päivitys on valmis. Valitse Asenna.
  7. Kirjoita ylläpitäjän salasana ja valitse OK.
  8. Osoita Jatka asennusta, kun näkyviin tulee valintaikkuna, jonka mukaan asennuksen suorittaminen loppuun edellyttää tietokoneen käynnistämistä uudelleen.
  9. Jatka SMC-laiteohjelmistopäivitystä osoittamalla Käynnistä uudelleen, kun näkyviin tulee Asennus suoritettu -valintaikkuna.
  10. Näyttö pimenee ja saattaa pysyä pimeänä useita sekunteja. Kuulet pitkän äänimerkin. Tietokone käynnistyy uudelleen, jolloin näyttö on harmaa ja siinä on Apple-logo. Etenemispalkki näytön alaosassa ilmaisee, että SMC-laiteohjelmistopäivitys on käynnissä.
  11. Päivityksen aikana tietokoneen tuulettimet käyvät täydellä teholla, mutta niiden nopeuden pitäisi palata normaaliksi, kun päivitys on valmis. Tärkeää: älä keskeytä päivitystä. Huomautus: Jos etenemisilmaisinta ei näy eivätkä tuulettimet käy täydellä teholla, päivitystä ei todennäköisesti olla suorittamassa tietokoneeseen. Valitse Omenavalikosta () Ohjelmiston päivitys ja yritä suorittaa päivitys uudelleen, tai lataa ja suorita päivitys uudelleen manuaalisesti.
  12. Tietokone on käynnistettävä uudelleen, kun laiteohjelmistopäivitys on valmis.

Huomautus: tämä päivitys edellyttää Macintosh-alustettua levyä tai osiota.