Kuvien tuominen Applen kamerasovittimien avulla

Lue ohjeet siihen, miten voit tuoda kuvia ja videoita digikamerasta tai SD-kortilta iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin Applen kamerasovittimien avulla.

Voit tuoda kuvia ja videoita SD-kortilta, digikamerasta tai muusta tuetusta lisälaitteesta iOS-laitteeseen seuraavien avulla:

• Lightning–SD-kameramuistikortinlukija
  • Lightning – USB 3 -kamerasovitin
  • Lightning–USB-kamerasovitin
  • iPadin kameraliitäntäpaketti, joka sisältää sekä iPadin kameraliittimen että iPadin SD-kortinlukijan.

Jos sinulla on iPhone 5 tai uudempi, siinä täytyy olla iOS 9.2 tai tätä uudempi käyttöjärjestelmäversio. Jos sinulla on iPod touch tai iPhone 4s, siinä täytyy olla iOS 9.3. Jos käytät Lightning – USB 3 -kamerasovitinta, tarvitset iPadin, jossa on iOS 9.3.

Kuvien ja videoiden tuonti

Voit tuoda kuvia SD-kortilta tai digikamerasta seuraavasti:

1. Yhdistä sovitin iOS-laitteeseesi.
  2. Yhdistä digikamera sovittimeen USB-kaapelilla tai aseta SD-kortti sovittimeen.
  3. Kuvat-ohjelman tulisi aueta automaattisesti Tuo-välilehdelle. Jos näin ei käy, Avaa Kuvat-ohjelma ja napauta Tuo.
  4. Tuo sisältö napauttamalla Tuo kaikki. Voit myös napauttaa haluamiasi kohteita ja napauttaa sitten Tuo.
  5. Kun tuonti on valmis, sinulta saatetaan kysyä, haluatko säilyttää mediasisällön kamerassa tai SD-kortissa vai poistaa sen.

Voit tuoda sisältöä vain iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi. Et voi viedä sisältöä SD-kortille tai digikameraan.

Jos tuontitoimintoa ei näy

Jos Tuo-välilehteä ei näy, toimi seuraavasti:

1. Tarkista, että digikamerasi on päällä ja että se on oikeassa tilassa kuvien vientiä varten.
  2. Irrota sovitin, odota 30 sekuntia ja liitä se sitten uudelleen.
  3. Irrota digikamera tai SD-kortti, odota 30 sekuntia ja liitä sitten uudelleen.
  4. Käynnistä iOS-laite uudelleen, sammuta kamera ja käynnistä se sitten uudelleen.
  5. Testaa toisella digikameralla tai SD-kortilla, mikäli sellainen on käytettävissä. Jos voit tuoda mediasisältöä toisella digikameralla tai SD-kortilla, vika saattaa johtua kameran tai SD-kortin datasta. Yritä tuoda tiedot toiseen laitteeseen tai tietokoneeseen. Alusta tai nollaa sitten SD-kortti digikameralla. Alustus poistaa kaikki kuvat SD-kortilta. Saat tarkemmat ohjeet digikamerasi käyttöohjeista.

Jos jonkin sisällön tuominen ei onnistu

Applen kamerasovittimien avulla voi tuoda monia erilaisia mediatiedostoja digikamerasta tai SD-kortilta. Jos tiedostomuoto ei ole iOS-yhteensopiva, et voi katsella sisältöä laitteellasi, mutta voit tuoda sisällön tietokoneeseesi myöhempää käyttöä varten.

Applen kamerasovittimilla voi tuoda vain digikameroilla kuvattua sisältöä. Et ehkä voi tuoda sisältöä, jonka nimeä on vaihdettu, jota on muokattu tai joka on kopioitu digikameraan tai SD-kortille.

Tuetut SD-kortit ja kuvansiirtoprotokollat

• PTP (Picture Transfer Protocol)
  • Mass Storage Device -protokolla
  • SDSC
  • SDHC
  • miniSD
  • microSD
  • MMC
  • SDXC

USB-muistitikkuja ja Flash-muistitikkuja ei tueta kuvien tuonnissa.

Jos käytät Lightning – USB 3 -kamerasovitinta, nämä iPad-mallit siirtävät sisällön USB 3 -nopeudella:

• iPad Pro (12,9 tuumaa) (2. sukupolvi)
  • iPad Pro (10,5 tuumaa)
  • iPad Pro (12,9 tuumaa)

Kaikki muut sovittimet ja iOS-laitteet käyttävät USB 2 -nopeutta.

Lisätietoja

Lue lisätietoja USB-kamerasovittimista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.