Pakettien jäljitystietojen tallentaminen Päätteen avulla Macissa

Kyvystä tulkita pakettien jäljitystietoja voi olla hyötyä verkkoyhteysongelmien vianmäärityksessä.

Selvitä verkkoliitännän BSD-laitenimi

1. Kirjaudu Maciin ylläpitäjän tiliä käyttäen.
  2. Pidä optionäppäintä painettuna ja valitse Omenavalikko () > Järjestelmän tiedot (tai Järjestelmän kuvaus).
  3. Valitse Järjestelmän tiedot -ikkunan vasemmassa laidassa olevasta luettelosta Verkko.
  4. Valitse verkkoliitäntä (esimerkiksi Wi-Fi tai Ethernet) ikkunan oikeassa laidassa olevasta aktiivisten palveluiden luettelosta.
  5. Etsi ikkunan alalaidassa olevasta lisätieto-osiosta BSD-laitenimi. Kuvan esimerkissä Wi-Fin BSD-laitenimi on en0.

Järjestelmän tiedot -ikkuna

Tallenna pakettien jäljitystiedot

1. Avaa Pääte Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Kirjoita seuraava komento, mutta korvaa BSDnimi Järjestelmän tiedoista löytämälläsi BSD-laitenimellä (esimerkiksi en0, en1 tai ppp0):

sudo tcpdump -i BSDnimi -s 0 -B 524288 -w ~/Desktop/DumpFile01.pcap

3. Paina rivinvaihtonäppäintä ja anna ylläpitäjän salasana pyydettäessä.
  4. Päätteessä pitäisi näkyä teksti tcpdump: listening on... Tämä tarkoittaa, että tcpdump kuuntelee kyseisen verkkoliitännän toimintaa.
  5. Kun Pääte on auki, suorita se verkkotoiminto, jota haluat testata.
  6. Kun verkkotoiminto on suoritettu, palaa Päätteeseen ja tallenna pakettien jäljitystiedot painamalla ctrl+C-näppäinyhdistelmää. Pääte tallentaa ne työpöydälle DumpFile01.pcap-nimiseen tiedostoon.
  7. Näet tiedoston sisällön antamalla seuraavan komennon Päätteessä:

tcpdump -s 0 -n -e -x -vvv -r ~/Desktop/DumpFile01.pcap

8. Voit tallentaa lisää pakettien jäljitystietoja muokkaamalla tallennettavan tiedoston järjestysnumeroa Pääte-komennossa (esimerkiksi DumpFile02.pcap ja DumpFile03.pcap).

Lisätietoja

Applen kehittäjäsivustossa on lisätietoja pakettien jäljitystiedoista. Kun suoritat verkkoyhteyden vianmääritystä, sinun on tiedettävä tietokoneen malli, macOS-versio, IP-osoite (ja kohteen IP-osoite) ja MAC-osoite. Lisäksi sinun on tiedettävä tietokoneen rooli verkkotoiminnassa sekä kunkin ongelmaan liittyvän verkkotapahtuman ajankohta.

Kun suoritat AirPort-tukiaseman ja laajakaistamodeemin välisen yhteyden vianmääritystä, käynnistä tukiasema uudelleen. Kun se käynnistyy uudelleen, tallenna sen internet-palveluntarjoajaan liittyvä tietoliikenne. Voit käynnistää tukiaseman uudelleen käyttämällä AirPort-työkalua tai irrottamalla sen hetkeksi pistorasiasta. Testaus onnistuu parhaiten, kun tukiasema, modeemi ja jäljitystietoja tallentava tietokone on liitetty Ethernet-keskittimeen kytkimen sijaan. Aseta lisäksi jäljitystietoja tallentavan tietokoneen IP-osoite manuaalisesti niin, että se ei vie tukiaseman tarvitsemaa DHCP-lainaa. (169.254.x.x-osoitteen tulisi riittää.)

Pakettien jäljitystiedoissa saattaa lukea, että Macin lähettämien pakettien TCP-tarkistussumma on virheellinen. Tämä johtuu siitä, että pakettien jäljitystiedot tallennetaan verkkopinon linkkikerroksen kohdalla. Tämä on juuri ennen fyysistä verkkosovitinta, jonka kohdalla tarkistussummat luodaan. Viestistä ei tarvitse välittää.