Internet-palveluntarjoajalta kysyttäviä kysymyksiä, kun Internet-modeemin tai reitittimen vianmääritystä suoritetaan

Käy läpi Internet-palveluntarjoajalta kysyttävät kysymykset Internet-modeemin tai reitittimen vianmääritystä varten.

Jos suoritat Internet-laajakaistayhteyden vianmääritystä modeemiin tai reitittimeen liittyen, Internet-palveluntarjoajalta tulisi kysyä tiettyjä kysymyksiä (tai käy heidän tukisivustollaan). Jos käytössä on modeemi tai reititin, joka ei ole Internet-palveluntarjoajan toimittama, kysy sen sijaan laitteen valmistajalta (tai käy heidän tukisivustollaan).

Huomautus: Tämä artikkeli koskee muun valmistajan laajakaistamodeemeja ja -reitittimiä. Jos käytössä on AirPort-tuote, tutustu sen sijaan tällä sivulla oleviin resursseihin.

Selvitä seuraavat tiedot ja pidä ne esillä, kun otat yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan

• Mikä Mac OS X:n versio on asennettuna? Mac OS X 10.____.

• Mitkä tietokoneet tai laitteet eivät pääse Internetiin?

• Muodostavatko laitteet yhteyden langattomasti vai Ethernet-kaapelin kautta, vai vaihteleeko se laitekohtaisesti?

• Minkä merkkinen ja mallinen modeemi ja/tai reititin on tarkalleen käytössä?

• Mitä laiteohjelmistoversioita modeemiin ja/tai reitittimeen on asennettu? (Ellet osaa tarkistaa laiteohjelmistoversiota, katso ohjeet modeemin tai reitittimen mukana tulleesta dokumentaatiosta.)

• Voidaanko Internet-yhteys muodostaa, jos modeemi on liitetty suoraan Maciin Ethernet-kaapelilla?

Internet-palveluntarjoajalta tai modeemin/reitittimen valmistajalta kysyttäviä kysymyksiä

• Onko modeemille tai reitittimelle saatavilla laiteohjelmistopäivitystä?

• Jos laiteohjelmistopäivitys on saatavilla, miten se asennetaan Macista?

• Onko modeemissa tai reitittimessä MAC-osoitteen suodatus käytössä? Jos on, niin voidaanko sitä muuttaa tai poistaa käytöstä?

• Jos modeemissa on akkuvarmennus, miten se voidaan poistaa tilapäisesti käytöstä modeemia nollattaessa?

• Pystyykö Internet-palveluntarjoaja nollaamaan modeemin etänä? Jos ei, niin miten sen voi tehdä itse (ottaen huomioon mahdollisen akkuvarmennuksen).

• Onko modeemissa/reitittimessä palomuuri tai välipalvelin käytössä?

• Tarjoaako modeemi lisäpalveluita, kuten langattoman käytön tai VoIP-puhelinpalveluita?
    Jos kyllä, onko muuta tapaa soittaa tai vastaanottaa puheluita?

• Toimiiko modeemi reitittimenä tai tarjoaako se langattoman verkon?

• Miten Järjestelmäasetusten Verkko-paneeli tulisi määrittää?

• Mikä IP-osoitealue modeemin tai reitittimen tulisi tarjota?

• Onko modeemi mahdollista vaihtaa erilaiseen tai uudempaan malliin?