AirPort: NAT-porttitaulukon käyttö AirPort-työkalun avulla yksityisissä osoitteissa toimiviin L2TP VPN -palvelimiin ei toimi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos NAT-porttitaulukon käyttö AirPort-työkalun avulla yksityisissä osoitteissa toimiviin L2TP VPN -palvelimiin ei toimi.

NAT (Network Address Translation) mahdollistaa yksittäisen julkisen IP-osoitteen jakamisen oman verkon tietokoneiden ja muiden laitteiden kesken. Joissain ympäristöissä saattaa olla tarpeellista määrittää AirPort-laite siten, että se sallii yksityisiä osoitteita käyttävien L2TP VPN -palvelinten käytön. Tämän porttiasetuksen määrittäminen yrittää uudelleenohjata IKE:n UDP-portin 500 kautta ja ESP-UDP:n UDP-portin 4500 kautta. Tämä saattaa aiheuttaa ristiriitoja Takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa.

Jos haluat ottaa käyttöön NAT:n porttien uudelleenohjauksen yksityisissä osoitteissa toimiville L2TP VPN -palvelimille AirPort-tukiasemassa, varmista ensin, että Takaisin omaan Maciin ei ole käytössä AirPort-työkalussa. Jos määrität NAT:n porttien uudelleenohjauksen yksityisissä osoitteissa toimiville L2TP VPN -palvelimille Takaisin omaan Maciin -toiminnon ollessa käytössä, asetukset porttien uudelleenohjauksesta palvelimille jätetään huomioimatta.

Takaisin omaan Maciin -toiminnon poistaminen käytöstä AirPort-tukiasemissa

Varmista, että olet samassa lähiverkossa kuin AirPort-tukiasema, jonka asetuksia haluat muuttaa. Nämä ohjeet koskevat AirPort-työkalu 6.0:aa ja uudempia.

1. OS X: Valitse Finderissa Siirry-valikosta Lisäohjelmat ja avaa AirPort-työkalu. (Kuten edellä mainittiin, tarvitset AirPort-työkalu 6.0:n tai uudemman.)
    Windows: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort ja avaa AirPort-työkalu. (Kuten edellä mainittiin, tarvitset AirPort-työkalu 6.0:n tai uudemman.)
  2. Valitse AirPort-tukiasemasi ja valitse sitten Muokkaa.
  3. Anna AirPort-tukiaseman salasana pyydettäessä (ei Takaisin omaan Maciin -salasanaa).
  4. Valitse Tukiasema-välilehti, ellei sitä ole vielä valittu. Valitse Takaisin omaan Maciin -kohdasta kaikki tilit yksi kerrallaan ja osoita miinuspainiketta.
  5. Tallenna muutokset valitsemalla Päivitä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.