Airport: NAT-porttien yhdistäminen yksityisten osoitteiden L2TP VPN -palvelimiin Airport-työkalun kautta ei toimi

Lue, mitä tehdä, jos NAT-porttien yhdistäminen yksityisten osoitteiden L2TP VPN -palvelimiin Airport-työkalun kautta ei toimi.

Verkko-osoitteiden muuntaminen (NAT) mahdollistaa yksittäisen julkisen IP-osoitteen jakamisen verkossasi olevien tietokoneiden ja laitteiden kanssa. Joissakin ympäristöissä saatat haluta määrittää Airport-laitteesi sallimaan pääsyn L2TP VPN -palvelimiin, jotka käyttävät yksityisiä osoitteita. Tämän portin määrityksen tekeminen yrittää ohjata IKE-protokollan uudelleen UDP port 500:n ja ESP-UDP:n UDP port 4500:n kautta, mikä saattaa olla ristiriidassa takaisin omaan Maciin -toiminnon kanssa.*

Jos haluat ottaa NAT-portin välityksen käyttöön yksityisten osoitteiden L2TP VPN -palvelimissa Airport-tukiasemassa, varmista ensin, että Takaisin omaan Maciin -palvelu on poistettu käytöstä Airport-työkalussa. Jos määrität NAT-portin välityksen yksityisten osoitteiden L2TP VPN -palvelimille, kun Takaisin omaan Maciin on käytössä, portin välitysasetusta palvelimille ei oteta huomioon.

*Takaisin omaan Maciin -palvelu poistuu käytöstä 1.7.2019.

Takaisin omaan Maciin -toiminnon poistaminen käytöstä Airport-tukiasemille

Varmista, että olet samassa lähiverkossa kuin määritettävä Airport-tukiasema. Nämä ohjeet koskevat Airport-työkalun versiota 6.0 tai uudempia.

1. OS X: Valitse Finderissa Lisäapit Siirry-valikosta ja avaa sitten Airport-työkalu. (Kuten edellä mainittiin, sinun pitää käyttää Airport-työkalun versiota 6.0 tai uudempaa).

• Windows: Valitse Käynnistä > Kaikki ohjelmat > AirPort ja avaa AirPort-työkalu. (Kuten edellä mainittiin, sinun pitää käyttää Airport-työkalun versiota 6.0 tai uudempaa).

2. Valitse AirPort-tukiasemasi, ja klikkaa sitten Muokkaa.

3. Anna Airport-tukiaseman salasana pyydettäessä (ei Takaisin omaan Maciin -salasanaa).

4. Klikkaa Tukiasema-välilehteä, jos se ei ole valittuna, ja valitse sitten kaikki Takaisin omaan Maciin -tilit ja klikkaa jokaista miinuspainiketta yksitellen.

5. Tallenna muutokset klikkaamalla Päivitä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.