macOS:n, iOS:n ja iTunesin palvelinyhteydet ja iTunesin taustaprosessit

Applen ohjelmistot, kuten macOS, iOS ja iTunes, käyttävät eri portteja ja palvelimia muodostaakseen yhteyden eri palveluihin. iTunesin Windows-versio asentaa myös joitakin taustalla toimivia prosesseja, kun ohjelmisto on auki.

Varmista, että tietokoneen tietoturvaohjelmisto on määritetty oikein. Määrittämistoimenpiteet vaihtelevat ohjelmistokohtaisesti, joten ota yhteys kehittäjään saadaksesi tarkat tiedot.

Applen allekirjoittamat sovellukset ottavat automaattisesti vastaan saapuvia yhteyspyyntöjä OS X:ssä. Tämän artikkelin ohjeita ei voi soveltaa, jos käytät macOS:n sisäänrakennettua ohjelmapalomuuria.

Palvelinyhteydet

macOS, iOS ja iTunes käyttävät seuraavia palvelimia:

Applen palvelimet Muut palvelimet
albert.apple.com evintl-ocsp.verisign.com
deimos3.apple.com evsecure-ocsp.verisign.com
gg*.apple.com *.amazonaws.com
gs.apple.com *.symcb.com
itunes.apple.com *.symcd.com
*.itunes.apple.com *.digicert.com
mesu.apple.com
skl.apple.com
*.mzstatic.com
*.cdn-apple.com
appldnld.apple.com

Yleiset portit

Applen ohjelmistot, macOS, iOS ja iTunes käyttävät seuraavia portteja:

Portit TCP tai UDP Käyttäjä
80 TCP World Wide Web ja palvelut, iCloud, QuickTime-asentaja, iTunes Store ja iTunes Radio sekä AirPlay
443 TCP TLS-verkkosivustot ja -palvelut, iTunes Store, iCloud-todentaminen ja DAV-palvelut
1231 TCP/UDP NTP (Network Time Protocol)* (käytetään aikapalvelinsynkronointiin) ja Apple TV:n aikapalvelinsynkronointi
554 TCP/UDP Suoratoistoa käyttävät mediasoittimet ja AirPlay
1900 TCP Bonjour-palvelu
3689 TCP DAAP, iTunesin musiikkijako, AirPlay
52231 TCP iCloudin DAV-palvelut (Yhteystiedot, Kalenterit ja Kirjanmerkit) ja kuvavirta
5350 (UDP) UDP Bonjour-palvelu
5351 (UDP) UDP Bonjour-palvelu
5353 (UDP) UDP Bonjour-, AirPlay- ja Kotijako-palvelut
8000–8999   Verkkopalvelu, Internet-radiolähetykset
42000–42999   Internet-radiolähetykset

Lue lisätietoja Applen ohjelmistotuotteiden käyttämistä TCP- ja UDP-porteista. Estetyt portit liittyvät usein numeroituihin virheisiin 3000-alueella.

iTunesin Windows-version prosessit

iTunesin Windows-versio asentaa joitakin taustalla toimivia prosesseja. Voit lukea lisätietoja kustakin prosessista.

Prosessi Toiminto
AppleMobileBackup.exe Varmuuskopioi iPhonen tai iPod touchin tiedot
AppleMobileDeviceHelper.exe Seuraa komentoja ja auttaa siten iTunesia kommunikoimaan laitteiden kanssa
AppleMobileDeviceService.exe Mahdollistaa iPhonen ja iPod touchin tunnistamisen iTunesissa
AppleMobileSync.exe Synkronoi iPhonen tai iPod touchin tiedot tietokoneen kanssa
distnoted.exe Mahdollistaa iTunesin synkronoinnin iPhonen ja iPod touchin kanssa
iPodService.exe Mahdollistaa laitteiden käytön iTunesissa
iTunesHelper.exe Seuraa komentoja ja auttaa siten iTunesia kommunikoimaan laitteiden (kuten iPodin) kanssa
iTunesPhotoProcessor.exe Suorittaa valokuvien ja kuvituksen muuntamisen eri laitteille
MDCrashReportTool.exe Poimii lokiraportit laitteesta ja lähettää ne Applelle (jos näin on valittu)
mDNSResponder.exe Prosessin avulla iTunes voi etsiä palveluita lähiverkosta (musiikin jakaminen, Apple TV, AirTunes). Se tunnetaan myös nimellä Bonjour for Windows.
SyncServer.exe Koordinoi synkronointiprosesseja
qttask.exe Näyttää QuickTime-symbolin Windowsin tehtäväpalkin ilmaisinalueella. Tämän prosessin esiintyminen riippuu QuickTime-ohjelman määrityksistä ja siitä, onko QuickTime-kuvake asetettu näkymään ilmaisinalueella.
Synkronoinnin määrityksistä riippuvat prosessit Toiminto
dotmacsyncclient.exe2 Laitteen synkronointi iCloud-palvelun kanssa
com.google.ContactSync.exe2 Googlen yhteystietojen synkronointi
com.apple.IE.client.exe Laitteen synkronointi Internet Explorerin kanssa
com.apple.Outlook.client.exe Laitteen synkronointi Outlookin kanssa
com.apple.Safari.client.exe Laitteen synkronointi Safarin kanssa
com.apple.WindowsContacts.client.exe Laitteen synkronointi Windowsin osoitteiston tai Windowsin yhteystietojen kanssa
com.apple.WindowsMail.client.exe Laitteen synkronointi Windows Mailin kanssa
com.yahoo.go.sync.client.exe2 Laitteen synkronointi Yahoon kanssa

Määrityksistä riippuen jotkin taustaprosessit saattavat puuttua. iTunes saattaa käynnistää muita taustaprosesseja eri toimintojen suorittamiseksi (kuten synkronointi ja vianmääritys). Näihin taustaprosesseihin saatetaan lisätä uusia toimintoja tulevaisuudessa. Näitä prosesseja ei tule poistaa käytöstä, vaikka iTunes ei olisikaan avoinna.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.