iPod nano (5. sukupolvi): Tallennettujen videoiden kopiointi Mac-tietokoneeseen

Tässä artikkelissa kerrotaan iPod nanolla (5. sukupolvi) tallennettujen videoiden kopioimisesta Mac-tietokoneeseen.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Tallennettuja videoita voi kopioida iPod nanosta (5. sukupolvi) Mac-tietokoneeseen iPhoton tai iMovien avulla katsomista, muokkaamista tai jakamista varten.

Huomautus: Tämä artikkeli käsittelee tallennettujen videoiden kopioimista Mac-tietokoneeseen. Jos käytössä on Windows-tietokone, lisätietoja on tässä artikkelissa.

Jotta tallennettuja videoita voi kopioida (tai tuoda) iPod nanosta iPhoto- tai iMovie-ohjelmaan, on ensin varmistettava, että Salli levyn käyttö -valintaruutu on valittuna iPodille iTunesissa.

1. Liitä iPod tietokoneeseen.
  2. Avaa iTunes (versio 9 tai uudempi).
  3. Valitse iPod lähdeluettelosta.
  4. Valitse Yhteenveto-välilehti.
  5. Salli levyn käyttö ja osoita Käytä-painiketta.

[Salli levyn käyttö]

Tallennettujen videoiden tuominen iPod nanosta (5. sukupolvi) iPhotoon

1. Avaa iPhoto-ohjelma, jos se ei avaudu automaattisesti.
  2. Valitse iPhoton laiteluettelosta iPod.

[Valitse iPod]

3. Valitse tuotavat videot. Valitse Tuo valitut tai Tuo kaikki.
  4. Kun videot on tuotu iPhotoon, valitse joko Poista kuvat tai Säilytä kuvat, kun näyttöön tulee Poistetaanko kuvat kamerasta -ilmoitus.

Tallennetut videot näkyvät iPhoto-kirjaston Tapahtumat- ja Valokuvat-kohdissa sekä Äskeiset-luokan Viimeisin tuonti -kohdassa.

Voit katsoa tallennetun videon iPhotossa kaksoisosoittamalla sitä.

Tallennettujen videoiden tuominen iPod nanosta (5. sukupolvi) iMovie-ohjelmaan

Kun tallennetut videot on tuotu iPod nanosta (5. sukupolvi) iPhotoon, materiaalin pitäisi näkyä iMovien tapahtumakirjaston kohdassa iPhoto-videot.

[Tapahtumakirjasto]

Jos kuitenkin haluat tuoda tallennetut videot suoraan iPod nanosta (5. sukupolvi) iMovie '09 -ohjelmaan, voit tehdä sen seuraavasti:

1. Varmista, että iMovie '09 (versio 8.0.5 tai uudempi) on asennettu.
  2. Avaa iMovie. Tuonti-ikkunan* pitäisi avautua ja siinä pitäisi näkyä kaikki iPod nanossa (5. sukupolvi) olevat leikkeet.
  3. Tuo kaikki tai valitse leikkeet iPod nanosta.

Ellei tuonti-ikkuna aukea, valitse Arkisto > Tuo kamerasta tai valitse tuonti-ikkunan painike, joka sijaitsee ohjelman vasemmalla puolella [Tuonti-ikkunan painike].

Jos haluat tuoda tallennetut videot suoraan iPod nanosta (5. sukupolvi) iMovie '08 -ohjelmaan, voit tehdä sen seuraavasti:

1. Avaa iMovie '08.
  2. Valitse Arkisto-valikosta Tuo > Elokuvat:

[Tuo > Elokuvat]

3. Valitse tuonti-ikkunan vasemmassa reunassa olevasta laiteluettelosta iPod nano.
  4. Tallennettu videosisältö on DCIM-kansiossa. Valitse haluamasi leike ja tuo se iMovie-ohjelmaan osoittamalla Tuo-painiketta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.