Microsoft Exchange (EWS) -tilien käyttäminen Macin Mailissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Exchange (EWS) -tilien käyttämisestä Mailissa OS X 10.6:ssa tai uudemmassa.

Ennen kuin aloitat

• OS X Snow Leopardista tai uudemmasta voi muodostaa yhteyden Exchange-palvelimeen Exchange Web Servicesin (EWS) avulla. Jos Exchange-palvelin ei käytä EWS:ää, tarkista sen ylläpitäjältä, voiko palvelimeen sen sijaan muodostaa IMAP-yhteyden.
  • Jos käytät macOS High Sierraa, Exchange-palvelimen on käytettävä Exchange Server 2010:tä tai uudempaa, ja siihen täytyy olla asennettuna uusin Service Pack.
  • Jos käytät macOS Sierraa tai aiempaa, Exchange-palvelimen on käytettävä Exchange Server 2007:ää tai uudempaa. Exchange Server 2007:ään täytyy olla myös asennettuna Service Pack 1 Päivityskokoelma 4:llä tai uudemmalla.
  • Ennen kuin otat Exchange-tilin käyttöön Mailissa, varmista, että ohjelmisto on ajan tasalla. Näin saavutat parhaat tulokset.

Exchange (EWS) -tilin lisääminen Mailiin

Voit lisätä Exchange-tilin Mailiin seuraavien ohjeiden avulla. Voit lisätä Exchange (EWS) -tilejä rajoituksetta.

1. Avaa Mail.
  2. Valitse Mail-valikosta Asetukset ja sitten Tilit.
  3. Lisää tili klikkaamalla Lisää-painiketta (+).
  4. Valitse tilityyppien luettelosta Exchange ja valitse sitten Jatka.
  5. Anna nimesi, sähköpostiosoitteesi ja salasanasi ja valitse sitten Jatka.
  6. Jos automaattinen etsintä ei ole käytössä Exchange-palvelimessa, sinua pyydetään antamaan palvelimen osoite. Valitse sitten Jatka. Jos et tiedä palvelimen osoitetta, ota yhteyttä Exchange-ylläpitäjääsi.
  7. Exchangen kanssa voi käyttää myös esimerkiksi yhteystietoja ja kalentereita. Valitse haluamasi asetukset ja valitse sitten Jatka.
  8. Kun käyttöönotto on valmis, macOS:n aiemmissa versioissa avautuu yhteenveto. Jos yhteenvedon tiedot ovat oikein, valitse Luo. Jos haluat tehdä muutoksia, valitse Takaisin. Aloita Exchange-tilin käyttö valitsemalla Siirrä tili linjoille.

Jos uusia viestejä ei näy Exchange-postilaatikossa

1. Jos varmennetodentaminen on käytössä postipalvelimessa, varmista, että postilaatikossa on enintään 11 000 viestiä. Microsoft suosittelee tallentamaan yhteen Exchange-postilaatikkoon enintään 5 000 viestiä.
  2. Jos ongelma ei johdu tästä, lopeta Mail ja avaa se uudelleen. Älä valitse mitään muuta postilaatikkoa, kun Mail hakee uusia viestejä. Jos haluat varmistaa, että Mail suorittaa uusien viestien lataamisen ja indeksoinnin loppuun, valitse Ikkuna > Toiminta ja seuraa latauksen etenemistä.

Jos et voi lähettää viestejä Exchange-tililtä, kun SSL on käytössä

Exchange-tilin SSL-porttiasetus saattaa olla virheellinen Mailin asetuksissa. Pyydä oikeat SSL-porttiasetukset Exchange-ylläpitäjältä.

Jos sähköpostin lähettäminen tai vastaanottaminen tai yhteyden muodostaminen Exchange-palvelimeen ei onnistu Mac-käyttöjärjestelmän päivittämisen jälkeen

OS X Mountain Lion 10.8 ja sitä uudemmat käyttöjärjestelmäversiot käyttävät Exchangen automaattista etsintäpalvelua, jonka avulla Mail voi automaattisesti hakea määritystiedot Exchange-palvelimelta. Jos Exchange-palvelin ei anna tarvittavia määritystietoja, ota yhteyttä Exchange-ylläpitäjään.

Voit tarvittaessa laittaa automaattisen etsinnän pois päältä.

1. Valitse Mail > Asetukset ja siirry Tilit-ruutuun.
  2. Valitse tililuettelosta Exchange-tilisi.
  3. Klikkaa Palvelinasetukset-välilehteä.
  4. Poista Hallitse yhteysasetuksia automaattisesti -valintaneliön valinta.

Tämän jälkeen voit antaa sisäiset ja ulkoiset palvelintiedot manuaalisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.