Ilmoitusten käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS 12:n ilmoitusten ansiosta voit hallita ja tarkastella useita ilmoituksia kerralla entistä helpommin. Tämä auttaa vähentämään häiriöiden määrää päivän aikana.

avaaminen lukitusta näytöstä

Avaaminen lukitusta näytöstä

Voit nähdä uusimmat ilmoitukset nopeasti lukitusta näytöstä ottamalla iPhonen* käteesi tai herättämällä iPadin. Voit suorittaa myös seuraavat toimet lukitusta näytöstä:

• Napauta yhtä ilmoitusta tai ilmoitusten ryhmää nähdäksesi kaikki ilmoitukset sille apille.
  • Hallitse, tarkastele tai poista ilmoituksia pyyhkäisemällä vasemmalle niiden päällä.
  • Hallitse ilmoituksia tietyistä apeista.

Jos haluat esikatsella ilmoituksia lukitussa näytössä avaamatta laitettasi, valitse Asetukset > Ilmoitukset > Näytä esikatselut ja valitse Aina.

Herätä nostamalla on saatavilla iPhone 6s:ssä ja uudemmissa.

Ilmoituskeskuksesta avaaminen

Ilmoituskeskus näyttää ilmoitushistoriasi, jota voit selata ja tarkistaa, onko sinulta jäänyt jotain huomaamatta. Voit tarkastella ilmoituksia Ilmoituskeskuksessa kahdella tavalla:

• Pyyhkäise lukitun näytön keskeltä ylöspäin.
  • Kaikissa muissa näytöissä pyyhkäise alaspäin näytön ylälaidan keskeltä.

Ilmoitushistorian tyhjentäminen: Paina voimakkaasti X-painike ja napauta Tyhjennä ilmoitukset. Tai napauta X-painike ja sitten Tyhjennä.

Ilmoitusnäytön hallinta

Ilmoitusten hallinta

Ilmoitusten hallinta lukitusta näytöstä tai Ilmoituskeskuksesta:

1. Pyyhkäise vasemmalle ilmoituksen tai ilmoitusryhmän päällä.
  2. Napauta Hallitse ja valitse sitten seuraavista:
    • Toimita hiljaisesti: nämä ilmoitukset näkyvät Ilmoituskeskuksessa. Ne eivät näy lukitussa näytössä, toista ääntä tai näytä bannereita tai merkkikuvakkeita.
    • Pois päältä: Tämä poistaa käytöstä kaikki tietyn apin ilmoitukset. Jos haluat ottaa ominaisuuden takaisin käyttöön, valitse Asetukset > Ilmoitukset, valitse appi ja napauta Salli ilmoitukset.

Voit myös muuttaa tietyn apin ilmoitustyyppiä tai -asetuksia napauttamalla Asetukset.

ilmoitustyypit

Ilmoitustyyppien muuttaminen

Ilmoituksen tyypin lisääminen tai muuttaminen:

1. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Valitse Ilmoitustyyli-kohdasta appi.
  3. Valitse ilmoituksen tyyppi ja bannerin tyyli.

Voit myös ottaa ääniä ja merkkejä käyttöön tai poistaa niitä käytöstä.

Ryhmäilmoitusasetusten muuttaminen

Voit käyttää ryhmäilmoituksia tai pitää ne erillään.

1. Valitse Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Valitse appi ja napauta Ilmoitusten ryhmitys.
  3. Valitse jokin seuraavista asetuksista:
    • Automaattinen: kunkin apin ilmoitukset näkyvät niiden tyyppien mukaisissa ryhmissä.
    • Apeittain: kunkin apin kaikki ilmoitukset ryhmitetään yhteen laajennettavaan ilmoitukseen.
    • Pois: ilmoitukset näkyvät saapumisjärjestyksessä ilman ryhmitystä.

Tässä kohdassa voit valita myös tiettyjen appien ilmoitusten esikatseluiden näyttötavan. Voit esimerkiksi määrittää ilmoitusten esikatselut näkymään aina tai ei koskaan, myös silloin kun laitteesi on lukittuna.

sijaintipohjaiset ilmoitukset

Sijaintipohjaisten ilmoitusten ottaminen käyttöön

Eräät apit hyödyntävät sijaintiasi lähettääkseen ilmoituksia sen perusteella, missä olet. Saatat esimerkiksi saada muistutuksen soittaa jollekulle, kun saavut tiettyyn paikkaan tai kun lähdet seuraavaa paikkaa kohti.

Voit poistaa tällaiset ilmoitukset käytöstä, jos et halua vastaanottaa niitä. Valitse Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut ja ota sijaintikohtaiset ilmoitukset käyttöön tai poista ne käytöstä napauttamalla appia. Lue lisätietoja sijaintipalveluista.

Jos tietyn apin ilmoituksia ei näy

Ilmoitusten saaminen edellyttää Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyttä. Jos jonkin apin ilmoituksia ei vieläkään näy, toimi seuraavasti:

1. Tarkista, että appi tukee ilmoituksia. Valitse Asetukset > Ilmoitukset, valitse appi ja tarkista, että Salli ilmoitukset -asetus on käytössä.
  2. Jos apin ilmoitukset on laitettu päälle, mutta et saa ilmoituksia, bannereita ei ole ehkä valittu. Valitse Asetukset > Ilmoitukset, valitse appi ja sitten Bannerit.
  3. Varmista, että olet kirjautunut Apple ID:lläsi
  4. Varmista, että Älä häiritse -tila on poissa käytöstä
  5. Jos olet hiljattain asentanut apin tai palauttanut varmuuskopiosta, avaa appi, jotta alat saada ilmoituksia.

Lisätietoja

Ilmoituksissa käytetään Wi-Fi-yhteyttä vain silloin, kun mobiiliyhteys ei ole käytettävissä. Palomuurit ja välipalvelimet voivat estää ilmoitukset. Lue lisätietoja Applen push-ilmoituspalvelun käytöstä

Lue lisätietoja ilmoituksista Apple Watchissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.