iPhone ja iPod touch: Ääniohjauksen ja VoiceOverin tuetut kielet

Ääniohjauksen avulla voi hallita musiikin toistoa sekä soittaa puheluita käyttämällä puhuttuja komentoja. VoiceOver antaa puhepalautetta, kun iOS:n käyttöliittymässä liikutaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitkä laitteet tukevat näitä ominaisuuksia, mitä kieliä tuetaan ja mistä saat lisätietoja.

Ääniohjausta ja VoiceOveria tuetaan seuraavissa laitteissa:

• iPhone 3GS

• iPhone 4

• iPod touch (3. sukupolvi)

• iPod touch (4. sukupolvi)

Ääniohjaus ja VoiceOver vaativat iOS 3.1:n tai uudemman. Tietyt kielet saattavat vaatia iOS 4:n tai uudemman.

Ääniohjaus tukee seuraavia kieliä aluekohtaisesti:

• kiina (Kanton)

• kiina (Manner-Kiina)

• kiina (Taiwan)

• tanska

• hollanti

• englanti (Australia)

• englanti (Iso-Britannia)

• englanti (Yhdysvallat)

• suomi

• ranska (Kanada)

• ranska (Ranska)

• saksa

• kreikka

• italia

• japani

• korea

• norja

• puola

• portugali (Brasilia)

• portugali (Portugali)

• venäjä

• espanja (Meksiko)

• espanja (Espanja)

• ruotsi

Jos haluat vaihtaa ääniohjauksen kielen, napauta Asetukset > Yleiset > Maakohtaiset > Ääniohjaus.

Huomautus: Komennot esitetään ja puheentunnistus tapahtuu valitsemallasi kielellä. Voit esimerkiksi vaihtaa aksentin Yhdysvaltojen englannista Ison-Britannian englantiin. iPhonen ääniohjaus ei kuitenkaan ymmärrä englantia, jos asetukseksi muutetaan kokonaan toinen kieli, kuten japani.

VoiceOverissa on tuki seuraaville kielille:

• kiina (Kanton)

• kiina (Manner-Kiina)

• kiina (Taiwan)

• tšekki

• tanska

• hollanti

• englanti (Australia)

• englanti (Iso-Britannia)

• englanti (Yhdysvallat)

• suomi

• flaami (Belgian hollanti)

• ranska (Kanada)

• ranska (Ranska)

• saksa

• kreikka

• hindi

• unkari

• indonesia

• italia

• japani

• korea

• norja

• puola

• portugali (Brasilia)

• portugali (Portugali)

• romania

• venäjä

• slovakki

• espanja (Meksiko)

• espanja (Espanja)

• ruotsi

• thai

• turkki

Jos haluat vaihtaa VoiceOverin kielen, napauta Asetukset > Yleiset > Maakohtaiset > Kieli.

Huomautus: Maakohtaiset-asetuksessa on lueteltu kieliä, joita vastaavaa ääntä ei ole VoiceOverissa. Jos VoiceOver on päällä ja valitset tällaisen kielen, VoiceOver kertoo, että valittu kieli ei ole käytettävissä VoiceOverissa. Jos valitset VoiceOveria käyttäessäsi kielen, jolle ei ole tukea, saatat tarvita apua vaihtaaksesi takaisin ymmärtämääsi kieleen.

1. Napauta Settings (Asetukset). Voit tehdä sen kaksoisnapauttamalla suurta kuvaketta, joka näyttää tältä:

No alt supplied for Image
  2. Napauta Yleiset. Voit tehdä sen kaksoisnapauttamalla pientä kuvaketta, joka näyttää tältä:

No alt supplied for Image

3. Vieritä Maakohtaiset-vaihtoehdon kohdalle. Voit tehdä sen pyyhkäisemällä kolmella sormella.

4. Valitse Maakohtaiset. Voit tehdä sen kaksoisnapauttamalla luettelon kuudetta kohtaa.

5. Valitse Kieli. Voit tehdä sen kaksoisnapauttamalla luettelon ensimmäistä kohtaa.

Lisätietoja

Lisätietoja ääniohjauksesta ja VoiceOverista on iPhonen käyttöoppaassa ja iPod touchin käyttöoppaassa.