Ulkoinen kovalevy pitää alustaa Mac OS laajennettu -muotoon ennen sen käyttöä Aperturen kanssa

Tämän artikkelin vinkkien avulla voit valmistella uuden ulkoisen kovalevyn Aperturea varten.

Haluat ehkä tallentaa Aperture-kirjaston, viitatut kuvat tai säilöt ulkoiselle FireWire- tai USB-kovalevylle. Seuraavassa on vinkkejä ulkoisen kovalevyn valmisteluun, jotta se toimisi mahdollisimman hyvin Aperturen kanssa. Monet ulkoiset kovalevyt on alustettu valmiiksi FAT32-muotoon. Kyseessä on Windowsin tiedostojärjestelmä, jota Mac OS X osaa lukea. Se ei kuitenkaan ole ihanteellinen käyttöön Aperturen kanssa.

Ennen kuin käytät uutta ulkoista kovalevyä Aperturen kanssa, alusta se uudelleen Mac OS laajennettu -muotoon:

1. Varmista, että levy on liitetty tietokoneeseen ja tuotu näkyviin.
  2. Jos levylle on jo kirjoitettu tietoja, varmuuskopioi ne ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.
  3. Valitse Finderissa Siirry > Lisäohjelmat. /Ohjelmat/Lisäohjelmat-kansio avautuu.
  4. Käynnistä Levytyökalu.
  5. Osoita ulkoisen kovalevyn kuvaketta vasemmalla olevassa sivupalkissa.

6. Valitse ikkunan ylälaidasta Tyhjennä-välilehti.

7. Valitse Taltion muoto -valikosta Mac OS laajennettu (kirjaava).

8. Kirjoita ulkoisen kovalevyn nimi Nimi-kenttään.
  9. Osoita Tyhjennä-painiketta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.