Podcastien tilaaminen ja kuunteleminen

Voit kuunnella vaikuttavia tarinoita iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcastit-apin avulla tai Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai HomePodissa.

Voit selata ilmaisia kuunneltavia jaksoja ja ohjelmia, joiden aihealueet kattavat kaiken komediasta ja tieteestä uutisiin ja politiikkaan, iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcastit-apissa tai Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai HomePodissa.

Etsiminen ja tilaaminen

Voit etsiä uusia ja suosittuja ohjelmia selaamalla:

• Avaa iOS-laitteessa Podcastit-appi ja napauta näytön alalaidassa  Selaa.
  • Valitse Macilla tai Windows-tietokoneella iTunesin vasemman ylänurkan valikosta  Podcastit ja klikkaa sitten Store.
  • Avaa Apple TV:ssä Podcastit-appi ja pyyhkäise Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä oikealle ja valitse joko Esittelyssä- tai Top-listat-välilehti.

Voit myös etsiä podcasteja nimen tai aiheen perusteella.

Uudet ja suositut ohjelmat esitellään Podcastit-apin Esittelyssä- ja Top-listat-välilehdillä. Palveluntarjoajat-välilehti esittelee ohjelmia tietyiltä yrityksiltä, ja Kaikki kategoriat -kohdassa voit selata eri aiheiden perustella, kuten uutiset ja politiikka, komedia sekä teknologia.

Tilaaminen

Kun löydät ohjelman, jonka haluat tilata, siirry iOS-laitteellasi sen tietosivulle napauttamalla ohjelmaa ja napauta sitten . Tilattuasi ohjelman uudet jaksot latautuvat automaattisesti1 ja maksutta, kun ne ovat saatavilla.

Siirry iTunesissa ohjelman tietosivulle ja klikkaa sitten Tilaa.

Siirry Apple TV:ssä ohjelman tietosivulle ja valitse sitten jaksoluettelon yläosassa Tilaa.

Applen Podcastit saattaa keskeyttää tilauksesi, jos lopetat ohjelman kuuntelemisen. Ohjelmat ja ladatut jaksot pysyvät kirjastossasi, mutta uusia jaksoja ei välttämättä päivitetä. Voit vastaanottaa uusia jaksoja tekemällä tilauksen uudelleen.

1 Poista automaattiset lataukset käytöstä iOS-laitteessasi valitsemalla Asetukset > Podcastit > Lataa jaksoja ja valitse sitten Pois. Klikkaa iTunesissa keskisarakkeessa olevaa ohjelmaa, klikkaa sitten  ohjelman nimen oikealta puolelta ja valitse sitten Lataa jaksoja -valikosta Pois. Jaksoja ei ladata Apple TV:hen.

Ohjelmien kuunteleminen

Voit suoratoistaa ja ladata ohjelmia kotona tai liikkeellä ollessasi iPhonen, iPadin, iPod touchin2, Macin tai Windows-tietokoneen avulla. Voit myös suoratoistaa podcasteja Apple TV:n tai HomePodin kautta. Lisäksi voit pyytää Siriä toistamaan podcastin sen nimen perusteella. Lue lisää Sirin käyttämisestä iOS-laitteessa, Macissa, Apple TV:ssä tai HomePodissa.

Jos aloitat jakson kuuntelun Podcastit-apissa yhdellä Apple-laitteella, voit kuunnella sen loppuun toisella laitteella. Lue lisätietoja podcastien synkronoinnista.

2 Jos haluat suoratoistaa ohjelmia iOS-laitteella mobiilidataa käyttäen, varmista, että Mobiilidata on otettu käyttöön kohdassa Asetukset > Mobiiliverkko > Podcastit.

Ohjelman kaikkien uusien jaksojen toistaminen

Avaa iOS-laitteessa Podcastit-appi, napauta  Kuuntele nyt näytön alalaidassa ja napauta sitten ohjelmaa, jota haluat kuunnella. Viimeisen jakson päätyttyä kirjastossa näkyvät kyseisen ohjelman toistamattomat jaksot toistetaan automaattisesti seuraavaksi.

Valitse Macilla tai Windows-tietokoneella iTunesin vasemman ylänurkan valikosta  Podcastit ja klikkaa sitten Kirjasto. Toista ohjelman kaikki kuuntelemattomat jaksot kaksoisklikkaamalla keskisarakkeessa ohjelmaa, jota haluat kuunnella.

Valitse Apple TV:ssä Podcastit-appi ja valitse sitten Kirjasto. Valitse ohjelma, jota haluat kuunnella, ja valitse sitten viimeisin toistamaton jakso. Viimeisen jakson päätyttyä kirjastossa näkyvät kyseisen ohjelman toistamattomat jaksot toistetaan automaattisesti seuraavaksi.

Useiden ohjelmien jaksojen asettaminen jonoon

iOS-laite:

1. Avaa Podcastit-appi.
  2. Kun kuuntelet jaksoa, etsi jakso, jonka haluat kuunnella seuraavaksi.
  3. Käytä 3D Touchia jakson nimen päällä ja lisää se Seuraavaksi-jonoon napauttamalla Toista seuraavaksi

Jos haluat lisätä muita jaksoja Seuraavaksi-jonoon, toimi samoin kuin edellä, mutta napauta Toista myöhemmin. Jakso lisätään jonon loppuun.

Voit myös aloittaa jakson kuuntelun Podcastit-apissa yhdellä Apple-laitteella ja kuunnella sen loppuun toisella laitteella. Lue lisätietoja podcastien synkronoinnista.

Toistoasetusten mukauttaminen

Avaa iOS-laitteessa Podcastit-apin Toistossa nyt -näyttö napauttamalla alalaidan soitinta tai pyyhkäisemällä sen kohdalla ylöspäin.

Toistossa nyt -näytössä voi suorittaa seuraavia toimia:

• Napauttamalla  tai  voit siirtyä 15 sekuntia taakse- tai eteenpäin.
  • Voit muuttaa toistonopeutta napauttamalla . Voit muuttaa toistonopeuden arvoon 1 1/2x (hieman nopeampi), 2x (nopea), 1/2x (hieman hitaampi) tai 1x (normaali nopeus).
  • Jos haluat suoratoistaa jakson toisessa laitteessa AirPlayn avulla, napauta .

Löydät lisäominaisuuksia pyyhkäisemällä ylöspäin:

• Napauta  ja valitse, milloin haluat toiston loppuvan.
  • Voit lukea jakson kuvauksen napauttamalla Jakson tiedot -kohdan oikealta puolelta Näytä.
  • Jos sinulla on jaksoja Seuraavaksi-jonossa, näet niiden luettelon Seuraavaksi-kohdassa.

Valitse Macilla tai Windows-tietokoneella iTunesin vasemman ylänurkan valikosta  Podcastit ja klikkaa sitten Kirjasto. Muuta toistoasetuksia klikkaamalla iTunes-ikkunan oikeasta yläkulmasta .

Valitse Apple TV:ssä Podcastit-appi ja valitse sitten Kirjasto. Valitse ohjelma, jonka asetuksia haluat muuttaa, selaa sitten toistamattomien ohjelmien luettelon loppuun ja valitse Podcast-asetukset.

Jaksojen lataaminen offline-tilassa kuuntelua varten

Jos haluat kuunnella jaksoa, kun Wi-Fi- tai internet-yhteyttä ei ole saatavilla, voit ladata jakson.

Napauta iOS-laitteen näytön alalaidassa Kirjasto  ja sitten ohjelmaa, jonka jakson haluat ladata. Napauta sitten jakson nimen oikealla puolella . Jos ei ole näkyvissä, jakso on jo ladattu laitteeseesi.3

Klikkaa Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa haluamasi jakson oikealta puolelta

Voit suoratoistaa jaksoja vain Apple TV:n kautta.

3 Jos jaksoa ei ole Omat jaksot -luettelossa, vieritä luettelon loppuun ja napauta Saatavilla olevat jaksot. Etsi jakso, jonka haluat ladata, napauta ja sitten . Voit ladata ohjelmien jaksoja myös Selaa-välilehdeltä: Etsi jakso, napauta ja sitten .

Podcastien lataaminen mobiilidatayhteydellä

Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Podcastit ja poista Lataa vain Wi-Fi-verkossa -valinta käytöstä. Latauksen enimmäiskoko on 100 megatavua jaksoa kohden.

Tilauksen peruminen tai poistaminen

Jaksot poistetaan automaattisesti 24 tunnin kuluttua niiden toistamisesta. Voit perua podcastien tilauksen tai poistaa yksittäisiä jaksoja.

Tilauksen peruminen

Siirry iOS-laitteessa kirjastoon ja etsi ohjelma, jonka tilauksen haluat perua. Avaa ohjelman tietosivu napauttamalla ohjelmaa, napauta  ja sitten Peru tilaus. Uusia jaksoja ei ladata laitteellesi.

Tietyn jakson poistaminen

Siirry kirjastoon ja etsi ohjelma, jonka jakson haluat poistaa. Avaa ohjelman tietosivu napauttamalla ohjelmaa, pyyhkäise vasemmalle jaksossa ja napauta sitten Poista.

Kun perut ohjelman tilauksen, kirjastossa olevia jaksoja tai laitteeseen offline-tilassa kuuntelua varten ladattuja jaksoja ei poisteta. Jos haluat perua tilauksen ja poistaa kaikki jaksot kirjastosta ja laitteesta, napauta  ja sitten Poista kirjastosta.

Peru tilaus -valintaa ei näy, jos olet lopettanut ohjelman kuuntelemisen.

iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa:

• Peruuta tilaus klikkaamalla ohjelman nimen oikealta puolelta  ja valitse sitten Lopeta podcastin tilaaminen.
  • Voit poistaa tietyn jakson klikkaamalla jaksoa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella tai Ctrl-klikkaamalla sitä ja valitsemalla sitten Poista kirjastosta.

Apple TV

Peruuta tilaus selaamalla toistamattomien jaksojen luettelon loppuun ja valitsemalla sitten Podcast-asetukset. Poista tilaus muuttamalla Näytä-kohdan valinta Tilattu valinnaksi Peru tilaus.