Tietoja Podcastit-apista

Podcastit-apin avulla voit etsiä ja kuunnella suosikkipodcastejasi.

Podcastit-appi on erinomainen keino etsiä, tilata ja toistaa suosikkipodcastejasi iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

Jos et löydä Podcastit-appia iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, olet ehkä poistanut sen Koti-valikosta. Etsi Podcastit App Storesta ja lataa se sitten laitteeseen napauttamalla .

Podcastien löytäminen

Voit tutustua satoihintuhansiin ilmaisiin ääni- ja videopodcasteihin selaamalla Esittelyssä- tai Top-listat-välilehtiä. Voit hakea myös nimen tai aiheen perusteella.

Esittelyssä olevat podcastit

Voit selata podcastien valikoitua kokoelmaa, mukaan lukien uusia julkaisuja, napauttamalla kohtaa Esittelyssä tai . Selaa lajityyppejä, kuten Taide, Liiketoiminta ja Komedia, napauttamalla Kategoriat.

Suosituimpien selaaminen

Selaa suosittuja podcasteja napauttamalla Top-listat tai . Selaa lajityyppejä napauttamalla Kategoriat.

Haku podcastin nimen tai aiheen perusteella

Voit löytää tietyn tai kiinnostuksiisi sopivan podcastin napauttamalla Haku tai ja aloittamalla kirjoittaa podcastin nimeä tai aihealuetta. Hakutuloksissa näytetään sekä ohjelmat että yksittäiset jaksot.

Podcastien kuuntelu

Voit suoratoistaa ja ladata podcasteja kotona tai liikkeellä ollessasi iPhonen, iPadin tai iPod touchin avulla.

Podcastien suoratoisto

Voit suoratoistaa Esittelyssä- ja Top-listat-välilehdessä olevat podcastit niitä tilaamatta. Avaa podcastin tietosivu napauttamalla podcastia ja napauta sitten jakson nimeä. Suoratoista sitten jakso internet-yhteydellä Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta.

Jos haluat suoratoistaa tilaamasi podcastit, napauta Omat podcastit tai ja etsi sitten suoratoistettava podcast. Napauta sitten kuunneltavaa jaksoa.

Voit suoratoistaa podcasteja mobiilidatan avulla, kun otat mobiilidatan käyttöön kohdassa Asetukset > Podcastit > Mobiilidata.

Podcastien hallinta

Kun toistat podcastia, näet soittimen näytön alaosassa. Näet Toistossa nyt -näytön ja ohjaimet napauttamalla alalaidan soitinta tai pyyhkäisemällä sen kohdalla ylöspäin.

Voit muuttaa toistonopeutta napauttamalla . Voit muuttaa toistonopeudeksi 1 1/2x, 2x tai 1/2x napauttamalla painiketta uudelleen.

Napauttamalla tai voit siirtyä 15 sekuntia taakse- tai eteenpäin.

Voit myös asettaa uniajastimen, joka pysäyttää podcastien jatkuvan toiston: Napauta ja valitse, milloin haluat toiston pysähtyvän.

Podcastien lataaminen offline-tilassa kuuntelua varten

Lataa podcast napauttamalla sen tietosivulla . Tämän jälkeen voit käyttää sitä myös silloin, kun Wi-Fi- tai internet-yhteyttä ei ole.

Voit ladata podcasteja mobiilidatan avulla siirtymällä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa kohtaan > Podcastit ja ottamalla pois käytöstä toiminnon Lataa vain Wi-Fi-verkossa. Latauksen enimmäiskoko on 100 megatavua jaksoa kohden.

Podcastien tilaaminen

Saat podcastin uudet julkaistut jaksot ilmaiseksi napauttamalla podcastin tietosivun Tilaa-painiketta.

Jos et kuuntele tai käytä podcastin tilausta 15 päivään, päivityksiin tulee tauko. Kun palaat tilauksen pariin, se päivitetään.

Podcastien tilaaminen verkosta

Voit lisätä verkosta löytämiäsi tai ostamiasi podcasteja kirjastoosi käyttämällä RSS-syötteen URL-osoitetta, jonka tarjoaa podcastin luoja. Napauta Omat podcastit -luettelon vasemmasta yläkulmasta . Napauta sitten Lisää podcast. Kirjoita tai liitä podcastin URL-osoite ja napauta sitten Tilaa-painiketta. Podcast näkyy Omat podcastit -luettelossa.

Omat podcastit

Näet tilaamiesi podcastien uudet jaksot napauttamalla Omat podcastit -välilehteä . Voit ottaa automaattisen lataamisen käyttöön napauttamalla podcastin tietosivulla ja valitsemalla valikosta Lataa jaksot

Kun ladattu podcast on katsottu tai kuunneltu, voit tallentaa tai poistaa sen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Siirry Toistetut jaksot, jotka poistetaan -osioon, etsi poistettava podcast, pyyhkäise vasemmalle sen kohdalla ja napauta Poista.

Jaksojen asettaminen jonoon Seuraavaksi-ominaisuudella

Seuraavaksi-ominaisuuden avulla voit asettaa podcast-jaksoja jonoon. Valitse podcast, napauta ja napauta sitten Lisää Seuraavaksi-listalle. Seuraavaksi: [jaksojen määrä] jaksoa -ominaisuuden avulla voit toistaa tuntien verran sisältöä ilman keskeytyksiä ja ilman Podcastit-apin avaamista.

Voit myös perustaa aseman tai luoda mukautetun soittolistan podcast-jaksoista.

Podcastien järjestäminen asemien avulla

Asemat ovat älykkäitä soittolistoja, jotka päivittyvät automaattisesti suosikkipodcastiesi uusimmilla jaksoilla. Kun olet valinnut podcastit muokattua asemaa varten, voit muuttaa sen asetuksia siten, että siihen sisältyy vain tietty määrä jaksoja, ääni- tai videopodcasteja tai toistamattomia jaksoja. Voit myös määrittää saman podcastin tietyille jaksoille toistojärjestyksen ja ryhmittää ne yhteen.

Luo asema seuraavasti:

1. Napauta Omat podcastit -kohdassa
  2. Valitse Lisää asema.
  3. Kirjoita asemalle nimi ja napauta Tallenna.
  4. Voit lisätä tilaamiesi podcastien luettelosta haluamasi podcastin asemaan napauttamalla sitä.
  5. Napauta Asema-asetukset.
  6. Personoi asemasi tarkastamalla ja päivittämällä asetukset.
  7. Napauta Valmis. Asemasi näkyy Omat podcastit -sivulla ylimpänä.

Podcastien synkronointi

Podcastit-appi synkronoi oletusarvoisesti tilaukset, asemat ja toistokohdan iPhonesi, iPadisi ja iPod touchisi välillä.

Kun synkronoit podcast-tilauksesi, kunkin tilaamasi podcastin uusin jakso näkyy kaikissa laitteissasi. Jos peruutat podcastin tilauksen yhdellä laitteella, tilaus poistetaan myös kaikissa muissa laitteissa.

Kun luot muokatun aseman yhdellä laitteella, se näkyy myös muissa laitteissasi. Myös asemasi asetukset synkronoidaan. Ja jos poistat aseman, se poistetaan myös muista laitteistasi.

Podcastit-appi muistaa toistokohdan, joten voit aloittaa podcastin kuuntelun iPhonella, keskeyttää sen kotiin päästyäsi ja jatkaa samasta kohdasta toisella laitteella.

Podcastien synkronoinnin lopettaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla:

1. Napauta Asetukset > Podcastit.
  2. Poista Podcast-asetukset kohdassa Synkronoi podcastit käytöstä.

Podcastien poistaminen

Podcastit-apissa voi peruuttaa podcastien tilauksia tai poistaa yksittäisiä jaksoja.

Podcastin tilauksen peruminen

Etsi Omat podcastit -välilehdellä podcast, jonka tilauksen haluat peruuttaa. Pyyhkäise vasemmalle podcastin nimen päällä ja napauta Poista.

Tietyn jakson poistaminen

Etsi jakso, jonka haluat poistaa. Pyyhkäise vasemmalle jakson päällä ja napauta Poista.