Podcastien tilaaminen ja kuuntelu

Voit kuunnella vaikuttavia tarinoita iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcastit-apin avulla.

Podcastit-apissa voit selata ilmaisia kuunneltavia jaksoja ja ohjelmia, joiden aihealueet kattavat kaiken viihteestä ja komediasta uutisiin ja urheiluun.

Voit kuunnella ohjelmia myös iTunesissa Macilla tai Windows-tietokoneella. Klikkaa iTunesin vasemmassa yläkulmassa olevaa valikkoa ja valitse  Podcastit.

Etsiminen ja tilaaminen

Avaa Podcastit-appi iOS-laitteessa ja napauta sitten näytön alalaidassa  Selaa. Esittelyssä- ja Top-listat-osioissa on uusia ja suosittuja ohjelmia. Napauttamalla Tarjoajat löydät ohjelmia tietyiltä yhtiöiltä. Napauttamalla Kaikki kategoriat löydät ohjelmia esimerkiksi aihealueilta Uutiset ja politiikka, Komedia ja Teknologia.

Haku nimen tai aiheen perusteella

Jos haluat löytää tietyn podcastin tai etsiä kiinnostavaa ohjelmaa tai jaksoa, napauta näytön alalaidasta  Etsi ja syötä sitten podcastin nimi tai aihe. Näet hakutuloksissa sekä ohjelmat että yksittäiset jaksot.

Tilaaminen

Kun löydät ohjelman, jonka haluat tilata, siirry sen tietosivulle napauttamalla ohjelmaa ja napauta sitten . Tilaamisen jälkeen saat uudet jaksot automaattisesti ja ilmaiseksi, kun ne ovat saatavilla.

Applen Podcastit saattaa keskeyttää tilauksesi, jos lopetat ohjelman kuuntelemisen. Ohjelmat ja ladatut jaksot pysyvät kirjastossasi, mutta uusia jaksoja ei välttämättä päivitetä. Voit vastaanottaa uusia jaksoja tekemällä tilauksen uudelleen.

Ohjelmien kuuntelu

Voit suoratoistaa ja ladata ohjelmia kotona tai liikkeellä ollessasi iPhonen, iPadin tai iPod touchin avulla.

Löydät tilaamiesi ohjelmien uusimmat jaksot napauttamalla näytön alareunassa  Kuuntele nyt. Jos haluat kuunnella tiettyjä ohjelmia tai jaksoja, napauta näytön alareunassa  Kirjasto. Voit myös suoratoistaa jakson valitsemalla  Selaa.

Kun löydät jakson, jonka haluat kuunnella, napauta sitä ja sitten  Toista.

Jos haluat suoratoistaa ohjelmia mobiilidataa käyttäen, varmista että Mobiilidata on otettu käyttöön kohdassa Asetukset > Mobiiliverkko > Podcastit.

Toistoasetusten mukauttaminen

Avaa Toistossa nyt -näyttö napauttamalla tai pyyhkäisemällä ylöspäin soitinta, joka on näytön alareunassa. Toistossa nyt -näytöllä voi suorittaa seuraavia toimia:

• Napauttamalla  tai  voit siirtyä 15 sekuntia taakse- tai eteenpäin.
  • Voit muuttaa toistonopeutta napauttamalla . Voit muuttaa toistonopeuden arvoon 1 1/2x (hieman nopeampi), 2x (nopea), 1/2x (hieman hitaampi) ja 1x (normaali nopeus).
  • Jos haluat suoratoistaa jakson toisessa laitteessa AirPlayn avulla, napauta .

Löydät lisäominaisuuksia pyyhkäisemällä ylöspäin Toistossa nyt -näytössä.

• Napauta  ja valitse, milloin haluat toiston loppuvan.
  • Napauttamalla  voit jakaa jakson ystävien kanssa esimerkiksi Viestit-apin, Mailin tai sosiaalisen median kautta.
  • Voit lukea jakson kuvauksen napauttamalla Kuvaus-kohdan oikealta puolelta Näytä.
  • Ja jos sinulla on jaksoja Seuraavaksi-jonossa, näet niiden luettelon Seuraavaksi-kohdassa.

Jatkuva kuuntelu Seuraavaksi-ominaisuudella

1. Kun kuuntelet jaksoa, etsi jakso, jonka haluat kuunnella seuraavaksi.
  2. Napauta jakson tietosivulla  tai käytä 3D Touchia jakson nimessä.
  3. Lisää se Seuraavaksi-jonoon napauttamalla Toista seuraavaksi.

Jos haluat lisätä muita jaksoja Seuraavaksi-jonoon, toimi samoin kuin edellä, mutta napauta Toista myöhemmin. Jakso lisätään jonon loppuun.

Voit myös aloittaa jakson kuuntelun Podcastit-apissa yhdellä Apple-laitteella ja kuunnella sen loppuun toisella laitteella. Lue lisätietoja podcastien synkronoinnista.

Jaksojen lataaminen offline-tilassa kuuntelua varten

Jos haluat ladata jakson kuunneltavaksi myöhemmin, kun Wi-Fi- tai internet-yhteyttä ei ole, napauta jakson tietosivulla

Voit ladata podcasteja mobiilidatan avulla siirtymällä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa kohtaan > Podcastit ja ottamalla pois käytöstä toiminnon Lataa vain Wi-Fi-verkossa. Latauksen enimmäiskoko on 100 megatavua jaksoa kohden.

Tilauksen peruminen tai poistaminen

Voit perua podcastien tilauksen tai poistaa yksittäisiä jaksoja.

Tilauksen peruminen

Etsi ohjelma, jonka tilauksen haluat perua, napauta  ja sitten Peru tilaus. Uusia jaksoja ei ladata laitteellesi.

Tietyn jakson poistaminen

Siirry kirjastoon ja etsi ohjelma, jonka jakson haluat poistaa. Pyyhkäise vasemmalle jakson päällä ja napauta sitten Poista.

Kun perut ohjelman tilauksen, kirjastossa olevia jaksoja tai laitteeseen offline-tilassa kuuntelua varten ladattuja jaksoja ei poisteta. Jos haluat perua tilauksen ja poistaa kaikki jaksot kirjastosta ja laitteesta, napauta  ja sitten Poista kirjastosta.

Peru tilaus -valintaa ei näy, jos olet lopettanut ohjelman kuuntelemisen.