Ohjelmien tilaaminen ja kuunteleminen Podcastit-apilla

Voit kuunnella vaikuttavia tarinoita iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcastit-apin avulla.

Apple TV, iPhone ja iPad.

Podcastit-apin kuvake

Selaa ilmaisia äänijaksoja ja -ohjelmia erilaisista aiheista komediasta tieteen kautta uutisiin ja politiikkaan iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcastit-apin avulla.

Tutustu Podcastit-appiin

Liiku Podcastit-apissa käyttämällä iPhonen, iPadin tai iPod touchin näytön alalaidassa olevia välilehtiä.

Apple TV:ssä voit pyyhkäistä alas Siri- tai Apple TV Remotessa, niin pääset siirtymisvalikkoon.

Kuuntele nyt

Kuuntele nyt

Tässä välilehdessä näet uudet ja kuuntelemattomat jaksot tilaamistasi ohjelmista sekä viime aikoina lisätyt jaksot. Napauta ohjelmaa, jonka haluat kuunnella. Viimeisen jakson päätyttyä kirjastossa näkyvät kyseisen ohjelman toistamattomat jaksot toistetaan automaattisesti seuraavaksi.

Näet myös ohjelmia, joista saattaisit pitää, ja ohjelmat, joita olet kuunnellut lähiaikoina.

Kirjasto

Kirjasto

Katso kaikki ohjelmat ja jaksot, jotka olet lisännyt kirjastoosi – vaikka et olisikaan sillä hetkellä tilaaja. Napauta Ladatut jaksot nähdäksesi vain podcastit, jotka olet ladannut ja joita voit kuunnella ilman mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyttä.1

Voit luoda mukautetun aseman tai lisätä podcastin, jonka olet tilannut verkkosivuston kautta. Napauta Muokkaa oikeassa yläkulmassa ja sitten Uusi asema tai Lisää podcast syöttämällä URL.

1. Et voi ladata kohteita Apple TV:llä, mutta voit suoratoistaa sisältösi Wi-Fi-yhteyden kautta.

Selaa

Selaa

Tutustu uutuuksiin ja listojen kärkisijoihin tässä välilehdessä. Napauta mitä tahansa jaksoa aloittaaksesi kuuntelun tai napauta Lisää lisätäksesi sen kirjastoosi, jotta voit kuunnella sen myöhemmin.

Haku

Haku

Käytä tätä välilehteä hakeaksesi tiettyjä jaksoja, ohjelmia, tarjoajia tai aiheita. Napauta hakukenttää ja sitten Kaikki podcastit tai Oma kirjasto, jos haluat hakea koko Apple Podcasts -katalogista tai vain omasta kirjastostasi.

iPhone, jossa on avoinna Podcastit-appi ja jossa näkyy The Science of Happiness -podcast-sivu

Tilaa ohjelmia

Kun löydät ohjelman, josta pidät, napauta sitä siirtyäksesi ohjelman tietosivulle ja napauta sitten Tilaa-painike. Kun olet tilannut ohjelman, uudet jaksot latautuvat automaattisesti2 maksutta, kun ne tulevat saataville.

Saat ilmoituksen, kun uusi jakso tulee saataville. Jos haluat hallita, mistä ohjelmista saat ilmoituksen, napauta Ilmoitusasetukset-painike Kuuntele nyt -välilehdessä.

Voit peruuttaa tilauksen napauttamalla sitä ja napauttamalla ohjelman tietosivulla Lisää-painike ja sitten Peru tilaus. Uusia jaksoja ei ladata laitteellesi, mutta kirjastossasi jo olevia jaksoja ei poisteta.

Apple Podcasts saattaa keskeyttää tilauksesi, jos lopetat ohjelman kuuntelemisen. Ohjelmat ja ladatut jaksot pysyvät kirjastossasi, mutta uusia jaksoja ei välttämättä päivitetä. Voit vastaanottaa uusia jaksoja tekemällä tilauksen uudelleen.

2. Poista automaattiset lataukset käytöstä iOS-laitteessasi valitsemalla Asetukset > Podcastit > Lataa jaksoja ja valitse sitten Pois.

Ohjelmien kuunteleminen

Kun toistat jaksoja iOS-laitteesi Podcastit-apilla, soitin näkyy näytön alalaidassa. Napauta soitinta avataksesi Toistossa nyt3 ja käyttääksesi kaikkia toistosäätimiä.

3. Kun iPad on muotokuvatilassa, Toistossa nyt -valinta sijaitsee oikeassa alakulmassa. Avaa Apple TV:ssä Musiikki-appi ja pyyhkäise sitten alaspäin Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä, niin näet Toistossa nyt -kohdan yläosan valikkopalkissa.

iPhonessa, jossa on Toistossa nyt avoinna, selataan alas, jolloin näkyviin tulevat Uni-painike, Jaa-painike, jakson huomautukset ja Seuraavaksi.

Toiston hallinta

Toistossa nyt -kohdassa voit hallita äänenvoimakkuutta, toistaa ja keskeyttää jaksoja, kelata jaksoa 15 sekuntia taaksepäin -painike- tai 30 sekuntia eteenpäin -painike-painikkeella tai muuttaa toistonopeutta Toistonopeus-painike-painikkeella. Voit myös napauttaa iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla Toistokohde muuttaaksesi laitetta, jolla ääni toistetaan.

Pyyhkäise ylös kohdassa Toistossa nyt nähdäksesi jakson huomautukset ja seuraavaksi kuunneltavien jaksojen jonon. Täällä voit myös napauttaa Uniajastin-painike, jolloin podcastin toisto päättyy tietyn ajan kuluttua. Voit sulkea Toistossa nyt -kohdan napauttamalla Kätke Toistossa nyt ‑näkymä -painike tai pyyhkäisemällä alas soittimen ylälaidasta.

Lisää tapoja kuunnella Apple Podcastsia

Sisällön hallinta on hyppysissäsi – mutta voit hallita sitä myös äänelläsi. Kysy Siriltä ”Mitä voin tehdä?” jos haluat tietää lisää Sirin podcast- ja äänikomennoista. Voit myös toimia seuraavasti:

Podcastit-appi, jossa näkyvät ladattavat jaksot.

Jaksojen lataaminen tai poistaminen

Jos haluat kuunnella jaksoa, kun Wi-Fi- tai internet-yhteyttä ei ole saatavilla, voit ladata jakson. Etsi jakso kirjastostasi tai valitse Selaa ja napauta sitten Lataa jakson nimen oikealla puolella. Sinun on ehkä napautettava Lisää lisätäksesi jakson ensin kirjastoosi. Jos Lataa ei näy, jakso on jo ladattu laitteellesi.4

Jaksot poistetaan automaattisesti 24 tunnin kuluttua siitä, kun olet kuunnellut ne.

Voit poistaa jakson hakemalla ohjelman kirjastostasi, napauttamalla ohjelmaa tuodaksesi esiin sen tietosivun ja pyyhkäisemällä jakson kohdalla vasemmalle ja napauttamalla Poista.5

4. Voit vain suoratoistaa jaksoja Apple TV:n kautta.

5. Jos haluat poistaa tietyn jakson iTunesissa, klikkaa oikealla painikkeella tai Ctrl-klikkaa jaksoa ja valitse Poista kirjastosta.

Asetusten muuttaminen

Avaa iOS-laitteellasi Asetukset > Podcastit. Sieltä voit säätää seuraavia asetuksia:

• Synkronoi podcastit: Pidä Podcastit-kirjastosi samana kaikilla laitteillasi. Keskeytä jakso yhdellä laitteella ja jatka sen kuuntelua toisella laitteella.
  • Jatkuva toisto: Valitse, toistetaanko automaattisesti seuraava ohjelman jakso vai asema, kun yksi jakso päättyy.
  • Mobiilidata: Ota käyttöön tai poista käytöstä Podcastit-apin kyky toistaa ohjelmia, kun iPhonesi tai iPadisi käyttää mobiilidataa.
  • Lataa jaksoja: Hallitse sitä, ladataanko uudet tai kuuntelemattomat jaksot laitteellesi.

Podcastin tuotesivulla voit myös hallita kyseisen ohjelman asetuksia napauttamalla Lisää-painike ja sitten Asetukset-painike Asetukset.