Tietoja Podcastit-ohjelmasta

Podcastit-ohjelman avulla voit etsiä ja kuunnella suosikkipodcastejasi.

Podcasts-ohjelma on erinomainen keino etsiä, tilata ja toistaa suosikkipodcastejasi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Apple TV:llä (4. sukupolvi).

Podcastien löytäminen

Voit tutustua satoihintuhansiin ilmaisiin ääni- ja videopodcasteihin selaamalla Esittelyssä- tai Suosituimmat-välilehtiä.  Voit hakea myös nimen tai aiheen perusteella.

Esittelyssä olevat podcastit

Voit selata podcastien valikoitua kokoelmaa, mukaan lukien uusia julkaisuja, napauttamalla kohtaa Esittelyssä tai . Selaa lajityyppejä, kuten Taide, Liiketoiminta ja Komedia, napauttamalla Kategoriat.

Suosituimpien selaaminen

Selaa suosittuja podcasteja napauttamalla Suosituimmat tai . Selaa lajityyppejä napauttamalla Kategoriat.

Haku podcastin nimen tai aiheen perusteella

Voit löytää tietyn tai kiinnostuksiisi sopivan podcastin napauttamalla Haku tai  ja aloittamalla kirjoittaa podcastin nimeä tai aihealuetta. Hakutuloksissa näytetään sekä ohjelmat että yksittäiset jaksot.

Podcastien kuuntelu

Voit suoratoistaa ja ladata podcasteja kotona tai liikkeellä ollessasi iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n (4. sukupolvi) avulla.

Podcastien lähettäminen

Avaa podcastin tietosivu napauttamalla sitä. Suoratoista sitten jakso internet-yhteydellä Wi-Fi- tai mobiiliverkon kautta napauttamalla sen nimeä.

Voit suoratoistaa podcasteja mobiilidatan avulla, kun otat mobiilidatan käyttöön kohdassa Asetukset > Podcastit > Mobiilidata.

Podcastien lataaminen offline-tilassa kuuntelua varten

Lataa podcast napauttamalla sen profiilisivulla kohtaa . Ladattuasi podcastin voit käyttää sitä myös silloin, kun Wi-Fi- tai internet-yhteyttä ei ole.

Voit ladata podcasteja mobiilidatan avulla siirtymällä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa kohtaan Asetukset > Podcastit ja ottamalla pois käytöstä toiminnon Lataus vain Wi-Fi-yhteydellä. Latauksen enimmäiskoko on 100 megatavua jaksoa kohden.

Podcastien tilaaminen

Saat podcastin uudet julkaistut jaksot ilmaiseksi napauttamalla podcastin profiilisivun tilauspainiketta.

Jos et kuuntele tai käytä podcastin tilausta 15 päivään, päivityksiin tulee tauko. Kun palaat tilauksen pariin, se päivitetään.

Podcastien tilaaminen verkosta

Voit lisätä verkosta löytämiäsi tai ostamiasi podcasteja kirjastoosi käyttämällä RSS-syötteen URL-osoitetta, jonka tarjoaa podcastin luoja. Napauta Omat podcastit -luettelon  vasemmasta yläkulmasta . Napauta sitten Lisää podcast. Kirjoita tai liitä podcastin URL-osoite ja napauta sitten tilauspainiketta. Podcast näkyy Omat podcastit -luettelossa.

Omat podcastit

Näet tilaamiesi podcastien uudet jaksot napauttamalla Omat podcastit -välisivua . Voit ottaa automaattisen lataamisen käyttöön napauttamalla podcastin tietosivulla kohtaa  ja valitsemalla valikosta Lataa jaksot.

Kun ladattu podcast on katsottu tai kuunneltu, voit tallentaa tai poistaa sen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa. Siirry Poistettavat toistetut jaksot -osioon, etsi poistettava podcast, pyyhkäise vasemmalle sen kohdalla ja napauta Poista.

Jaksojen asettaminen jonoon Seuraavaksi-ominaisuudella

Seuraavaksi-ominaisuuden avulla voit asettaa podcast-jaksoja jonoon. Valitse podcast, napauta  ja napauta sitten Lisää Seuraavaksi-listalle. Seuraavaksi-ominaisuuden avulla voit toistaa tuntien verran sisältöä ilman keskeytyksiä ja ilman Podcastit-ohjelman avaamista.

Voit myös perustaa aseman tai luoda mukautetun soittolistan podcast-jaksoista.

Podcastien järjestäminen asemien avulla

Asemat ovat älykkäitä soittolistoja, jotka päivittyvät automaattisesti suosikkipodcastiesi uusimmilla jaksoilla. Kun olet valinnut podcastit muokattua asemaa varten, voit muuttaa sen asetuksia siten, että siihen sisältyy vain tietty määrä jaksoja, ääni- tai videopodcasteja tai toistamattomia jaksoja. Voit myös määrittää saman podcastin tietyille jaksoille toistojärjestyksen ja ryhmittää ne yhteen.

Luo asema seuraavasti:

1. Napauta Omat podcastit  -kohdassa
  2. Valitse Lisää asema.
  3. Kirjoita asemalle nimi ja napauta Tallenna.
  4. Voit lisätä tilaamiesi podcastien luettelosta haluamasi podcastin asemaan napauttamalla sitä.
  5. Napauta Aseman asetukset.
  6. Personoi asemasi tarkastamalla ja päivittämällä asetukset.
  7. Napauta Valmis. Asemasi näkyy Omat podcastit -sivulla ylimpänä.

Podcastien synkronointi

Podcastit-ohjelmisto synkronoi oletusarvoisesti tilaukset, asemat ja toistokohdan iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi ja Apple TV:si (4. sukupolvi) välillä.

Kun synkronoit podcast-tilauksesi, kunkin tilaamasi podcastin uusin jakso näkyy kaikissa laitteissasi. Jos peruutat podcastin tilauksen yhdellä laitteella, tilaus poistetaan myös kaikissa muissa laitteissa.

Kun luot muokatun aseman yhdellä laitteella, se näkyy myös muissa laitteissasi. Myös asemasi asetukset synkronoidaan. Ja jos poistat aseman, se poistetaan myös muista laitteistasi.

Podcastit-ohjelma muistaa toistokohdan, joten voit aloittaa podcastin kuuntelun iPhonella, keskeyttää sen kotiin päästyäsi ja jatkaa samasta kohdasta Apple TV:llä (4. sukupolvi).

Podcastien synkronoinnin lopettaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla:

1. Napauta Asetukset > Podcastit.
  2. Poista Podcast-asetukset kohdassa Podcastien synkronointi käytöstä.

Podcastien synkronoinnin lopettaminen Apple TV:llä (4. sukupolvi):

1. Valitse Asetukset > Ohjelmat > Podcastit.
  2. Poista Podcastien synkronointi käytöstä.