Ohjelmien tilaaminen ja kuunteleminen Podcasts-appilla

Voit kuunnella vaikuttavia tarinoita iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcastit-appin avulla.

Apple TV, iPhone ja iPad.

Podcasts-appin kuvake

Selaa ilmaisia äänijaksoja ja -ohjelmia erilaisista aiheista komediasta tieteen kautta uutisiin ja politiikkaan iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple TV:n Podcasts-appin avulla.

Tutustu Podcasts-appiin

Navigoi Podcasts-appissa käyttämällä iPhonen, iPadin tai iPod touchin näytön alareunassa olevia välilehtiä.

Apple TV:ssä voit pyyhkäistä alas Siri- tai Apple TV Remotessa, niin pääset navigointivalikkoon.

Kuuntele nyt

Kuuntele nyt

Tässä välilehdessä näet uudet ja kuuntelemattomat jaksot tilaamistasi ohjelmista sekä viime aikoina lisätyt jaksot. Napauta ohjelmaa, jos haluat kuunnella sen. Viimeisen jakson päätyttyä kirjastossa näkyvät kyseisen ohjelman toistamattomat jaksot toistetaan automaattisesti seuraavaksi.

Näet myös ohjelmia, joista saattaisit pitää, ja ohjelmat, joita olet kuunnellut lähiaikoina.

Kirjasto

Kirjasto

Katso kaikki ohjelmat ja jaksot, jotka olet lisännyt kirjastoosi – vaikka et olisikaan sillä hetkellä tilaaja. Napauta Ladatut jaksot nähdäksesi vain podcastit, jotka olet ladannut ja joita voit kuunnella ilman mobiilidata- tai Wi-Fi-yhteyttä.1

Voit luoda mukautetun aseman tai lisätä podcastin, jonka olet tilannut verkkosivuston kautta. Napauta Muokkaa oikeassa yläkulmassa ja sitten Uusi asema tai Lisää podcast URL-osoitteen perusteella.

1. Et voi ladata kohteita Apple TV:llä, mutta voit käyttää Wi-Fi-yhteyttä toistaaksesi sisältöäsi.

Selaa

Selaa

Tutustu uutuuksiin ja listojen kärkisijoihin tässä välilehdessä. Napauta mitä tahansa jaksoa aloittaaksesi kuuntelun tai napauta Lisää lisätäksesi sen kirjastoosi, jotta voit kuunnella sen myöhemmin.

Haku

Haku

Käytä tätä välilehteä hakeaksesi tiettyjä jaksoja, ohjelmia, tarjoajia tai aiheita. Napauta hakukenttää ja sitten Kaikki podcastit tai Kirjastoni, jos haluat hakea koko Apple Podcasts -katalogista tai vain Kirjastostasi.

iPhone, jossa on avoinna Podcasts-appi ja jossa näkyy The Science of Happiness -podcast-sivu

Tilaa ohjelmia

Kun löydät ohjelman, josta pidät, napauta sitä siirtyäksesi ohjelman infosivulle ja sitten Tilaa-painiketta. Kun olet tilannut ohjelman, uudet jaksot latautuvat automaattisesti2 maksutta, kun ne tulevat saataville.

Saat ilmoituksen, kun uusi jakso tulee saataville. Jos haluat hallita mistä ohjelmista saat ilmoituksen, napauta Ilmoitusasetukset-painiketta Kuuntele nyt -välilehdessä.

Voit peruuttaa tilauksen napauttamalla sitä ja napauttamalla ohjelman infosivulla Lisää-painiketta ja sitten Peruuta tilaus. Uusia jaksoja ei ladata laitteellesi, mutta Kirjastossasi jo olevia jaksoja ei poisteta.

Applen Podcastit saattaa keskeyttää tilauksesi, jos lopetat ohjelman kuuntelemisen. Ohjelmat ja ladatut jaksot pysyvät kirjastossasi, mutta uusia jaksoja ei välttämättä päivitetä. Voit vastaanottaa uusia jaksoja tekemällä tilauksen uudelleen.

2. Poista automaattiset lataukset käytöstä iOS-laitteessasi valitsemalla Asetukset > Podcastit > Lataa jaksoja ja valitse sitten Pois.

Ohjelmien kuunteleminen

Kun toistat jaksoja iOS-laitteesi Podcasts-appilla, soitin näkyy näytön alareunassa. Napauta soitinta avataksesi Toistossa nyt3 ja käyttääksesi kaikkia toistosäätimiä.

3. Kun iPad on muotokuvatilassa, Toistossa nyt -valinta sijaitsee oikeassa alakulmassa. Avaa Apple TV:ssä Musiikki-appi ja pyyhkäise sitten alaspäin Siri Remote- tai Apple TV Remote -kaukosäätimessä, niin näet Toistossa nyt -kohdan yläosan valikkopalkissa.

iPhone, jossa on Toistossa nyt avoinna, selataan alas Uni-painikkeeseen, jakson huomautuksiin ja Seuraavana vuorossa.

Toiston hallinta

Toistossa nyt -kohdassa voit hallita äänenvoimakkuutta, toistaa ja keskeyttää jaksoja, kelata jaksoa 15 sekunnin taaksepäin siirtymisellä tai 30 sekunnin eteenpäin siirtymisellä tai muuttaa toistonopeutta Toistonopeus-painikkeella. Voit myös napauttaa iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla Toistokohde muuttaaksesi laitetta, jolla ääni toistetaan.

Pyyhkäise ylös kohdassa Toistossa nyt nähdäksesi jakson huomautukset ja seuraavaksi kuunneltavien jaksojen jonon. Täällä voit myös napauttaa Uni-ajastin-painiketta, jolloin podcastin toisto päättyy tietyn ajan kuluttua. Voit sulkea Toistossa nyt -kohdan napauttamalla Hylkää nyt toistossa -ikkuna -painiketta tai pyyhkäisemällä alas soittimen yläreunasta.

Lisää tapoja kuunnella Apple Podcastsia

Voima on käsissäsi – tai äänessäsi. Kysy Siriltä ”Mitä voin tehdä?” jos haluat tietää lisää Sirin podcast- ja äänikomennoista. Voit myös toimia seuraavasti:

Podcasts-appi, jossa näkyy ladattavat jaksot.

Jaksojen lataaminen tai poistaminen

Jos haluat kuunnella jaksoa, kun Wi-Fi- tai Internet-yhteyttä ei ole saatavilla, voit ladata jakson. Etsi jakso Kirjastostasi tai Selaa ja napauta sitten Lataa jakson nimen oikealla puolella. Sinun on ehkä napautettava Lisää lisätäksesi jakson ensin Kirjastoosi. Jos Lataa ei näy, jakso on jo ladattu laitteellesi.4

Jaksot poistuvat automaattisesti 24 tunnin kuluttua siitä, kun olet kuunnellut ne.

Voit poistaa jakson hakemalla ohjelman Kirjastostasi, napauttamalla ohjelmaa tuodaksesi esiin sen infosivun ja pyyhkäisemällä jakson kohdalla vasemmalle ja napauttamalla Poista.5

4. Voit vain suoratoistaa jaksoja Apple TV:n kautta.

5. Jos haluat poistaa tietyn jakson iTunesissa, klikkaa oikealla painikkeella tai Ctrl-klikkaa jaksoa ja valitse Poista kirjastosta.

Asetusten muuttaminen

Avaa iOS-laitteellasi Asetukset > Podcastit. Sieltä voit säätää seuraavia asetuksia:

• Synkronoi podcastit:Pidä Podcasts-kirjastosi samana kaikilla laitteillasi. Keskeytä jakso yhdellä laitteella ja jatka sen kuuntelua toisella laitteella.
  • Jatkuva toisto: Valitse toistetaanko automaattisesti seuraava ohjelman jakso vai asema, kun yksi jakso päättyy.
  • Mobiilidata: Ota käyttöön tai poista käytöstä Podcasts-appin kyky toistaa ohjelmia, kun iPhonesi tai iPadisi käyttää mobiilidataa.
  • Jaksojen lataaminen: Hallitse sitä, ladataanko uudet tai kuuntelemattomat jaksot laitteellesi.

Podcastin tuotesivulla voit myös hallita kyseisen ohjelman asetuksia napauttamalla Lisää-painiketta ja sitten Asetusten Asetukset-painiketta.