Kuunteleminen käyttämällä Apple Podcasts -palvelua

Tutustu Apple Podcastsien avulla ilmaisiin äänitarinoihin, jotka viihdyttävät, opettavat ja inspiroivat.

iPhone ja Mac, joissa näkyy Apple Podcasts -appi, joka esittelee Stuff You Should Know -podcastin.

Podcastit-apin kuvake

Voit käyttää Apple Podcasts -appia iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla uusimmalla iOS- tai iPadOS-versiolla, Macilla macOS Catalinalla tai Apple TV:llä.

Ohjelmien kuunteleminen

Kun toistat jaksoja iOS- tai iPadOS-laitteesi Apple Podcasts -apilla, soitin näkyy näytön alareunassa. Napauttamalla soitinta voit avata Toistossa nyt -näytön, jossa näkyvät kaikki toistosäätimet.

Macisi Apple Podcasts -apissa toistosäätimet ovat ikkunan yläosassa.

Jos haluat nähdä Toistossa nyt -näytön Apple TV:ssä, avaa Apple Podcasts -appi ja pyyhkäise alas Siri Remotessa tai Apple TV Remotessa. Toistossa nyt näkyy ylävalikkopalkissa.

Toiston hallinta

Kelaus eteen- tai taaksepäin
Jos haluat ohittaa jakson kohtia, napauta tai klikkaa 15 sekunnin takaisinkelausta  tai 30 sekunnin eteenpäinkelausta .

Toistonopeuden säätäminen
Voit toistaa podcastin erilaisilla nopeuksilla iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa napauttamalla toiston nopeuspainiketta . Valitse Macillasi toistonopeus valikkorivin Säätimet-valikosta.

Uniajastimen säätäminen
Voit asettaa iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa uniajastimen, joka lopettaa podcastin toistamisen tietyn ajan kuluttua. Pyyhkäise ylös Toistossa nyt -kohdasta ja napauta  Uniajastin.

Toistaminen kaiuttimeen
Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa toistokohdetta  , kun haluat muuttaa sitä, millä laitteella ääntä toistetaan.

Jaksojen toistaminen järjestyksessä tai uusimman jakson toistaminen ensin

Jotkin podcastit kertovat tarinoita, jotka kannattaa kuunnella järjestyksessä ensimmäisestä jaksosta alkaen. Joistakin muista podcasteista haluat ehkä kuunnella ensin uusimman jakson. Voit hallita jaksojen toistojärjestystä seuraavalla tavalla:

1. Siirry podcastien tietosivulle.
  2. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta  ja napauta tai klikkaa Asetukset.
  3. Napauta tai klikkaa Toista järjestyksessä tai Toista uusin ensin.

Macin Apple Podcasts -apissa näkyvät asetukset, kuten Toista järjestyksessä ja Toista uusin ensin.

Voit myös ottaa käyttöön jatkuvan toiston, jolloin seuraava jakso toistetaan automaattisesti, kun edellinen päättyy. Toimi seuraavasti:

• Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, valitse Asetukset > Podcastit. Napauta liukusäädintä Jatkuva toisto -kohdan vieressä.
  • Valitse Macissasi Podcastit-apin valikkoriviltä Podcastit > Asetukset. Klikkaa sitten Toista ja valitse seuraavan jakson toisto jakson päättyessä.

Ohjelmien tilaaminen

Etsi ohjelmia, joista pidät, ja tilaa ne, jotta tiedät heti, kun uusia jaksoja tulee saataville.

iPhone, jossa näkyy äänen hakuominaisuus Podcastit-apin hakuvälilehdessä.

Ohjelman etsiminen

Selaa luokkia, kuten true crime tai komedia. Tai hae podcasteja, joissa mainitaan tietty sana tai lause. Hae esimerkiksi sanoilla ”Halleyn komeetta”, niin saat tulokseksi ohjelmia ja jaksoja, joissa joku mainitsee Halleyn komeetan.

• Napauta iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Selaa-välilehteä tai Haku-välilehteä näytön alareunasta.
  • Klikkaa Macin sivupalkissa Selaa tai käytä sivupalkin yläosassa olevaa hakukenttää.

Jos haluat etsiä podcasteja, joita olet toistanut äskettäin, napauta tai klikkaa Kuuntele nyt ja selaa Äskettäin toistetut -osioon näytön alareunassa.

Ohjelman tilaaminen

1. Selaa ohjelmia tai hae ohjelmaa Apple Podcasts -apissa.
  2. Napauta tai klikkaa ohjelmaa, niin näet sen tietosivun.
  3. Napauta tai klikkaa Tilaa. Uudet jaksot latautuvat nyt automaattisesti ja ilmaiseksi, ja saat ilmoituksen, kun ne ovat saatavilla.

Jos lopetat joksikin aikaa ohjelman kuuntelemisen, Apple Podcasts saattaa keskeyttää tilauksesi. Ohjelmat ja ladatut jaksot pysyvät kirjastossasi, mutta uusia jaksoja ei välttämättä päivitetä. Voit vastaanottaa uusia jaksoja tekemällä tilauksen uudelleen.

Ohjelman tilauksen peruuttaminen

1. Napauta tai klikkaa ohjelmaa, niin näet sen tietosivun.
  2. Napauta tai klikkaa Lisää-painiketta .
  3. Valitse esiin tulevasta valikosta Peru tilaus.

Uudet jaksot eivät lataudu laitteellesi, mutta jo kirjastossasi olevia jaksoja ei poisteta.

Jaksojen lataaminen

Jos haluat kuunnella podcasteja, kun et ole yhteydessä Wi-Fiin tai mobiilidataan, lataa jaksot, ennen kuin siirryt offline-tilaan.

Jaksojen lataamisohjeet

1. Etsi jakso kirjastostasi tai selaa tai hae tiettyä jaksoa.
  2. Napauta tai klikkaa latauspainiketta  jakson nimen vieressä. Tai jos näet lisäyspainikkeen , napauta tai klikkaa sitä ja sen jälkeen latauspainiketta .

Jos et näe latauspainiketta , jakso on jo ladattu laitteellesi.

Automaattisten latausten poistaminen käytöstä

• Voit poistaa automaattiset lataukset käytöstä iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa kohdassa Asetukset > Podcastit > Lataa jaksoja ja valitsemalla Pois.
  • Voit poistaa automaattiset lataukset käytöstä Macilla valitsemalla Podcastit > Asetukset valikkoriviltä. Klikkaa Yleiset. Valitse jaksojen automaattisen latausvaihtoehdon vierestä Ei koskaan.

Jaksojen poistaminen

Jaksot poistetaan automaattisesti 24 tunnin kuluttua siitä, kun olet kuunnellut ne, mutta voit poistaa ne myös käsin.

Jaksojen poistaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Etsi ohjelma kirjastostasi.
  2. Avaa ohjelman tietosivu napauttamalla ohjelmaa.
  3. Pyyhkäise jakson päältä vasemmalle.
  4. Napauta Poista.

Jaksojen poistaminen Macissa

1. Klikkaa sivupalkissa Ladatut.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta  sen jakson vieressä, jonka haluat poistaa, ja valitse sitten Poista.
  3. Klikkaa Poista lataus.

Jos haluat, että jaksot poistetaan automaattisesti, kun olet kuunnellut ne, valitse Podcastit > Asetukset valikkoriviltä. Klikkaa Lisävalinnat ja valitse sitten toistettujen jaksojen automaattinen poistaminen.

Tee enemmän Podcastien avulla

Jos kuuntelet podcasteja usein, näiden vinkkien avulla voit parantaa Apple Podcasts -kokemustasi entisestään.

iPhone, jossa näkyy podcastin tietosivun Arviot ja arvostelut -osio Apple Podcasts -apissa.

Arvioi ja arvostele podcasteja

Hae Apple Podcasts -apissa ohjelmaa, napauta tai klikkaa sitä ja selaa sitten alas Arviot ja arvostelut -osioon. Napauta tai klikkaa Kirjoita arvostelu ja valitse, montako tähteä haluat antaa.

Podcastien synkronointi

Podcast-kirjastosi synkronoituu oletuksena kaikille laitteillesi, joten jos keskeytät jakson yhdellä laitteella, voit jatkaa kuuntelemista toisella laitteella siitä, missä olit. Jos olet poistanut synkronoinnin käytöstä, voit ottaa sen takaisin käyttöön. Toimi seuraavasti:

• Siirry iOS-laitteellasi Asetukset-appiin. Selaa Podcasteihin, napauta sitä ja napauta sitten Synkronoi podcastit.
  • Avaa Macillasi Podcastit-appi ja valitse valikkoriviltä Podcastit > Asetukset. Klikkaa Lisävalinnat ja valitse sitten tilausten synkronointi laitteiden välillä.

Jakson merkitseminen toistetuksi

Voit poistaa jakson jonostasi merkitsemällä sen toistetuksi.

• Siirry iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa Kuuntele nyt -välilehteen ja etsi jakso, jonka haluat poistaa. Paina sitä pitkään ja napauta sitten Merkitse toistetuksi.
  • Etsi Macillasi jakso, jonka haluat poistaa. Klikkaa Lisää-painiketta ja valitse näkyviin tulevasta valikosta Merkitse toistetuksi.