MIDI-asetusten testaaminen

Voit testata MIDI-asetukset Macin Ääni- ja MIDI-asetukset -ohjelmalla.

Testaa MIDI-asetukset Ääni- ja MIDI-asetukset -ohjelmalla toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Liitä MIDI-ohjain (esimerkiksi näppäimistö) Maciin. Jos käytät MIDI-liitäntää, yhdistä liitäntä Maciin ja ohjaimet MIDI-liitäntään.
  2. Avaa Ääni- ja MIDI-asetukset, joka sijaitsee Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiossa.
  3. Valitse Ikkuna > Näytä MIDI-studio. Maciin yhdistetyt MIDI-laitteet näkyvät kuvakkeina MIDI-studio-ikkunassa. Laitteet, joita ei sillä hetkellä ole yhdistetty, näkyvät himmennettyinä.
  4. Valitse laite, jonka haluat testata, ja klikkaa sitten MIDI-studio-työkalupalkissa Testaa MIDI-asetukset -painike.
  5. Voit testata laitteen MIDI-tulon klikkaamalla valitun laitteen kuvakkeessa olevaa, alaspäin osoittavaa nuolta. Laitteen jokaisella MIDI-portilla on omat nuolensa. Jos laitteessa on MIDI-tiedonsiirron tilavalot, portin valon pitäisi palaa. Jos laite on yhdistetty äänilähtöön ja se on määritetty vastaanottamaan samalla MIDI-kanavalla, laite antaa myös äänimerkin.
  6. Voit testata laitteen MIDI-lähdön toistamalla äänen MIDI-ohjaimella. Kun Mac vastaanottaa signaalin, laitteen vastaavan MIDI-lähtöportin ylöspäin osoittava nuoli näkyy korostettuna MIDI-studiossa.
  7. Voit lopettaa testauksen klikkaamalla .

Jos MIDI-ohjain tai -liitäntä ei vastaa, kun suoritat jonkin näistä testeistä, varmista, että se on yhteensopiva Macin macOS-version kanssa. Pyydä tukea valmistajalta. Jos päivitys on saatavilla, päivitä laite tai ohjelmisto valmistajan ohjeiden mukaan.

Jos et kuule ääntä MIDI-äänimoduuleista

Jos MIDI-liitännän tilavalot syttyvät testauksen aikana, varmista, että kaapelit on yhdistetty liitännän MIDI-lähtöporteista moduulin MIDI-tuloportteihin.

Jos et vieläkään kuule ääntä, varmista, että moduulin äänilähdöt on yhdistetty mikseriin tai johonkin muuhun vahvistusjärjestelmään. Jos moduulissa on kuulokeliitäntä, yritä yhdistää kuulokkeet moduuliin äänen tarkistamista varten.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.