iTunes-kirjastossa olevien kaksoiskappaleiden etsiminen ja poistaminen

Lue, miten voit etsiä ja poistaa kaikki kohteet, jotka esiintyvät Macisi tai Windows-tietokoneesi kirjastossa useammin kuin kerran.

Kaksoiskappaleiden etsiminen

Voit tarkistaa seuraavasti, onko kirjastossa kaksoiskappaleita:

1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Klikkaa Kirjasto-välilehteä ja sitten iTunes-ikkunan vasemmalla puolella olevassa sivupalkissa Kappaleet.
  3. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Näytä kaksoiskappaleet.
  4. Ryhmittele kohteet lajittelemalla ne nimen tai artistin mukaan. Päätä sitten muiden sarakkeiden perusteella, minkä kaksoiskappaleen haluat poistaa.

Osumat perustuvat kappaleen nimeen ja artistiin. Jos samasta kappaleesta on useita versioita (esimerkiksi live- ja studioversioita tai eri albumien sisältämiä versioita), voit pitää Macissa Alt- tai optionäppäintä tai Windowsissa vaihtonäppäintä painettuna ja valita Tiedosto > Kirjasto > Näytä täsmälleen samat kaksoiskappaleet. Tämä tuo näkyviin vain ne kaksoiskappaleet, joilla on sama nimi, artisti ja albumi.

Myös muissa sarakkeissa (kuten Aika, Julkaistu tai Genre) olevista tiedoista voi olla apua päättäessäsi, kumman kohteen haluat pitää ja kumman poistaa. Esimerkiksi Toistot-sarakkeesta näkyy, kumpaa kappaleen versiota olet kuunnellut enemmän. Jos iCloud-musiikkikirjasto on käytössä, voit käyttää apuna myös iCloud-tila- tai Laji-saraketta.

Kaksoiskappaleiden poistaminen

Voit poistaa kaksoiskappaleet kirjastosta seuraavasti:

1. Valitse poistettava kaksoiskappale.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Kappale > Poista.
  3. Kun olet poistanut haluamasi kaksoiskappaleet kirjastosta, klikkaa kohtaa Valmis.