Mac Pro: Virrankulutus ja lämpöteho (BTU/h)

Tässä artikkelissa kerrotaan Mac Pro -tietokoneiden virrankulutuksesta ja lämpötehosta.

Mac Pro (loppuvuosi 2013)
3,7 GHz (neliytiminen): Kolme 4 Gt:n 1866 MHz:n DDR3-tyyppistä ECC DIMM -muistimoduulia, 256 Gt:n PCIe-pohjainen flash-muisti ja kaksi AMD FirePro D300 -näytönohjainta.
Virrankulutus Lämpöteho
Käyttämätön Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
43 W 205 W 147 BTU/h 742 BTU/h

Mac Pro (loppuvuosi 2013)
3,5 GHz (kuusiytiminen): Neljä 8 Gt:n 1866 MHz:n DDR3-tyyppistä ECC DIMM -muistimoduulia, 256 Gt:n PCIe-pohjainen flash-muisti ja kaksi AMD FirePro D500 -näytönohjainta.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään
Vapaa Keskusyksikkö enintään
43 W 238 W 147 BTU/h 812 BTU/h

Mac Pro (loppuvuosi 2013)
2,7 GHz (12-ytiminen): Neljä 16 Gt:n 1866 MHz:n DDR3-tyyppistä ECC DIMM -muistimoduulia, 256 Gt:n PCIe-pohjainen flash-muisti ja kaksi AMD FirePro D700 -näytönohjainta.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
44 W 270 W 150 BTU/h 921 BTU/h

Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)
Neliytiminen 2,8 GHz:n kokoonpano: Yksi 2,8 GHz:n neliytiminen Intel Xeon Nehalem -prosessori, 3 Gt muistia (kolme 1 Gt:n 1066 MHz DDR3 ECC DIMM -moduulia), 1 Tt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy, 18x kaksikerroksinen SuperDrive ja ATI Radeon HD 5770 1 Gt:n GDDR5-muistilla.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
125 W 218 W 426 BTU/h 744 BTU/h

Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)
8-ytiminen 2,4 GHz:n kokoonpano: Kaksi 2,4 GHz:n neliytimistä Intel Xeon Westmere -prosessoria, 6 Gt muistia (kuusi 1 Gt:n 1066 MHz DDR3 ECC DIMM -moduulia), 1 Tt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy, 18x kaksikerroksinen SuperDrive ja ATI Radeon HD 5770 1 Gt:n GDDR5-muistilla.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
162 W 248 W 552 BTU/h 845 BTU/h

Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli)
12-ytiminen 2,66 GHz:n kokoonpano: Kaksi 2,66 GHz:n 6-ytimistä Intel Xeon Westmere -prosessoria, 6 Gt muistia (kuusi 1 Gt:n 1333 MHz DDR3 ECC DIMM -moduulia), 1 Tt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy, 18x kaksikerroksinen SuperDrive ja ATI Radeon HD 5770 1 Gt:n GDDR5-muistilla.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
145 W 285 W 494 BTU/h 972 BTU/h

Mac Pro (alkuvuosi 2009)
Neliytiminen 2,66 GHz:n kokoonpano: Yksi 2,66 GHz:n neliytiminen Intel Xeon Nehalem 3500-sarjan prosessori, 3 Gt muistia (kolme 1 Gt:n 1066 MHz DDR3 ECC DIMM -moduulia), 640 Gt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy, 18x kaksikerroksinen SuperDrive ja NVIDIA GeForce GT 120 512 Mt:n GDDR3-muistilla.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
115 W 263 W 391 BTU/h 894 BTU/h

Mac Pro (alkuvuosi 2009)
8-ytiminen 2,26 GHz:n kokoonpano: Kaksi 2,26 GHz:n neliytimistä Intel Xeon Nehalem 5500-sarjan prosessoria, 6 Gt muistia (kuusi 1 Gt:n 1066 MHz DDR3 ECC DIMM -moduulia), 640 Gt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy, 18x kaksikerroksinen SuperDrive ja NVIDIA GeForce GT 120 512 Mt:n GDDR3-muistilla.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
146 W 309 W 496 BTU/h 1051 BTU/h

Mac Pro (alkuvuosi 2008)
8-ytiminen 2,8 GHz:n kokoonpano: Kaksi 2,8 GHz:n neliytimistä Intel Xeon 5400-sarjan prosessoria, 12 Mt:n L2-välimuisti per prosessori, kaksi itsenäistä 1600 MHz:n väylää edessä, 2 Gt muistia (800 MHz DDR2 täysin puskuroitu DIMM ECC), ATI Radeon HD 2600 XT -näytönohjain 256 Mt:n GDDR3-muistilla, 320 Gt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy ja 16x kaksikerroksinen SuperDrive.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
155 W 318 W 528 BTU/h 1085 BTU/h

Mac Pro
Neliytiminen 2,66 GHz:n Mac Pro, kaksi 2,66 GHz:n kaksiytimistä Intel Xeon 5100-sarjan prosessoria, 4 Mt jaettua L2-välimuistia per prosessori, kaksi itsenäistä 1,33 GHz:n väylää edessä, 1 Gt muistia (667 MHz DDR2 täysin puskuroitu DIMM ECC), NVIDIA GeForce 7300 GT -näytönohjain 256 Mt:n muistilla, 250 Gt:n SATA 3 Gt/s 7200 kierr./min kovalevy ja 16x kaksikerroksinen SuperDrive.
Virrankulutus Lämpöteho
Vapaa Keskusyksikkö enintään Vapaa Keskusyksikkö enintään
171 W 250 W 584 BTU/h 853 BTU/h

Huomautukset

1. Virrankulutustiedot (wattia) mitataan pistorasiasta, ja ne sisältävät koko sähkösyötön ja siirtohäviöt. Lisäkorjauksia ei tarvita.
  2. Keskusyksikkö enintään -arvo on määritetty, kun käynnissä on paljon laskentaa vaativa testiohjelma, joka maksimoi prosessorin käytön ja siten myös virrankulutuksen. Tietokoneeseen ei oltu liitetty ulkoisia oheislaitteita.
  3. Nämä luvut heijastavat 23 °C:n ympäristöolosuhteita. Ympäristön lämpötilan nousu edellyttää tuulettimen nopeuden nostamista, mikä vuorostaan lisää virrankulutusta. 35 °C:n lämpötilassa kohonneeseen virrankulutukseen tulisi vastata lisäämällä tehoa 50 W.
  4. Näissä luvuissa ei ole huomioitu tietokoneeseen mahdollisesti asennettuja PCI Express -lisäkortteja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.