App Store- ja iTunes-lahjojen lähettäminen sähköpostitse

App Storessa, iTunes Storessa ja Apple Booksissa voit antaa lahjaksi appeja, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja, äänikirjoja tai rahaa Apple ID -saldona.

Jos löydät App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista kohteen, jonka haluat lähettää ystävälle tai perheenjäsenelle, voit antaa sen hänelle lahjaksi. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin varmistaa, että olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi ja että olet määrittänyt maksutavan.Voit lähettää jollekulle rahaa myös Apple ID -saldona, jotta hän voi ostaa jotakin App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista, tilata Apple Musicin tai hankkia iCloud-tallennustilaa.

Jotta voit lähettää App Store- ja iTunes-lahjoja2, tarvitset

Lahjan saajalla on oltava Apple ID samassa maassa tai samalla alueella kuin sinulla. Et esimerkiksi voi lähettää Yhdysvalloista 25 dollarin arvoista App Store- ja iTunes-lahjaa ystävälle, joka asuu Norjassa.

1. Lue lisätietoja maksutavan lisäämisestä, jos tiedoissasi ei ole maksutapaa.

2. App Store- ja iTunes-lahjoja ei voi lähettää kaikissa maissa ja kaikilla alueilla. Storejen käytettävyys vaihtelee myös maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit antaa lahjaksi appeja tai muita kohteita, kuten myös Apple ID -saldoa.

Apin tai muun kohteen antaminen lahjaksi

1. Avaa App Store -appi, iTunes Store -appi tai Kirjat-appi. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjaksi. (Maksutonta kohdetta ei voi antaa lahjaksi.)
  3. Etsi Anna lahjaksi -painike ja napauta sitä:
    • Napauta App Storessa Lisää-painiketta  apin tuotesivun oikeassa yläkulmassa ja sitten Anna appi lahjaksi  -painiketta.
    • Napauta iTunes Storessa Jaa-painiketta  ja sitten Anna lahjaksi  -painiketta.
    • Napauta Kirjat-apissa Anna lahjaksi  -painiketta.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  5. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  6. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  7. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  8. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Et voi antaa yksittäisiä kappaleita lahjaksi käyttämällä iPhonea, iPadia tai iPod touchia. Jos haluat antaa yksittäisen kappaleen lahjaksi, käytä iTunesia Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iPhone, jossa on avoinna Lähetä lahja -sivu App Store -apissa ja viesti, jossa lukee ”Happy birthday”.

Apple ID -saldon antaminen lahjaksi

1. Avaa App Store -appi.
  2. Napauta Tänään ja sitten kuvaasi tai profiilipainiketta  oikeassa yläkulmassa. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Napauta Lähetä lahjakortti sähköpostilla.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  5. Napauta summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa napauttamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  7. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  9. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Mac tai Windows-tietokone

Voit antaa lahjaksi kohteita tai Apple ID -saldoa.

Macilla voit antaa lahjaksi kohteita iTunes Storesta tai kirjoja Apple Booksista. Windows-tietokoneella voit antaa lahjaksi kohteita iTunes Storesta. Jos haluat antaa lahjaksi apin, käytä iOS-laitetta.

Kohteen antaminen lahjaksi

1. Avaa iTunes tai Apple Books. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi iTunes Storesta tai Book Storesta kohde, jonka haluat antaa lahjaksi. (Maksutonta kohdetta ei voi antaa lahjaksi.)
  3. Klikkaa kohteen hinnan oikealla puolella olevaa nuolta Näytä jakovalinnat -valikkopainike.
    Albumi iTunes Storessa, jonka hinnan vieressä on nuoli.
  4. Valitse valikosta Anna tämä [kohteen tyyppi] lahjaksi.
  5. Anna saajan sähköpostiosoite.
  6. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  7. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
    App Store- ja iTunes-lahjasivu, jolla on valittuna albumi ja viesti, jossa lukee ”Thought you might like this. Enjoy!”
  8. Klikkaa oikeassa alakulmassa Seuraava.
  9. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  10. Voit vahvistaa lahjaostoksesi klikkaamalla Osta lahja. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Vahvista lahja -sivu, jolla näkyvät albumin nimi, hinta, viesti ja vastaanottajan sekä lähettäjän sähköpostiosoitteet.

Apple ID -saldon antaminen lahjaksi

1. Avaa iTunes tai Kirjat ja klikkaa sitten Store tai Book Store. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Klikkaa iTunesin tai Kirjojen oikean puolen Pikalinkeissä Lähetä lahja.
  3. Anna saajan sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita viesti.
  5. Klikkaa summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa klikkaamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
    App Store- ja iTunes-lahjasivu, jolla on viesti, jossa lukee ”Happy birthday”, ja summana on 30 $.
  7. Klikkaa oikeassa alakulmassa Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  9. Voit vahvistaa lahjasi klikkaamalla Osta lahja. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Vahvista lahja -sivu, jolla näkyvät summa, viesti, lahjan lähettämispäivämäärä ja vastaanottajan sekä lähettäjän sähköpostiosoitteet.

Lahjan lunastaminen tai lähettäminen uudelleen

Kun lähetät jollekulle lahjan, hän saa siitä ilmoittavan sähköpostiviestin. Hän voi lunastaa lahjan napauttamalla tai klikkaamalla sähköpostiviestissä Lunasta. Kohde avautuu ja alkaa latautua hänen laitteeseensa tai tietokoneeseensa. Häntä saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:llään.

Jos lähetät lahjan, mutta sen saaja ei saa sähköpostiviestiä, lähetä App Store- ja iTunes-lahja uudelleen. Voit lähettää lahjan uudelleen, kunhan saaja ei ole lunastanut sitä. Varmista ennen uudelleenlähetystä, että saajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.

Lahjan peruuttaminen tai sen selvittäminen, onko lahja lunastettu

Kun vastaanottaja lunastaa App Store- ja iTunes-lahjan, saat sähköpostiviestin, jonka otsikko on ”App Store & iTunes Gift for [sähköpostiosoite]”.

Jos haluat perua lahjan, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Apple-tukeen viimeistään kaksi päivää ennen kuin lahja on määrä toimittaa.

Lisätietoja

• Kun ostat App Store- ja iTunes-lahjoja, ne veloitetaan käyttämällä Apple ID:llesi määrättyä maksutapaa, vaikka sinulla olisikin käytettävissä saldoa. Et voi ostaa App Store- ja iTunes-lahjaa saldolla.
  • Jos käytät Perhejakoa ja tililläsi on käytössä Pyydä ostamaan -toiminto, et voi ostaa lahjoja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.