App Store- ja iTunes-lahjojen lähettäminen sähköpostitse

App Storen, iTunes Storen ja Apple Booksin kautta voit antaa rahaa kaupan lahjakorttina, kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia tai appeja. Lue lisätietoja lahjan lähettämisestä tai lunastamisesta.

Näitkö appin tai muun kohteen App Storessa, iTunes Storessa tai Apple Booksissa, jota ystäväsi tai perheenjäsenesi arvostaisi? Voit ostaa sen heille käyttämällä Apple ID -tiedoissasi olevaa maksutapaa. Lue lisätietoja maksutavan lisäämisestä, jos tiedoissasi ei ole maksutapaa. Voit myös lähettää jollekulle rahaa kaupan lahjakorttina, jotta hän voi ostaa jotakin App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista.

Jotta voit lähettää App Store- ja iTunes-lahjoja1, tarvitset:

Lahjan saajalla on oltava Apple ID samassa maassa tai samalla alueella kuin sinulla. Et esimerkiksi voi lähettää Yhdysvalloista 25 dollarin arvoista App Store- ja iTunes-lahjaa ystävälle, joka asuu Norjassa.

1. App Store- ja iTunes-lahjoja ei voi lähettää kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit antaa lahjaksi valuuttamääräisiä lahjoja tai kohteita.

iPhone, jossa on avoinna Lähetä lahja -sivu App Store -appissa ja viesti, jossa lukee ”Happy birthday”.

Valuuttamääräisen lahjan antaminen

1. Avaa App Store -appi.
  2. Napauta Tänään ja sitten kuvaasi tai profiilikuvakettasi Profiilikuvake oikeassa yläkulmassa. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Napauta Lähetä lahjakortti sähköpostilla.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  5. Napauta summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa napauttamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  7. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  9. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

iPhone, jossa on avoinna Lähetä lahja -sivu iTunes Storessa ja viesti, jossa lukee: ”Have you seen this one? I think you’ll love it.”

Apin tai muun kohteen lahjoittaminen

1. Avaa App Store -appi, iTunes Store -appi tai Kirjat-appi. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjaksi. Maksutonta kohdetta ei voi antaa lahjaksi.
  3. Napauta App Storessa Lisää-painiketta appin tuotesivun oikeassa yläkulmassa ja sitten Lahjoita appi  Lahja-painiketta. Napauta iTunes Storessa Jaa-painiketta ja sitten Lahja Lahja-painike. Napauta Kirjat-appissa Lahja Lahja-painike.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  5. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  6. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  7. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  8. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Et voi antaa yksittäisiä kappaleita lahjaksi käyttämällä iPhonea, iPadia tai iPod touchia. Jos haluat antaa yksittäisen kappaleen lahjaksi, käytä iTunesia Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Mac tai Windows-tietokone

Voit antaa lahjaksi valuuttamääräisiä lahjoja tai kohteita. Macilla voit antaa kohteita iTunes Storesta tai kirjoja Apple Booksista. Windows-tietokoneella voit antaa kohteita iTunes Storesta. Appeja ei voi antaa lahjaksi Macista tai Windows-tietokoneesta.

Valuuttamääräisen lahjan antaminen

1. Avaa iTunes tai Kirjat ja klikkaa sitten Kauppa tai Kirjakauppa. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Klikkaa iTunesin tai Kirjojen oikean puolen Pikalinkeissä Lähetä lahja.
  3. Anna saajan sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita viesti.
  5. Klikkaa summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa klikkaamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
    App Store- ja iTunes-lahjasivu, jossa on viesti, jossa lukee ”Happy birthday” ja summana on 30 $.
  7. Klikkaa oikeassa alakulmassa Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  9. Voit vahvistaa lahjasi klikkaamalla Osta lahja. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Vahvista lahjasi -sivu, jossa näkyy summa, viesti, lahjan lähettämispäivämäärä ja vastaanottajan ja lähettäjän sähköpostiosoitteet.

Kohteen antaminen lahjaksi

1. Avaa iTunes tai Kirjat. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjana. Maksutonta kohdetta ei voi antaa lahjaksi.
  3. Klikkaa nuolta kohteen hinnan oikealla puolella Näytä jakovalintojen valikkopainikkeen.
    Albumi iTunes Storessa, jonka hinnan vieressä on nuoli.
  4. Valitse valikosta Anna tämä [kohteen tyyppi] lahjaksi.
  5. Anna saajan sähköpostiosoite.
  6. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  7. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
    App Store- ja iTunes-lahjasivu, jolla on valittuna albumi ja viesti, jossa lukee ”Thought you might like this. Enjoy!”
  8. Klikkaa oikeassa alakulmassa Seuraava.
  9. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  10. Voit vahvistaa lahjaostoksesi klikkaamalla Osta lahja. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
    Vahvista lahjasi -sivu, jossa näkyy albumin nimi, hinta, viesti ja vastaanottajan ja lähettäjän sähköpostiosoitteet.

Lahjan lunastaminen tai lähettäminen uudelleen

Kun joku lähettää sinulle lahjan, saat siitä ilmoittavan sähköpostiviestin. Napauta tai klikkaa sähköpostiviestissä Lunasta. Kohde avautuu ja alkaa latautua. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.

Jos lähetät lahjan, mutta sen saaja ei saa sähköpostiviestiä, lähetä App Store- ja iTunes-lahja uudelleen. Voit lähettää lahjan uudelleen, kunhan saaja ei ole lunastanut sitä. Varmista ennen uudelleenlähetystä, että saajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.

Lahjan peruuttaminen tai sen selvittäminen, onko lahja lunastettu

Kun vastaanottaja lunastaa App Store- ja iTunes-lahjan, saat sähköpostin, jonka otsikko on ”App Store & iTunes Gift for [sähköpostiosoite]”.

Jos haluat perua lahjan, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Apple-tukeen viimeistään kaksi päivää ennen kuin lahja on määrä toimittaa.

Lisätietoja

• Kun ostat App Store- ja iTunes-lahjoja, ne veloitetaan käyttämällä Apple ID:llesi määrättyä maksutapaa, vaikka sinulla olisikin käytettävissä Store-saldoa. Et voi ostaa App Store- ja iTunes-lahjaa Store-saldolla.
  • Jos käytät Perhejakoa ja tililläsi on käytössä Pyydä ostamaan -toiminto, et voi ostaa lahjoja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.