Applen appien, musiikin, elokuvien ja muiden sisältöjen antaminen lahjaksi

Löysitkö jotain erikoista App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista? Voit lähettää sen ystävälle tai perheenjäsenelle. Jos et ole varma, mitä voisit antaa lahjaksi, voit lähettää lahjakortin sähköpostitse.

Lahjan lähettäminen

Lahjat laskutetaan käyttämällä antamaasi maksutapaa, ei Apple ID -saldoasi.

Lahjan lähettäminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa App Store -appi, iTunes Store -appi tai Kirjat-appi.
  2. Napauta kohdetta, jonka haluat antaa lahjaksi.
  3. Napauta Lahja-painiketta:
    • Napauta App Storessa Jaa-painiketta  ja sitten Anna appi lahjaksi .
    • Napauta iTunes Storessa Jaa-painiketta  ja sitten Anna lahjaksi  -painiketta.
    • Napauta Books Storessa Lahja .
  4. Mukauta lahjasi ja lähetä se näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.
  5. Kun lahja on lähetetty, vastaanottaja saa sähköpostin. Kun hän avaa sähköpostin ja klikkaa Lunasta, kohde ladataan automaattisesti hänen laitteeseensa.

Lahjan lähettäminen tietokoneesta

1. Avaa Apple Music -appi, Apple Books tai iTunes.
  2. Avaa Book Store Apple Booksissa tai iTunes Store Apple Music -apissa. Etkö näe iTunes Storea?
  3. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjaksi.
  4. Klikkaa kohteen hinnan vieressä olevaa alanuolipainiketta Näytä jakovalinnat -valikkopainike, jolloin jakovalinnat tulevat näkyviin.
    Apple Music -appi, jossa Chance the Rapperin albumin hinnan vieressä näkyy alanuolipainike.
  5. Valitse Anna tämä [kohteen tyyppi] lahjaksi.
  6. Mukauta lahjasi ja lähetä se näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.
  7. Kun lahja on lähetetty, vastaanottaja saa sähköpostin. Kun hän avaa sähköpostin ja klikkaa Lunasta, kohde ladataan automaattisesti hänen laitteeseensa.

Lahjan lähettäminen uudelleen

Jos vastaanottaja ei löydä lunastuspainiketta sisältävää sähköpostia, voit lähettää lahjan uudelleen.

Lahjan lähettäminen uudelleen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Napauta Media ja ostot ja napauta sitten Näytä tili.
  4. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  5. Napauta Lahjat.
  6. Napauta lahjaa, jonka haluat lähettää uudelleen.
  7. Varmista, että vastaanottajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. Jos sinun tarvitsee muokata vastaanottajan sähköpostiosoitetta, napauta sitä, napauta sitä uudelleen ja anna oikea osoite.
  8. Napauta Lähetä lahja uudelleen. Jos Lähetä lahja uudelleen -valintaa ei näy, lahja on jo lunastettu.

Lahjan lähettäminen uudelleen tietokoneesta

1. Avaa Musiikki-appi. Tai jos käytössäsi on Windows-tietokone, avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä Tili > Näytä oma tili. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Tilin tiedot -sivu tulee näkyviin. Vieritä Ostohistoria-osioon ja klikkaa Hallitse lahjoja.
  4. Klikkaa uudelleen lähetettävän lahjan vierestä Muokkaa.
  5. Varmista, että vastaanottajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. Jos sinun tarvitsee muokata vastaanottajan sähköpostiosoitetta, klikkaa sitä ja tee haluamasi muutokset.
  6. Klikkaa Lähetä lahja uudelleen.

Jos lahjaa lähetettäessä ilmenee ongelma

• Lahjan vastaanottajalla on oltava Apple ID maassasi tai alueellasi. Jos esimerkiksi asut Yhdysvalloissa, et voi lähettää lahjaa ystävälle, joka asuu Australiassa.
  • Joillakin alueilla ei voi lähettää lahjoja. Storejen käytettävyys vaihtelee myös maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.
  • Jos käytät Perhejakoa ja tililläsi on käytössä Pyydä ostamaan -toiminto, et voi ostaa lahjoja.
  • Et voi antaa lahjaksi yksittäisiä kappaleita iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla. Jos haluat antaa yksittäisen kappaleen lahjaksi, käytä Macia tai Windows-tietokonetta.
  • Et voi antaa lahjaksi appeja, TV-ohjelmia tai elokuvia Macilla tai Windows-tietokoneella. Käytä näiden kohteiden antamiseen lahjaksi iPhonea, iPadia tai iPod touchia.
  • Maksutonta appia tai kohdetta ei voi antaa lahjaksi. Voit kuitenkin napauttaa Jaa-painiketta  tai alanuolipainiketta Näytä jakovalinnat, jos haluat jakaa apin tai kohteen linkin.

Lahjan peruuttaminen

Jos haluat peruuttaa lahjan, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Apple-tukeen viimeistään kaksi päivää ennen kuin lahja on määrä toimittaa.

Lahjakortin lähettäminen sähköpostitse

Vastaanottaja voi lunastaa Apple-lahjakortin tai App Store- ja iTunes-lahjakortin Apple ID -saldolleen. Sen jälkeen hän voi ostaa tällä saldolla esimerkiksi Apple Music-, Apple Arcade- tai Apple TV+ -tilauksen. Hän voi myös ostaa Applelta appeja, elokuvia, kirjoja ja muita sisältöjä.

Lähetä lahjakortti sähköpostitse.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.