App Store- ja iTunes-lahjojen lähettäminen sähköpostitse

Voit antaa lahjaksi rahaa Store-saldona, kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia tai appeja App Storessa, iTunes Storessa ja iBooks Storessa.

Jos näet App Storessa, iTunes Storessa tai iBooks Storessa apin tai jonkin muun kohteen, josta uskot ystävän tai perheenjäsenen pitävän, voit ostaa sen hänelle käyttämällä Apple ID:llesi määrättyä maksutapaa. Voit myös lähettää rahaa Store-saldona, jolla voi tehdä ostoksia App Storessa, iTunes Storessa tai iBooks Storessa.

Tarvitset App Store- ja iTunes-lahjojen lähettämiseen

• iTunesin uusimman version Macissa tai Windows-tietokoneessa
  • iOS:n uusimman version iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Lahjan saajalla on oltava Apple ID samassa maassa tai samalla alueella kuin sinulla. Et esimerkiksi voi lähettää Yhdysvalloista 25 dollarin arvoista App Store- ja iTunes-lahjaa ystävälle, joka asuu Norjassa.

Kun ostat App Store- ja iTunes-lahjoja, ne veloitetaan käyttämällä Apple ID:llesi määrättyä maksutapaa, vaikka sinulla olisikin käytettävissä Store-saldoa. Ota selvää, miten voit lisätä maksutavan, jos et ole vielä määrännyt sitä.

App Store- ja iTunes-lahjoja ei voi lähettää kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

iPhone, iPad tai iPod touch

Voit antaa lahjaksi valuuttamääräisiä lahjoja tai kohteita.

Valuuttamääräisen lahjan antaminen

1. Avaa App Store -appi.
  2. Napauta Tänään ja sitten oikeassa yläkulmassa kuvaasi tai profiilikuvaketta sininen ympyrä, jossa on sininen henkilö valkoisella taustalla. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Napauta Lähetä lahjakortti sähköpostilla.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite.
  5. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  6. Napauta summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa napauttamalla Muu.
  7. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  8. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  9. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  10. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Apin tai muun kohteen lahjoittaminen

1. Avaa App Store-, iTunes Store- tai iBooks-appi. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjaksi. Maksutonta kohdetta ei voi antaa lahjaksi.
  3. Napauta App Storessa apin tuotesivun oikeassa yläkulmassa sininen ympyrä, jossa on kolme vaakasuuntaista pistettä. Napauta iTunes Storessa tai iBooks Storessa kohteen sivun oikeassa yläkulmassa olevaa Jaa-kuvaketta sininen ruutu, jossa on ylöspäin osoittava sininen nuoli.
  4. Napauta Anna lahjaksi  .
  5. Anna saajan sähköpostiosoite.
  6. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  7. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  8. Napauta oikeassa yläkulmassa Seuraava.
  9. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  10. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Et voi antaa yksittäisiä kappaleita lahjaksi käyttämällä iPhonea, iPadia tai iPod touchia. Jos haluat antaa yksittäisen kappaleen lahjaksi, käytä iTunesia Macissa tai Windows-tietokoneessa.

Mac tai Windows-tietokone

Voit antaa lahjaksi valuuttamääräisiä lahjoja tai kohteita. Ohjelmia tai appeja ei voi antaa lahjaksi Macista tai Windows-tietokoneesta.

Valuuttamääräisen lahjan antaminen

1. Avaa iTunes tai iBooks ja klikkaa sitten Store tai iBooks Store. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Klikkaa iTunesin tai iBooksin oikean laidan Pikalinkit-kohdassa Lähetä lahja.
  3. Anna saajan sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita viesti.
  5. Klikkaa summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa klikkaamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  7. Klikkaa oikeassa alakulmassa Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  9. Vahvista lahja klikkaamalla Osta lahja. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.

Kohteen antaminen lahjaksi

1. Avaa iTunes tai iBooks. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjaksi. Maksutonta kohdetta ei voi antaa lahjaksi.
  3. Klikkaa kohteen hinnan oikealla puolella olevaa nuolta .
  4. Valitse valikosta Anna tämä [kohteen tyyppi] lahjaksi.
  5. Anna saajan sähköpostiosoite.
  6. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  7. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  8. Klikkaa oikeassa alakulmassa Seuraava.
  9. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  10. Vahvista lahjaostos klikkaamalla Osta lahja. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.

Lahjan lunastaminen tai lähettäminen uudelleen

Kun joku lähettää sinulle lahjan, saat siitä ilmoittavan sähköpostiviestin. Napauta tai klikkaa sähköpostiviestissä Lunasta. Kohde avautuu ja alkaa latautua. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.

Jos lähetät lahjan, mutta sen saaja ei saa sähköpostiviestiä, lähetä App Store- ja iTunes-lahja uudelleen. Voit lähettää lahjan uudelleen, kunhan saaja ei ole lunastanut sitä. Varmista ennen uudelleenlähetystä, että saajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein.

Lisätietoja

• Kun saaja on lunastanut App Store- ja iTunes-lahjan, lähettäjä saa sähköpostiviestin, jonka aihe on ”App Store- ja iTunes-lahjan saaja: [sähköpostiosoite]”.
  • Et voi ostaa App Store- ja iTunes-lahjaa Store-saldolla.
  • Maksuttomia appeja tai muita kohteita ei voi antaa lahjaksi.
  • Jos käytät Perhejakoa ja tililläsi on käytössä Pyydä ostamaan -toiminto, et voi ostaa lahjoja.
  • Jos haluat perua lahjan, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Apple-tukeen viimeistään kaksi päivää ennen kuin lahja on määrä toimittaa.
  • Lue, miten voit lähettää App Store- ja iTunes-lahjan uudelleen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.