Lahjan lähettäminen App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista ja muita toimintoja

Voit antaa lahjaksi appeja, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja äänikirjoja tai lahjoittaa rahaa Apple ID -saldona.

Kun löydät jotain erityisen osuvaa App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista, voit antaa tuotteen lahjaksi ystävälle tai perheenjäsenelle. Voit myös lähettää heille rahaa Apple ID -saldona, jonka he voivat käyttää iCloud-tallennustilaan, esimerkiksi Apple Music -tilaukseen tai ostaakseen jotain App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista.

Lahjan vastaanottajalla on oltava Apple ID maassasi tai alueellasi. Jos esimerkiksi asut Yhdysvalloissa, et voi lähettää lahjaa ystävälle, joka asuu Australiassa.

Lahjojen lähettäminen ei ole mahdollista kaikissa maissa ja kaikilla alueilla. Storejen käytettävyys vaihtelee myös maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Lahjan lähettäminen

Lahjan lähettäminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa App Store -appi, iTunes Store -appi tai Kirjat-appi. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Etsi kohde, jonka haluat antaa lahjaksi.
  3. Etsi Anna lahjaksi -painike ja napauta sitä:
    • Napauta App Storessa Jaa-painiketta  ja sitten Anna appi lahjaksi .
    • Napauta iTunes Storessa Jaa-painiketta  ja sitten Anna lahjaksi  -painiketta.
    • Napauta Kirjat-apissa Anna lahjaksi  -painiketta.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  5. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  6. Napauta Seuraava.
  7. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  8. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Et voi antaa lahjaksi ilmaisia kohteita, mutta voit lähettää jollekulle sellaiseen linkin napauttamalla Jaa-painiketta .

Lahjan lähettäminen tietokoneesta

1. Avaa Musiikki-appi tai Apple Books. Jos käytössäsi on Windows-tietokone, avaa iTunes.
  2. Etsi iTunes Storesta tai Book Storesta kohde, jonka haluat antaa lahjaksi.
  3. Klikkaa kohteen hinnan vieressä olevaa Näytä jakovalinnat -painiketta Näytä jakovalinnat -valikkopainike.
    iTunes Store, jossa näkyy Whitneyn albumi, jonka voi lähettää lahjana.
  4. Valitse esiin tulevasta valikosta Anna tämä [kohteen tyyppi] lahjaksi.
  5. Anna saajan sähköpostiosoite.
  6. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  7. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muu päiväys ja aseta sitten päivämäärä.
    App Store- ja iTunes-lahjasivu, jossa näkyvät kohdat vastaanottajan sähköpostiosoitteen ja valinnaisen viestin syöttämistä varten.
  8. Klikkaa Seuraava.
  9. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  10. Voit vahvistaa lahjaostoksesi klikkaamalla Osta lahja.

Et voi antaa lahjaksi ilmaisia kohteita, mutta voit jakaa linkin kohteeseen klikkaamalla Näytä jakovalinnat -painiketta Näytä jakovalinnat -valikkopainike.

Apple ID -saldon lähettäminen

Kun lähetät Apple ID -saldoa, vastaanottaja voi käyttää sitä iCloud-tallennustilan maksamiseen, esimerkiksi Apple Music -tilaukseen tai ostaakseen jotain App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista.

Apple ID -saldon antaminen lahjaksi iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa App Store -appi.
  2. Napauta kuvaasi tai sisäänkirjautumispainiketta  näytön yläreunassa. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Napauta Lähetä lahjakortti sähköpostilla.
    iPhone, jossa näkyy valinta Lähetä lahjakortti sähköpostilla.
  4. Anna saajan sähköpostiosoite. Halutessasi voit kirjoittaa viestin.
  5. Napauta summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa napauttamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Tänään ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
  7. Napauta Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja napauta Seuraava.
  9. Napauta Osta ja vahvista ostos napauttamalla Osta nyt.

Apple ID -saldon antaminen lahjaksi tietokoneella

1. Avaa Musiikki-apissa iTunes Store tai Apple Booksissa Book Store. Jos käytössäsi on Windows-tietokone, avaa iTunes.
  2. Klikkaa Pikalinkit-kohdassa Lähetä lahja.
    Macin iTunes Store, jossa näkyy Pikalinkit-kohta sisältäen valinnat Lähetä lahja ja Lunasta.
  3. Anna saajan sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita viesti.
  5. Klikkaa summaa, jonka haluat antaa lahjaksi, tai anna muu summa klikkaamalla Muu.
  6. Lahja lähetetään oletusarvoisesti heti sen ostamisen jälkeen. Jos haluat ajoittaa lahjan lähetettäväksi myöhemmin, napauta Muuna päivänä ja aseta sitten päivämäärä, jona haluat lähettää lahjan.
    App Store- ja iTunes-lahjasivu, jossa näkyvät kohdat vastaanottajan sähköpostiosoitteen ja valinnaisen viestin, kuten syntymäpäiväonnitteluiden, syöttämistä varten.
  7. Klikkaa Seuraava.
  8. Valitse lahjan teema ja klikkaa Seuraava.
  9. Vahvista lahja klikkaamalla Osta lahja.

Lahjan lähettäminen uudelleen

Kun lähetät jollekulle lahjan, hän saa siitä sähköposti-ilmoituksen. Hän voi lunastaa lahjan napauttamalla tai klikkaamalla sähköpostiviestissä Lunasta. Kohde avautuu ja alkaa latautua hänen laitteeseensa tai tietokoneeseensa. Tämän jälkeen sinä saat sähköpostiviestin, jonka otsikossa lukee ”App Store- ja iTunes-lahjan saaja: [sähköpostiosoite]”.

Jos lähetät lahjan, mutta vastaanottaja ei saa sähköpostiviestiä, lähetä lahja uudelleen.

Lahjan lähettäminen uudelleen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi ja sitten iTunes ja App Store.
  3. Napauta näytön yläreunassa olevaa Apple ID:täsi ja sitten Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  4. Napauta Lahjat. Jos et näe Lahjat-valintaa, et ole hiljattain ostanut lahjoja tällä Apple ID:llä.
  5. Napauta lahjaa, jonka haluat lähettää uudelleen.
  6. Napauta Lähetä lahja uudelleen. Jos Lähetä lahja uudelleen -valintaa ei näy, lahja on jo lunastettu.
    Varmista ennen uudelleenlähetystä, että vastaanottajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. Jos sinun tarvitsee muokata tai muuttaa vastaanottajan sähköpostiosoitetta, napauta sitä lahjan tietonäytöllä.

Lahjan lähettäminen uudelleen tietokoneesta

1. Avaa Musiikki-appi tai Apple Books. Tai jos käytössäsi on Windows-tietokone, avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä Tili > Näytä oma tili. (Valitse Apple Booksissa Store > Näytä oma Apple ID.) Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Vieritä Tilin tiedot -sivulla Ostohistoria-osioon ja klikkaa Hallitse lahjoja.
    Jos et näe Hallitse lahjoja -valintaa, et ole hiljattain ostanut App Store- ja iTunes-lahjoja tällä Apple ID:llä.
  4. Klikkaa uudelleen lähetettävän lahjan vierestä Näytä.
  5. Klikkaa Lähetä lahja uudelleen. Varmista ennen uudelleenlähetystä, että vastaanottajan sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein. Voit muuttaa vastaanottajan sähköpostiosoitetta Vastaanottaja-kohdan alla olevassa laatikossa.

Lisätietoja

• Jos haluat perua lahjan, voit tehdä sen ottamalla yhteyttä Apple-tukeen viimeistään kaksi päivää ennen kuin lahja on määrä toimittaa.
  • Lahjat veloitetaan käyttämällä Apple ID:llesi määrättyä maksutapaa, vaikka sinulla olisikin käytettävissä saldoa. Saldolla ei voi ostaa lahjoja.
  • Jos käytät Perhejakoa ja tililläsi on käytössä Pyydä ostamaan -toiminto, et voi ostaa lahjoja.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.