iTunes-kirjaston jakaminen kotiverkossa

Kotijaon tai Musiikkijaon avulla voit jakaa iTunes-kirjastosi tietokoneiden tai laitteiden kesken.

Kotijako ja Musiikkijako mahdollistavat musiikin lähettämisen tietokoneesta muihin laitteisiin tai tietokoneisiin kotiverkon kautta.

Jos haluat jakaa musiikkikokoelmasi kaikkien laitteiden kesken, perehdy käytettävissä oleviin vaihtoehtoihin. Voit myös jakaa ostokset muiden perheenjäsenten kanssa, jos käytät Perhejakoa.

Kotijako

Kotijaon avulla voi siirtää sisältöä toiseen tietokoneeseen ja lähettää sisältöä toisiin laitteisiin. Kirjaston ja sen sisällön tarkasteleminen toisella tietokoneella edellyttää, että olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä ja salasanalla.

Lue, miten voit jakaa iTunes-kirjastossa olevan musiikin Kotijaon avulla iPhonen, iPadin tai iPod touchin, toisen Macin tai Windows-tietokoneen tai Apple TV:n kanssa.

Apple Music -sisältöä ei voi jakaa Kotijaon avulla.

Musiikkijako

Musiikkijaon avulla voit lähettää musiikkia muihin verkossa oleviin Maceihin tai Windows-tietokoneisiin iTunesilla. iTunesin on oltava avoinna tietokoneessa, jotta muut käyttäjät voivat tarkastella jaettua kirjastoa ja soittolistoja.

Jos jaetulle iTunes-kirjastolle ei aseteta salasanaa, kaikki verkon käyttäjät näkevät iTunes-kirjaston, sen nimen ja sen sisällön. Jako on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen käyttöön, ja se toimii ainoastaan samassa kotiverkossa olevien tietokoneiden kanssa tekijänoikeuksien hallintatekniikalla (DRM) suojattua maksutonta sisältöä jaettaessa.

Apple Music -sisältöä ei voi jakaa Musiikkijaon avulla.

Musiikkijaon laittaminen päälle

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Jakaminen-välilehteä.
  4. Valitse Jaa kirjasto lähiverkossa. Voit jakaa koko kirjaston tai vain tiettyjä sisältötyyppejä tai soittolistoja.
  5. Jos haluat rajoittaa pääsyä kirjastoosi, voit suojata sen salasanalla. Valitse Vaadi salasana ja kirjoita salasana kenttään.
  6. Klikkaa OK.

Kirjaston mukauttaminen

Voit asettaa kirjastolle mukautetun nimen, jonka muut verkossa olevat iTunes-käyttäjät näkevät.

1. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  2. Kirjoita kirjaston nimi Kirjaston nimi -kohdan vieressä olevaan kenttään Yleiset-välilehdellä.

Jaettujen kirjastojen tarkasteleminen

1. Avaa iTunes.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa iTunes Music -kuvakeMusiikki ja sitten Muokkaa valikkoa.
  3. Valitse Jaetut kirjastot -valikon kuvake Jaetut kirjastot ja klikkaa sitten Valmis.
  4. Näyttöön tulevat niiden käyttäjien kirjastot, jotka ovat kanssasi samassa verkossa ja joilla on iTunes auki tietokoneissaan. Voit näyttää näiden käyttäjien kirjastot klikkaamalla jaetun kirjaston kuvake [kirjaston nimi]. Voit katkaista yhteyden jaettuun kirjastoon klikkaamalla .

Lisätietoja

• Osa sisällöstä (esimerkiksi ohjelmat) eivät näy Musiikkijaossa tai Kotijaon päänäkymässä.
  • Lue ohjeita Kotijakoon liittyviin ongelmiin.