Fonttien asentaminen ja poistaminen Macissa

Macissa on paljon sisäisiä fontteja, ja voit ladata ja asentaa niitä lisää Applelta ja muista lähteistä. Jos et halua jonkin fontin näkyvän ohjelmissasi, voit poistaa sen käytöstä tai poistaa sen.

Fonttien asentaminen

Kaksoisklikkaa fonttia Finderissa ja klikkaa sitten näyttöön tulevassa fonttiesikatseluikkunassa Asenna fontti. Kun Mac on varmistanut fontin ja avannut Kirjasinkirja-ohjelman, fontti asennetaan, minkä jälkeen se on valmiina käyttöön.

Kirjasinkirjan asetuksissa voit asettaa oletustallennussijainnin, joka määrittää sen, ovatko lisäämäsi fontit Macin muiden käyttäjätilien käytettävissä.

Kirjasinkirjassa himmennettyinä näkyvät fontit on joko poistettu käytöstä (”Pois”) tai ne ovat Applelta ladattavissa olevia lisäfontteja. Voit ladata fontin valitsemalla sen ja sitten Muokkaa > Lataa.

Fonttien poistaminen käytöstä

Voit poistaa muut kuin Macisi vaatimat fontit käytöstä. Valitse fontti Kirjasinkirjasta ja valitse sitten Muokkaa > Poista käytöstä. Fontti pysyy asennettuna, mutta se ei enää näy ohjelmien fonttivalikoissa. Käytöstä poistetut fontit on merkitty Kirjasinkirjassa fontin nimen vieressä olevalla Pois-merkinnällä.

Fonttien poistaminen

Voit poistaa muut kuin Macisi vaatimat fontit. Valitse fontti Kirjasinkirjasta ja valitse sitten Arkisto > Poista. Kirjasinkirja siirtää fontin roskakoriin.