Macin perusteet: Usein käytettyjä tietoja on nopea käyttää Dashboardin avulla

Usein käyttämäsi ominaisuudet (kuten paikallissää, muistiinpanot ja laskin) ovat nopeasti käytettävissä Dashboardissa.

dashboard-kuvake

Dashboardissa voit käyttää hauskoja ja hyödyllisiä miniohjelmia, joita kutsutaan widgeteiksi. OS X:ssä on widgettejä joillekin Mac-ohjelmille, kuten Yhteystiedoille ja Kalenterille. Niiden avulla pääset nopeasti yhteystietoihin ja tapahtumiin avaamatta ohjelmaa. Voit lisätä widgettejä Dashboardiin ja jopa luoda omia widgettejä.

Dashboardin ja widgettien käyttäminen

Näin voit avata Dashboardin:

• Osoita Dockin Dashboard-kuvaketta tai avaa se Ohjelmat-kansiosta.
  • Jos Dashboardilla on oma tila, pyyhkäise kahdella sormella oikealta vasemmalle ohjauslevyllä.
  • Siirry Mission Controliin. Siirry Dashboard-tilaan valitsemalla se.

Kun Dashboard on avautunut, näytöllä pitäisi näkyä widgettejä (kuten Maailmankello tai Laskin). Jos haluat vaihtaa widgetin paikkaa, vedä sitä osoittimella.

Dashboard ja widgetit

Valitse widgetti, kun haluat käyttää sitä. Esimerkiksi kun osoitat Sanakirja-widgettiä, voit heti kirjoittaa sanan sen hakukenttään. Osoita Tarralaput-widgettiä, niin voit kirjoittaa muistiinpanoja.

Dashboard-widgettien lisääminen

Näet kaikki Macisi widgetit osoittamalla näytön vasemmassa alalaidassa olevaa lisäyspainiketta (+). Siitä pääset widgettiselaimeen, jossa näkyy kaikki Macissa olevat widgetit.

Widgetin lisäyspainike

Voit lisätä widgetin Dashboardiin osoittamalla widgettiselaimessa olevaa kuvaketta. Vaihtoehtoisesti voit kirjoittaa widgetin nimen alun hakukenttään ja lisätä sen Dashboardiin osoittamalla sitä. Voit lisätä Dashboardiin jopa useamman kappaleen samasta widgetistä. Toimi näin esimerkiksi jos haluat nähdä kellonajan eri aikavyöhykkeillä tai luoda monta tarralappua.

Voit ladata ja asentaa lisää widgettejä osoittamalla Lisää widgettejä -painiketta, jonka jälkeen Applen Dashboard-lataussivu avautuu.

Omien widgettien luominen

Luo verkkosivuston ominaisuudesta oma widgetti Safarin avulla. Toimi esimerkiksi seuraavasti, jos haluat seurata tilausta jollakin verkkosivustolla:

1. Avaa kyseinen verkkosivusto Safarissa.
  2. Valitse Arkisto > Avaa Dashboardissa.
  3. Korosta alue, josta haluat luoda widgetin.
  4. Osoita Safari-ikkunan ylälaidassa Lisää.

Widgettien poistaminen

Poista widgetti Dashboardista osoittamalla ensin Dashboardin vasemmassa alalaidassa olevaa poistopainiketta (–). Osoita sitten kyseisen widgetin sulkemispainiketta (X).

Widgettien mukauttaminen

Joitakin widgettejä voi mukauttaa näyttämään henkilökohtaisia tietoja. Voit esimerkiksi lisätä osakkeita Pörssi-widgettiin tai poistaa niitä siitä, tai muuttaa aikavyöhykettä tai kaupunkia Maailmankello-widgetissä.

Etsi tietopainike (i), niin voit mukauttaa widgettiä. Osoita sitä, niin näet widgetin asetukset:

1. Avaa Dashboard yllä kuvatulla tavalla.
  2. Siirrä osoitin widgetin päälle. Jos widgetissä on asetuksia tai valintoja, sen kulmassa on pieni tietopainike (i).
  3. Osoittamalla tietopainiketta näet asetukset, joita voi muuttaa.

Dashboardista poistuminen

Voit poistua Dashboardista seuraavilla tavoilla:

• Paina esc-näppäintä.
  • Siirry toiseen ohjelmaan Mission Controlin tai ohjelmavalitsimen avulla.
  • Pyyhkäise kahdella sormella oikealta vasemmalle ohjauslevyllä.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoja Dashboardista, tutustu OS X:n sisäänrakennettuun ohjeeseen. Valitse Finderin Ohje-valikosta Mac-ohje ja kirjoita hakukenttään Dashboard.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.