Intel-pohjaisten Mac-tietokoneiden laiteohjelmistopäivitykset vaativat GUID-osiomallin

Laiteohjelmistopäivitykset eivät asennu Intel-pohjaisessa Macissa, jos tietokoneessa on epästandardi osiomalli, esimerkiksi fdisk-malli. Kun laiteohjelmistopäivitystä yritetään asentaa, näyttöön saattaa tulla "tapahtui odottamaton virhe (0); laiteohjelmistoa ei voida päivittää" -virheviesti tai tietokone saattaa käynnistyä normaalisti (yhden piippauksen jälkeen, jos virtapainiketta pidetään painettuna).

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Osiomallin tarkistaminen

Levytyökalun avulla voit helposti tarkistaa, mitä osiomallia levy käyttää.

1. Avaa Levytyökalu:

• Jos Mac käynnistyi Mac OS X -asennuslevyltä, valitse Lisäohjelmat > Levytyökalu.
    • Jos Mac käynnistyi Mac OS X -taltiosta, avaa Levytyökalu Lisäohjelmat-kansiosta. Pääset sinne valitsemalla Siirry > Lisäohjelmat.
  2. Valitse kovalevy (ei taltiota) Levytyökalu-ikkunan vasemmasta reunasta. Yleensä levyn nimessä on sen valmistajan nimi, ei Macintosh HD tai itse valitsemasi nimi.

Vinkki: Taltioiden nimet näkyvät sisennettyinä Levytyökalu-ikkunan vasemmassa reunassa. Levyn nimiä ei ole sisennetty.
  3. Valitse levy osoittamalla.
  4. Etsi Osiomalli-rivi näytön alalaidasta. Intel-pohjaisessa Macissa laiteohjelmistopäivityksen voi asentaa ainoastaan levylle, jossa on GUID-osiotaulukko.
    Osiomallitiedot

Ratkaisu

Jos osiomalli ei ole GUID_partition_scheme, varmuuskopioi tiedot, osioi levy uudelleen ja asenna Mac OS X uudelleen.

Toimenpide tyhjentää levyn, jonka jälkeen laiteohjelmistopäivitys voidaan asentaa. Tärkeää: Varmuuskopioi tärkeät tiedot. Kovalevyn osioiminen tyhjentää levyn kaikki tiedot.

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedot. Kovalevyn osioiminen tyhjentää levyn kaikki tiedot.
  2. Käynnistä tietokone Mac OS X -asennuslevyltä ja valitse Lisäohjelmat > Levytyökalu.
  3. Valitse tietokoneen kovalevy.
  4. Osoita Levytyökalu-ikkunan Osioi-välilehteä. Jos Osioi-välilehti ei ole näkyvissä, varmista, että olet valinnut levyn (taltion sijasta) ikkunan vasemmasta reunasta. Yleensä levyn nimessä on sen valmistajan nimi, ei Macintosh HD tai itse valitsemasi nimi.

Vinkki: Taltioiden nimet näkyvät sisennettyinä Levytyökalu-ikkunan vasemmassa reunassa. Levyn nimiä ei ole sisennetty.
  5. Valitse haluamasi määrä osioita Taltiomalli-ponnahdusvalikosta. Jos esimerkiksi haluat luoda yhden osion, valitse 1 osio.
  6. Valitse Valinnat.

Huomautus: Joissakin Intel-pohjaisissa Maceissa Osioi-välilehdessä ei ole Valinnat-painiketta. Käytä levyn tyhjentämiseen sen sijaan Tyhjennä-välilehteä. Tämä muuttaa osiomallin GUID-oletusosiomalliksi. Tämän jälkeen voit luoda lisäosioita Osiot-välilehden avulla.

7. Valitse Osiomalli-taulusta GUID-osiomalli.
  8. Valitse OK.
  9. Tee muut tarvittavat (esimerkiksi osion kokoon ja nimeämiseen liittyvät) muutokset Taltion tiedot -osassa.
  10. Tyhjennä ja osioi levy osoittamalla Osioi-painiketta.
  11. Kun osiointi on päättynyt, asenna Mac OS X uudelleen taltioon.
  12. Kun Mac OS X on asennettu uudelleen, lataa ja asenna tietokoneen laiteohjelmistopäivitys. Jälkeenpäin voit palauttaa varmuuskopioidut tiedot.