Kickstart-komentorivityökalun käyttäminen Apple Remote Desktopissa

Kickstartilla voit suorittaa Apple Remote Desktopin komennot käynnistämättä etätietokonetta uudelleen.

Käytä kickstartia Apple Remote Desktopin asetusten määrittämiseen. Voit esimerkiksi asentaa, aktivoida ja määrittää Apple Remote Desktopin komponentteja sekä poistaa niiden asennuksen ja käynnistää ne uudelleen.

Ota selvää, miten voit hallita näytönjakoa tukevaa etä-Macia kickstart-komentorivityökalulla macOS Mojave 10.14:ssä ja uudemmissa.

Aloittaminen

Löydät kickstart-työkalun täältä:

/System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart

Kirjoita tässä artikkelissa annetut komennot yhdelle riville. Jos teksti rivittyy, se ei haittaa. Älä paina rivinvaihtonäppäintä, ennen kuin olet kirjoittanut koko komennon.

Lisätietoja kickstart-komennosta saat käyttämällä -help-merkintää:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -help

Esimerkkikomentoja

Tässä artikkelissa esitetyt komennot toimivat Apple Remote Desktop 3.2:ssa ja uudemmissa.

Voit käyttää seuraavia komentoja:

• Käynnistä ARD-agentti ja apuri uudelleen:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -restart -agent

• Laita työpöydän etäjakaminen päälle, myönnä käyttöoikeudet kaikille käyttäjille ja ota valikkoekstra käyttöön:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -allUsers -privs -all -clientopts -setmenuextra -menuextra yes

• Laita työpöydän etäjakaminen päälle ja myönnä käyttöoikeudet tietyille käyttäjille:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -specifiedUsersYou must use the -configure, -access, and -privs options in a separate command to specify the set of users and their access privileges. For example, this command is for users with the short names "teacher" and “student." It gives them access to observe (but not control) the computer, and to send text messages:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users teacher,student -access -on -privs -ControlObserve -ObserveOnly -TextMessagesUnlike other kickstart options, you can’t combine the allowAccessFor options with other kickstart options. You must use it as in the last two samples above. You might have to call kickstart more than once to finish a computer’s setup.

• Poista tiettyjen käyttäjien käyttöoikeudet (tässä esimerkissä ”student”):

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users student -access -off

• Poista ARD-agentti käytöstä ja poista kaikkien käyttäjien käyttöoikeudet:

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -deactivate -configure -access -off