Kickstart-komentorivityökalun käyttäminen Apple Remote Desktopissa

Kickstartilla voit suorittaa Apple Remote Desktopin komennot käynnistämättä etätietokonetta uudelleen.

Käytä kickstartia Apple Remote Desktopin asetusten määrittämiseen. Voit esimerkiksi asentaa, aktivoida ja määrittää Apple Remote Desktopin komponentteja sekä poistaa niiden asennuksen ja käynnistää ne uudelleen.

Ota selvää, miten voit hallita näytönjakoa tukevaa etä-Macia kickstart-komentorivityökalulla macOS Mojave 10.14:ssä ja uudemmissa.

Aloittaminen

Löydät kickstart-työkalun täältä:
/System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart

Kirjoita tässä artikkelissa annetut komennot yhdelle riville. Jos teksti rivittyy, se ei haittaa. Älä paina rivinvaihtonäppäintä, ennen kuin olet kirjoittanut koko komennon.

Lisätietoja kickstart-komennosta saat käyttämällä -help-merkintää.

sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -help

Esimerkkikomentoja

Tässä artikkelissa esitetyt komennot toimivat Apple Remote Desktop 3.2:ssa ja uudemmissa.

Voit käyttää seuraavia komentoja:

• Käynnistä ARD-agentti ja apuri uudelleen:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -restart -agent

• Laita työpöydän etäjakaminen päälle, myönnä käyttöoikeudet kaikille käyttäjille ja ota valikkoekstra käyttöön:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -allUsers -privs -all -clientopts -setmenuextra -menuextra yes

• Laita työpöydän etäjakaminen päälle ja myönnä käyttöoikeudet tietyille käyttäjille:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -activate -configure -allowAccessFor -specifiedUsers

Sinun on käytettävä -configure-, -access- ja -privs-valintoja erillisessä komennossa käyttäjien ja heidän käyttöoikeuksiensa määrittämistä varten. Tämä komento on esimerkiksi tarkoitettu käyttäjille, joiden käyttäjätunnukset ovat ”teacher” ja ”student”. Se antaa heille oikeudet tarkkailla (mutta ei hallita) tietokonetta ja lähettää tekstiviestejä:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users teacher,student -access -on -privs -ControlObserve -ObserveOnly -TextMessages

Muista kickstart-valinnoista poiketen allowAccessFor-valintoja ei voi yhdistää muihin kickstart-valintoihin. Sinun on käytettävä sitä kahden viimeisen esimerkin tapaan. Sinun on mahdollisesti suoritettava kickstart useammin kuin kerran tietokoneen asetusten määrittämistä varten.
  • Etäkäyttöoikeudet tietyille käyttäjille (tässä esimerkissä ”student”):
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -configure -users student -access -off

• Poista ARD-agentti käytöstä ja poista kaikkien käyttäjien käyttöoikeudet:
    sudo /System/Library/CoreServices/RemoteManagement/ARDAgent.app/Contents/Resources/kickstart -deactivate -configure -access -off