Tietoja Macien järjestelmän automaattisten testien RAM-virhekoodeista

Tässä artikkelissa kerrotaan Intel-pohjaisten Macien järjestelmän automaattisten testien RAM-virhekoodeista.

Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa järjestelmän automaattisten testien virhekoodit ovat merkkiäänten ja vilkkuvien merkkivalojen yhdistelmiä. Jotkin uudemmat Macintosh-mallit käyttävät pelkkiä käynnistysääniä virhetilojen ilmaisemiseen.

Jos Mac ei tunnista RAM-muistia tai jos asennettu RAM-muisti ei vastaa vaatimuksia, näyttö pysyy pimeänä, mutta tietokoneen etuosassa oleva virran merkkivalo (jos sellainen on) ilmoittaa virheestä vilkkumalla kerran sekunnissa. Virheen voi aiheuttaa viallinen RAM-muisti, vääräntyyppinen RAM-muisti tai se, että laitteeseen ei ole asennettu RAM-muistia.

Jotkin RAM-muistit näyttävät läpäisevän järjestelmän automaattiset testit, mutta käyttöjärjestelmä ei silti voi käyttää niitä. Tällaisissa tapauksissa näytön väri muuttuu harmaaksi, Macista kuuluu kolme merkkiääntä ja tietokoneen etuosassa oleva virran merkkivalo (jos sellainen on) vilkkuu kolme kertaa, kunnes tietokoneesta katkaistaan virta.

Näiden ongelmien korjaamiseksi muisti on asennettava uudelleen ja tietokone testattava. Jos muisti ei vieläkään läpäise järjestelmän automaattisia testejä, asenna laitteeseen muisti, jonka toimivuus on testattu toisessa järjestelmässä (toimivaksi tiedetty muisti), tai uusi muisti.