Mitä eroa on levyllä, levykkeellä ja kovalevyllä?

Vaikka levy, levyke ja kovalevy kuulostavat samankaltaisilta, niiden välillä on eroja.

Levyt

Levy viittaa optiseen mediaan, joita ovat esimerkiksi ääni-CD-, CD-ROM-, DVD-ROM- ja DVD-RAM-levyt sekä DVD-videolevyt. Joitakin levyjä voi vain lukea (ROM), kun taas toisiin voi polttaa sisältöä (kirjoittaa tiedostoja) kerran (esimerkiksi CD-R- tai DVD-R-levyt, ellet käytä moni-istuntopolttoa). Joistakin levyistä (kuten CD-RW-, DVD-RW- ja DVD-RAM-levyistä) voi poistaa sisältöä useaan kertaan ja kirjoittaa tilalle uutta sisältöä.

Levyt ovat aina siirrettävissä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun poistat levyn näkyvistä tai asemasta työpöydältä tai Finderista, se tulee ulos tietokoneesta fyysisesti.

Levykkeet ja kovalevyt

Levykkeet ja kovalevyt ovat magneettisia medioita. Kovalevy voi olla tietokoneen sisäinen kovalevy tai ulkoinen kovalevy. Niihin voi kirjoittaa aina uudelleen, ellei niitä ole lukittu tai kirjoitussuojattu tarkoituksellisesti. Voit myös helposti jakaa levyn useaan pienempään taltioon.

Levykkeet ja kovalevyt on yleensä sinetöity metallisen tai muovisen kotelon sisään. (Levyä ja sen sisältävää mekanismia kutsutaan yhdessä kovalevyksi.)