Tietoja Firmware Restoration CD:stä (Intel-pohjaiset Macit)

Tässä artikkelissa kerrotaan Intel-pohjaisten Macien Firmware Restoration CD:stä.

Firmware Restoration CD:n avulla voi palauttaa Intel-pohjaisten Macintosh-tietokoneiden laiteohjelmiston.

Huomautus: kun laiteohjelmisto palautetaan, jotkin tietokoneesi asetukset palautuvat oletusasetuksiin.

Voit käyttää Firmware Restoration CD:tä laiteohjelmiston palauttamiseen ainoastaan keskeytyneen tai epäonnistuneen päivityksen jälkeen. Jos tietokoneesi on jo tässä tilassa, lataa ohjelmisto ja luo CD-levy toisella Macintosh-tietokoneella. Voit palauttaa laiteohjelmiston myös viemällä tietokoneesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Tämän CD-levyn voi luoda sekä PowerPC- että Intel-pohjaisella Macilla, mutta se toimii ainoastaan Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa.

Huomautus: Intel-pohjaisen Macin laiteohjelmistoa ei voi tämän CD-levyn avulla palauttaa vanhempaan versioon, jos päivitys on jo asennettu onnistuneesti.

Lataa oikea Firmware Restoration CD -levytiedosto

Voit ladata Firmware Restoration CD -ohjelmiston Applen tuen tiedostohauista. Eri tietokoneet käyttävät eri versioita Firmware Restoration CD:stä. Lataussivuilla olevissa taulukoissa kerrotaan, mitä Restoration CD -levytiedostoa voi käyttää kunkin mallin kanssa. Voit tarkistaa Macisi mallitiedot (mallin tunnisteen) noudattamalla seuraavia ohjeita tietokoneessa, jossa CD-levyä on tarkoitus käyttää:

1. Valitse Omenavalikosta Tietoja tästä Macista.
  2. Klikkaa Lisätietoja... -painiketta. Järjestelmän kuvaus avautuu.
  3. Mallin tunniste on Laitteiston yleiskatsaus -ikkunassa, jonka pitäisi olla ensimmäinen ikkuna, jonka näet. Se näyttää suurin piirtein tältä: "MacBookPro 2,1".
  4. Vertaa mallitietoja lataussivun luetteloon, jotta voit ladata oikean Restoration CD -levytiedoston tietokoneeseesi.

Laiteohjelmiston palauttaminen Firmware Restoration CD:n avulla

Jotta voit palauttaa tietokoneen laiteohjelmiston, luo ensin FirmwareRestorationCD.dmg-levytiedostosta CD-levy seuraavasti:

1. Avaa Levytyökalu (kansiossa /Ohjelmat/Lisäohjelmat).
  2. Klikkaa polttokuvaketta tai valitse Levytiedostot-valikosta Polta....
  3. Siirry FirmwareRestorationCD.dmg-levytiedoston sijaintiin ja klikkaa Polta-painiketta.
  4. Aseta tyhjä kirjoitettava CD-levy asemaan.
  5. Luo Firmware Restoration CD klikkaamalla Polta-painiketta. Tiedostot poltetaan levylle.

Nyt voit palauttaa laiteohjelmiston Firmware Restoration CD:n avulla:
  6. Varmista, että tietokone, jonka laiteohjelmiston haluat päivittää, on kytketty verkkovirtaan.
  7. Käynnistä tietokone ja pidä virtapainiketta painettuna. Nukkumisen merkkivalo vilkkuu nopeasti, sitten hitaasti ja sitten nopeasti (kolme nopeaa välähdystä, kolme hidasta välähdystä ja kolme nopeaa välähdystä).

Jos Macissasi ei ole nukkumisen merkkivaloa, kuulet sen sijaan äänimerkkejä. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes kuulet kolme pitkää äänimerkkiä, kolme lyhyttä äänimerkkiä ja lopuksi kolme pitkää äänimerkkiä.

Jos Macissa on levykelkka, se avautuu Firmware Restoration CD:tä varten.
  8. Aseta Firmware Restoration CD asemaan, kun valot vilkkuvat tai äänimerkit kuuluvat, ja vapauta sitten virtapainike. Kun palautus on käynnistynyt, kuulet pitkän äänimerkin.

Apple-logon alle harmaalle ruudulle tulee edistymispalkki. Edistymispalkki ilmaisee, että laiteohjelmistoa päivitetään. Älä katkaise virtaa tietokoneesta, sammuta tietokonetta tai käynnistä tietokonetta uudelleen, kun päivitys on käynnissä. Muuten joudut aloittamaan palautuksen uudelleen vaiheesta 6.

Kun laiteohjelmiston päivitys on valmis, tietokone käynnistyy automaattisesti uudelleen.