iTunesin hallintaominaisuuksien hallinta Windowsissa

Voit rajoittaa sisältöä iTunesin vanhempien, yritysten ja oppilaitosten hallinta-asetuksien avulla.

Tämä artikkeli koskee vain iTunes 7.1:tä tai sitä uudempia versioita, joita käytetään Windows-tietokoneissa.

Järjestelmien ylläpitäjät voivat määrittää sisältörajoituksia iTunesin Windows-version vanhempien, yritysten ja oppilaitosten hallinta-asetuksien avulla.

Tässä artikkelissa tehdään muutoksia Windowsin rekisteriin rekisterieditorin (Regedit.exe) avulla. Vaikka olisitkin kokenut rekisterieditorin käyttäjä, varmuuskopioi rekisteri ensin. Tekemäsi virhe saattaa aiheuttaa tietokoneessa ongelmia tai estää Windowsia käynnistymästä.

Käyttörajoitusten rekisteriavaimet

iTunesin Windows-version käyttörajoituksia hallitaan kahden rekisteriavaimen avulla.

Windows XP ja 32-bittinen Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls

64-bittinen Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Wow6432Node\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls

Käyttörajoitusasetusten määrittäminen

Käyttäjäkohtainen [SID]-arvo on käyttäjätilin tiliturvallisuustunnistetta edustava merkkijono. Se näyttää yleensä tältä: S-1-5-21-1715567821-1202687629-839522115-1003.

Jokaisella käyttäjätilillä on eri käyttäjäkohtainen [SID]-arvo. Tästä syystä iTunes voi tallentaa jokaisen käyttäjän yksilöllisen käyttörajoitusasetuksen yksilöllisesti rekisteriavaimeen HKEY_LOCAL_MACHINE. Jos haluat määrittää käyttörajoitusasetuksia, jotka uudet käyttäjätilit perivät, luo ne seuraavien rekisteriavainten alle.

32-bittiset Windows-järjestelmät

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default

64-bittiset Windows-järjestelmät

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default

iTunes 8.0.2:ssa ja sitä uudemmissa versioissa kyseisiin avaimiin sisältyviä arvoja käytetään silloin, kun käyttäjäkohtaisia [SID]-arvoja ei ole.

iTunes tallentaa käyttörajoitusasetukset viiteen rekisteriarvoon. iTunes käyttää näitä arvoja, kun käyttörajoitukset on lukittu:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminGamesLimit

iTunes 8.0.2:ssa ja sitä uudemmissa versioissa näitä arvoja käytetään silloin, kun käyttäjäkohtaisia [SID]-arvoja ei ole:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminGamesLimit

iTunes käyttää näitä arvoja, kun käyttörajoitusten lukitus on poistettu:

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserFlags

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserMoviesLimit

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserTVShowsLimit

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserRatingSystemID

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserGamesLimit

UserFlags- ja AdminFlags-arvot

UserFlags- tai AdminFlags-nimi

Heksadesimaaliarvo

(ainoastaan muokattaessa manuaalisesti asiakkaan rekisteriarvoa)

Desimaaliarvo

(ainoastaan käytettäessä rekisteriarvoa ryhmäkäytännön kautta).

Huomautukset

kParentalFlags_Locked

0x00000001

1

kParentalFlags_DisablePodcasts

0x00000002

2

kParentalFlags_DisableMusicStore

0x00000004

4

kParentalFlags_DisableSharing

0x00000008

8

kParentalFlags_DisableExplicitContent

0x00000010

16

kParentalFlags_DisableRadio

0x00000020

32

Tämä lippu poistaa vain Internet-radion käytöstä. Se ei poista Apple Music -radioasemia käytöstä.

kParentalFlags_RestrictMovieContent

0x00000040

64

kParentalFlags_RestrictTVShowContent

0x00000080

128

kParentalFlags_DisableCheckForUpdates

0x00000100

256

kParentalFlags_RestrictGames

0x00000200

512

kParentalFlags_DisableAutomaticDeviceSync

0x00000800

2048

kParentalFlags_DisableGetAlbumArtwork

0x00001000

4096

kParentalFlags_DisablePlugins

0x00002000

8192

kParentalFlags_DisableOpenStream

0x00004000

16384

kParentalFlags_DisableAppleTV

0x00008000

32768

kParentalFlags_DisableDeviceRegistration

0x00010000

65536

kParentalFlags_DisableDiagnostics

0x00020000

131072

kParentalFlags_AllowITunesUAccess

0x00040000

262144

lisätty iTunesin versioon 8.1

kParentalFlags_RequireEncryptedBackups

0x00080000

524288

lisätty iTunesin versioon 8.2

kParentalFlags_DisableHomeSharing

0x00100000

1048576

lisätty iTunesin versioon 10

kParentalFlags_DisableCheckForAppUpdates

0x00200000

2097152

lisätty iTunesin versioon 10

kParentalFlags_DisableCheckForDeviceUpdates

0x00400000

4194304

lisätty iTunesin versioon 10

kParentlFlags_DisableFirstRunWelcomeWindow

0x01000000

16777216

lisätty iTunesin versioon 10.2

kParentalFlags_DisableDeviceFileSharing

0x02000000

33554432

lisätty iTunesin versioon 10.4

kParentalFlags_DisableExplicitBooks

0x04000000

67108864

lisätty iTunesin versioon 11.0

kParentalFlags_DisableDefaultPlayerDialog

0x08000000

134217728

lisätty iTunesin versioon 11.3

Arvot muuttujille UserMoviesLimit, UserTVShowsLimit, AdminMoviesLimit ja AdminTVShowsLimit

Näitä rekisteriarvoja ei ole dokumentoitu julkisesti. Järjestelmien ylläpitäjät käyttävät yleensä vain UserFlags- ja AdminFlags-rekisteriarvoihin määritettyjä käyttörajoitusasetuksia.

UserFlags, UserMoviesLimit ja UserTVShowsLimit

Kyseiset rekisteriarvot edustavat lukitsemattomia käyttörajoituksia. Ne sijaitsevat HKEY_CURRENT_USER-avaimessa, joten käyttäjät voivat kirjoittaa niihin ilman, että heidän tarvitsee hankkia niihin erityisiä käyttöoikeuksia. Näitä rekisteriarvoja ei siis tule käyttää, jos halutaan estää se, että käyttäjät muokkaavat määrittämiäsi käyttörajoituksia.

iTunes ottaa huomioon UserFlags-, UserMoviesLimit-, UserTVShowsLimit-, UserRatingSystemID- ja UserGamesLimit-rekisteriarvoihin määritetyt rajoitukset vain, jos

• AdminFlags-arvoa ei ole HKEY_LOCAL_MACHINE-avaimessa

• kParentalFlags_Locked-bitti AdminFlags-arvossa on 0.

AdminFlags, AdminMoviesLimit ja AdminTVShowsLimit

Nämä rekisteriarvot edustavat lukittuja käyttörajoituksia. Ne sijaitsevat HKEY_LOCAL_MACHINE-avaimessa, joten käyttäjät tarvitsevat erityiset käyttöoikeudet kirjoittaakseen niihin.

iTunes tarkistaa nykyisen käyttäjän AdminFlags-arvon, joka osoittaa, että rajoitukset on lukittu. Jos arvo on määritetty, iTunes käyttää kyseistä arvoa ja ohittaa HKEY_CURRENT_USER-kohdassa olevat Userxxx-arvot.

Tällöin Adminxxx-arvot eivät ehkä vastaa nykyisiä käyttörajoitusasetuksia, jos rajoitusten lukitus on poistettu. Vain Userxxx-arvot säilytetään, mutta AdminFlags-arvoon määritetyt lukitut rajoitukset pysyvät ajan tasalla.

Käyttörajoitusten esimäärittäminen

Jotta käyttörajoitukset voidaan esimäärittää, kullekin käyttäjätilille on ensin määritettävä kohdassa HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls olevat kolme rekisteriarvoa.

Voit tehdä tämän seuraavilla tavoilla:

• Määritä ja lukitse käyttäjän käyttörajoitusasetukset iTunesin avulla ja toista sen jälkeen kyseisen käyttäjän arvot toisen käyttäjän tiliturvallisuustunnisteiden (SID-tunnisteiden) kohdalla. Varmista ennen tätä, että sinun ei tarvitse määrittää mitään arvoja, joita ei voida hallita iTunes-käyttöliittymässä.

• Määritä käyttörajoitusarvot rekisterieditorilla.

Jos haluat määrittää käyttörajoitusarvot käyttäjätileille, joita ei ole vielä luotu tai käytetty, määritä seuraavat arvot.

iTunesin 32-bitiset versiot Windowsin 32-bittisissä versioissa tai iTunesin 64-bittiset versiot Windowsin 64-bittisissä versioissa:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminGamesLimit

iTunesin 32-bittiset versiot Windowsin 64-bittisissä versioissa:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminGamesLimit

Jos arvossa HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls ei ole tilikohtaisia arvoja, iTunes käyttää arvossa HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\Parental Controls\Default olevia avaimia.

Varmista, että AdminFlags-avaimen kParentalFlags_Locked-arvo on määritetty. Näin voit estää rajatuin käyttöoikeuksin toimivia käyttäjiä muokkaamasta käyttörajoitusasetuksia.

Kun määrität nämä liput, muista seuraavat asiat:

• Näitä lippuja ei voi määrittää iTunes-käyttöliittymässä.

• Nämä lippuasetukset huomioidaan vain, jos kParentalFlags_Locked-avain on määritetty. Jos et lukitse AdminFlags-arvoa, iTunes ohittaa asetukset.

• Nämä lippuasetukset on määritettävä AdminFlags-kohdassa. Jos määrität ne UserFlags-kohdassa, niitä ei huomioida.

UserFlags- tai AdminFlags-nimi

Heksadesimaaliarvo

(ainoastaan muokattaessa manuaalisesti asiakkaan rekisteriarvoa)

Desimaaliarvo

(ainoastaan käytettäessä rekisteriarvoa ryhmäkäytännön kautta).

kParentalFlags_DisableCheckForUpdates

0x00000100

256

kParentalFlags_DisableAutomaticDeviceSync

0x00000800

2048

kParentalFlags_DisableGetAlbumArtwork

0x00001000

4096

kParentalFlags_DisablePlugins

0x00002000

8192

kParentalFlags_DisableOpenStream

0x00004000

16384

kParentalFlags_DisableAppleTV

0x00008000

32768

kParentalFlags_DisableDeviceRegistration

0x00010000

65536

kParentalFlags_DisableDiagnostics

0x00020000

131072

kParentalFlags_RequireEncryptedBackups

0x00080000

524288

kParentalFlags_DisableHomeSharing

0x00100000

1048576

kParentalFlags_DisableCheckForAppUpdates

0x00200000

2097152

kParentalFlags_DisableCheckForDeviceUpdates

0x00400000

4194304

Jos esimerkiksi haluat poistaa laitepäivitysten tarkistuksen käytöstä, kParentalFlags_Locked- ja kParentalFlags_DisableCheckForAppUpdates-kohtien AdminFlags-rekisteriarvoksi on määritettävä 0x40000000.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.