iOS 4: Sijaintipalvelut

Tässä artikkelissa kerrotaan sijaintipalveluista, joilla iOS 4 -laite (iPhone, iPad ja iPod touch) voi määrittää sijaintisi.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Sijaintipalveluiden avulla apit, kuten Kartat, Kamera ja Kompassi, voivat käyttää mobiili-, Wi-Fi1- ja GPS2-verkoista saatuja tietoja summittaisen sijaintisi määrittämiseen. Nämä tiedot kerätään nimettömästi muodossa, joka ei yksilöi sinua henkilökohtaisesti.

Sijainnin tarkkuudesta ja täsmällisyydestä

Laitteesta ja saatavilla olevista palveluista riippuen sijaintipalvelut käyttävät mobiili-, Wi-Fi- ja GPS-yhteyttä sijaintisi määrittämiseen. Ellet ole selkeässä näkölinjassa GPS-satelliittiin nähden, laitteesi voi päätellä sijaintisi Wi-Fin avulla3. Jos lähistöllä ei ole Wi-Fi-verkkoa, laitteesi voi selvittää sijaintisi matkapuhelinmastojen avulla.

Sijaintisi näytöllä näyttävät apit, kuten Kartat, näyttävät nykyisen (likimääräisen) sijaintisi sinisellä merkillä. Jos sijaintiasi ei voida määrittää tarkalleen, merkin ympärillä näkyy myös sininen ympyrä. Ympyrän koko riippuu siitä, miten tarkasti sijainti voidaan määrittää – mitä pienempi ympyrä, sitä suurempi tarkkuus.

Sininen ympyrä kartalla

Huomautus: kun sijaintipalvelut on aktiivisena, tilapalkissa näkyy violetti nuolisymboli.

Kartat, reittiohjeet ja sijaintiin perustuvat apit ovat riippuvaisia tietopalveluista. Nämä palvelut saattavat muuttua, eivätkä ne välttämättä ole käytettävissä kaikkialla. Tällöin kartat, reittiohjeet ja sijaintiin perustuvat tiedot eivät mahdollisesti ole käytettävissä, tai ne ovat epätarkkoja tai epätäydellisiä. Vertaa laitteen antamia tietoja havaintoihisi ympäristöstä. Jos ne ovat ristiriidassa, turvaudu opasteisiin.

Lisätietoja

Sijaintipalveluiden laittaminen päälle tai pois päältä

Voit laittaa sijaintipalvelut päälle tai pois päältä kohdasta Asetukset > Sijaintipalvelut. Sijaintipalvelut on oletusarvoisesti käytössä, mutta voit poistaa ominaisuuden käytöstä, jos et halua käyttää sitä tai jos haluat säästää akun kestoa. Sijaintipalvelutietojen käyttöä voi säädellä appikohtaisesti.

Sijaintipalvelut

Jos poistat sijaintipalvelut käytöstä, sinulta kysytään, haluatko ottaa ne uudelleen käyttöön, kun jokin ohjelma yrittää seuraavan kerran käyttää sijaintipalveluita.

Sijaintivaroitusten nollaaminen

Sijaintivaroitukset ovat pyyntöjä, joita apit (kuten Kamera, Kompassi ja Kartat sekä sijaintiin perustuvat muun valmistajan apit) tekevät voidakseen käyttää sijaintipalveluita. Appi antaa sijaintivaroituksen, kun se tarvitsee sijaintipalvelutietoja ensimmäistä kertaa. Kun napautat OK, apille annetaan lupa käyttää sijaintipalveluita tarvittaessa. Kun napautat Älä salli, apin pääsy sijaintipalvelutietoihin estetään jatkossa.

Sijaintivaroitus

Jos haluat muuttaa apin käyttöoikeutta sijaintipalvelutietoihin, voit joko vaihtaa kyseisen apin yksittäistä asetusta kohdassa Asetukset > Sijaintipalvelut tai voit pakottaa kaikki apit antamaan sijaintivaroituksen uudelleen kohdassa Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa sijaintivaroitukset.

GPS:n tarkkuuden parantaminen (vain iPhone ja iPad Wi-Fi + 3G)2

GPS:n tarkkuus vaihtelee näkyvien GPS-satelliittien määrän perusteella. Kaikkien näkyvien satelliittien paikallistaminen saattaa kestää useita minuutteja, ja tarkkuus lisääntyy asteittain ajan kuluessa. Voit parantaa GPS:n tarkkuutta näillä vinkeillä:

• Varmista, että päivämäärä, kellonaika ja aikavyöhyke on asetettu laitteessa oikein kohdassa Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Käytä Aseta automaattisesti -asetusta, mikäli mahdollista. Tärkeää: Tietokoneen virheelliset asetukset saattavat synkronoitua laitteeseen. Varmista, että päivämäärä, kellonaika ja aikavyöhyke ovat oikein tietokoneissa, joiden kanssa synkronoit laitettasi.
  • Varmista, että käytössä on mobiili- tai Wi-Fi-verkkoyhteys. Näin laitteen avustettu GPS (A-GPS) voi paikallistaa näkyvät GPS-satelliitit nopeammin, ja lisäksi se antaa alustavat sijaintitiedot käyttämällä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoa. Huomautus: sijaintipalvelut eivät tue Microcell-verkkoja (tunnetaan myös Femtocell-verkkoina).
  • Pidä selkeä näköyhteys taivaanrantaan useaan eri suuntaan. Muista, että seinät, ajoneuvojen katot, korkeat rakennukset, vuoret ja muut esteet saattavat estää näkyvyyden GPS-satelliitteihin. Kun näin käy, laite käyttää automaattisesti Wi-Fi- tai mobiiliverkkoa sijaintisi määrittämiseen, kunnes GPS-satelliitit ovat jälleen näkyvissä.

Huomautuksia:

1. iPod touchin sijaintipalvelut käyttävät vain Wi-Fi-verkkoa (jos sellainen on käytettävissä).
  2. Alkuperäisessä iPhonessa ja iPad Wi-Fissä ei ole GPS:ää.
  3. Paikassa Kiina, manner- myydyissä iOS-laitteissa saatetaan käyttää Wireless LAN (WLAN) -termiä Wi-Fin sijaan. Jotkin paikassa Kiina, manner- myydyt iPhone-mallit eivät tue WLANia.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.