Jos iTunesin Windows-version asentaminen tai päivittäminen ei onnistu

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos iTunesin asentaminen tai päivittäminen ei onnistu Windows-tietokoneessa.

Jos latasit iTunes-versiosi Applen verkkosivustolta, noudata tämän artikkelin ohjeita.

Jos käytössäsi on Windows 10, voit myös hankkia iTunesin Microsoft Storesta. Jos et pysty lataamaan iTunesia Applen verkkosivustolta, lataa se Microsoft Storesta. Jos et voi ladata tai päivittää iTunesia Microsoft Storessa, pyydä Microsoftilta apua.

Jos et voi asentaa iTunesia Windows-tietokoneeseesi Applen verkkosivustolla tai näet ohjelmiston asentamisen jälkeen virhe 2 -viestin tai viestin, jonka mukaan Applen ohjelmatukea ei löydy, noudata alla olevia ohjeita niiden osoittamassa järjestyksessä.

Varmista, että olet kirjautunut tietokoneeseen järjestelmänvalvojana

Jos et ole varma, onko sinulla järjestelmänvalvojan tili, lue, miten järjestelmänvalvojana kirjaudutaan sisään

Saat lisäohjeita myös käyttämällä tietokoneen sisäistä ohjetta, ottamalla yhteyttä organisaatiosi IT-osastoon tai käymällä osoitteessa support.microsoft.com.

Asenna Microsoft Windowsin uusimmat päivitykset

Lataa uusimmat päivitykset Microsoft Windows Update -verkkosivustolta.

iTunesin Windows-versio edellyttää Windows 7:ää tai uudempaa ja Service Packin asentamista. Jos et voi asentaa päivityksiä, hanki lisäohjeita tarkistamalla tietokoneesi sisäiset ohjeet, ottamalla yhteys IT-osastoosi tai käymällä osoitteessa support.microsoft.com.

Lataa uusin Windows-tietokoneesi tukema iTunes-versio

Lataa iTunes Applen verkkosivustolta, ja lataa sitten iTunes-asentaja klikkaamalla Lataa. Valitse pyydettäessä Tallenna (ei siis Suorita).

Jos käytössäsi on Windows 10, voit hankkia iTunesin uusimman version Microsoft Storesta. Jos hankit iTunesin Microsoft Storesta, sinun ei ehkä tarvitse noudattaa artikkelin seuraavia ohjeita. Jos latasit iTunesin Applen verkkosivustolta, jatka alla olevien ohjeiden mukaan.

Korjaa iTunes

Klikkaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella asentajaa, jonka latasit vaiheessa 3 (se on nimeltään joko iTunesSetup tai iTunes6464Setup), ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Jos olet aiemmin asentanut iTunesin, asentaja pyytää sinua korjaamaan ohjelmiston.

Kun korjaus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja kokeile käynnistää iTunes.

Poista edellisestä asennuksesta jääneet osat

Jos iTunesin asentaminen tai korjaus ei onnistu, iTunesin aiemmasta asennuksesta jääneet osat täytyy ehkä poistaa ja sitten suorittaa asennus uudelleen.

Lue, miten iTunes ja muut ohjelmiston osat poistetaan ja asennetaan uudelleen Windows Vistassa tai uudemmassa.

iTunes Storesta ostetut ja CD-levyiltä tuodut kappaleet tallennetaan Oma musiikki -kansioon oletusarvoisesti. iTunesin poistaminen ei poista musiikkisisältöäsi.

Poista ristiriitoja aiheuttavat ohjelmat käytöstä

Jotkin taustaprosessit saattavat aiheuttaa ongelmia, jotka estävät iTunesin kaltaisten ohjelmien asentumisen.

Jos tietokoneeseen on asennettu tietoturvaohjelmisto ja iTunesin Windows-version asentamisessa on ongelmia, tietoturvaohjelmisto täytyy ehkä poistaa käytöstä tai poistaa kokonaan, jotta ongelmat voidaan ratkaista.

Käynnistä tietokone uudelleen

Yritä asentaa iTunes uudelleen, kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen.

Lisäohjeet

Jos ongelmat eivät ratkea noudattamalla tämän artikkelin ohjeita, saatat löytää ratkaisun hakemalla ohjeita Microsoftin tukisivustolta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.