Apple TV Remote -apin määrittäminen

Apple TV Remote -appilla tai Ohjauskeskuksen Apple TV Remotella voit hallita Apple TV -laitettasi iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

Kaukosäädin-apin kuvake

Apple TV Remote lisätään automaattisesti Ohjauskeskukseen iOS 12:ssa, joten voit nopeasti navigoida ja hallita Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi) toistoja. Vaihtoehtoisesti voit ladata Apple TV Remote -apin App Storesta, jolloin saat käyttöösi enemmän ominaisuuksia, joihin kuuluvat muun muassa Toistossa nyt ja pelitila.

Jos sinulla ei ole Apple TV:n mukana toimitettua kaukosäädintä tai se on kadonnut, lue, miten toimia.

Apple TV Remote -kaukosäätimen käyttöönotto Ohjauskeskuksessa

Jos olet määrittänyt iOS-laitteen Apple TV:n hallintaan, Apple TV Remote lisätään automaattisesti Ohjauskeskukseen, kun päivität iOS 12 -versioon.

Jos et ole määrittänyt iOS-laitetta Apple TV:n hallintaan tai käytät aiempaa iOS-versiota, voit lisätä Apple TV Remoten Ohjauskeskukseen manuaalisesti. Avaa Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja napauta Lisää Apple TV Remoten vieressä.

Ota sitten Apple TV Remote käyttöön Ohjauskeskuksessa:

1. Avaa Ohjauskeskus ja napauta Apple TV Remotea.
  2. Napauta luettelossa Apple TV:tä.
  3. Anna nelinumeroinen pääsykoodi, joka näkyy Apple TV:n ruudulla.

Ohjauskeskuksessa Apple TV Remote -kaukosäädin toimii ainoastaan Apple TV 4K:lla ja Apple TV:llä (4. sukupolvi).

Apple TV Remote -apin määrittäminen

1. Varmista, että Apple TV:n ja iOS-laitteen ohjelmisto on päivitetty viimeisimpään versioon.
  2. Lataa Apple TV Remote -appi App Storesta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla. Jos sinulla on se jo, tarkista, että sen versio on uusin mahdollinen. Tarkista asia avaamalla App Store ja valitsemalla Päivitykset.
  3. Yhdistä iOS-laite samaan Wi-Fi-verkkoon Apple TV:n kanssa.
  4. Avaa Apple TV Remote -appi iOS-laitteessasi, napauta Lisää Apple TV ja napauta sitten Apple TV:tä. Eikö sitä näy?
  5. Jos käytössä on Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), odota, että nelinumeroinen pääsykoodi tulee näkyviin televisioon. Syötä tämä koodi iOS-laitteen parinmuodostusnäytölle. Jos koodia ei näy, mutta pystyt hallitsemaan Apple TV:tä, iOS-laitteesta on jo muodostettu pari ja voit aloittaa apin käytön.

Nyt voit käyttää Apple TV Remote -appia, joka toimii vain Apple TV:n kanssa.

Näin saat apua

Jos et pysty määrittämään Apple TV Remote -appia tai Apple TV Remote -kaukosäädintä Ohjauskeskuksessa,kokeile seuraavia toimenpiteitä. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, pystytkö määrittämään apin:

1. Tarkista, että iPhone, iPad tai iPod touch on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV. Valitse iOS-laitteessasi Asetukset > Wi-Fi. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Verkko.
  2. Varmista, että iPhone, iPad tai iPod touch on päivitetty uusimpaan iOS-versioon, Apple TV on päivitetty tvOS:n uusimpaan versioon ja Apple TV Remote -appi on päivitetty uusimpaan versioon.
  3. Käynnistä Apple TV uudelleen Apple TV Remote -kaukosäätimen avulla tai irrota Apple TV pistorasiasta ja kytke se uudelleen pistorasiaan. Yritä myös käynnistää iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen.
  4. Jos et vieläkään pysty määrittämään Apple TV Remote -appia, ota yhteyttä Apple-tukeen.

*Jotta voit käyttää Apple TV Remote -kaukosäädintä Ohjauskeskuksessa, tarvitset Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi).