Apple TV Remote -apin määrittäminen

Apple TV Remote -apin avulla voit ohjata Apple TV:tä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla. iOS 11:ssä ja uudemmassa voit ohjata Apple TV:tä myös Ohjauskeskuksesta.

Kaukosäädin-apin kuvake

iOS 11:ssä ja uudemmassa voit lisätä Apple TV Remote -kaukosäätimen Ohjauskeskukseen, jolloin voit nopeasti käyttää Apple TV 4K:ta tai Apple TV:tä (4. sukupolvi) ja ohjata niiden toistoa. Vaihtoehtoisesti voit ladata Apple TV Remote -apin App Storesta, jolloin saat käyttöösi enemmän ominaisuuksia, joihin kuuluvat muun muassa Toistossa nyt ja pelitila.

Jos sinulla ei ole Apple TV:n mukana toimitettua kaukosäädintä tai se on kadonnut, lue, miten toimia.

Apple TV Remote -kaukosäätimen käyttöönotto Ohjauskeskuksessa

Varmista, että iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi on päivitetty uusin iOS-versio. Ota sitten Apple TV Remote -kaukosäädin käyttöön Ohjauskeskuksessa seuraavien vaiheiden mukaan.

1. Lisää Apple TV Remote -kaukosäädin Ohjauskeskukseen. Avaa Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja napauta  Apple TV Remote -kaukosäätimen vierestä.
  2. Avaa Ohjauskeskus ja napauta Apple TV Remote.
  3. Napauta luettelossa Apple TV:tä. Anna sitten Apple TV:n näytössä näkyvä nelinumeroinen pääsykoodisi.

Ohjauskeskuksessa Apple TV Remote -kaukosäädin toimii ainoastaan Apple TV 4K:lla ja Apple TV:llä (4. sukupolvi).

Apple TV Remote -apin määrittäminen

1. Varmista, että Apple TV:n ja iOS-laitteen ohjelmisto on päivitetty viimeisimpään versioon.
  2. Lataa Apple TV Remote -appi App Storesta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla. Jos sinulla on se jo, tarkista, että sen versio on uusin mahdollinen. Tarkista asia avaamalla App Store ja valitsemalla Päivitykset.
  3. Yhdistä iOS-laite samaan Wi-Fi-verkkoon Apple TV:n kanssa.
  4. Avaa Apple TV Remote -appi iOS-laitteessasi, napauta Lisää Apple TV ja napauta sitten Apple TV:tä. Eikö sitä näy?
  5. Jos käytössä on Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), odota, että nelinumeroinen pääsykoodi tulee näkyviin televisioon. Syötä tämä koodi iOS-laitteen parinmuodostusnäytölle. Jos koodia ei näy, mutta pystyt hallitsemaan Apple TV:tä, iOS-laitteesta on jo muodostettu pari ja voit aloittaa apin käytön.

Nyt voit käyttää Apple TV Remote -appia, joka toimii vain Apple TV:n kanssa.

Näin saat apua

Jos et pysty määrittämään Apple TV Remote -appia tai Apple TV Remote -kaukosäädintä Ohjauskeskuksessa,kokeile seuraavia toimenpiteitä. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, pystytkö määrittämään apin:

1. Tarkista, että iPhone, iPad tai iPod touch on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV. Valitse iOS-laitteessasi Asetukset > Wi-Fi. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Verkko.
  2. Varmista, että iPhone, iPad tai iPod touch on päivitetty uusimpaan iOS-versioon, Apple TV on päivitetty tvOS:n uusimpaan versioon ja Apple TV Remote -appi on päivitetty uusimpaan versioon.
  3. Käynnistä Apple TV uudelleen Apple TV Remote -kaukosäätimen avulla tai irrota Apple TV pistorasiasta ja kytke se uudelleen pistorasiaan. Yritä myös käynnistää iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen.
  4. Jos et vieläkään pysty määrittämään Apple TV Remote -appia, ota yhteyttä Apple-tukeen.

*Jotta voit käyttää Apple TV Remote -kaukosäädintä Ohjauskeskuksessa, tarvitset Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi).