Apple TV Remoten käyttöönottaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Apple TV Remote -apilla tai Ohjauskeskuksen Apple TV Remotella voit hallita Apple TV -laitettasi tai AirPlay 2 -yhteensopivaa äly-TV:täsi iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

Kaukosäädin-apin kuvake

Kun käytössä on uusin iOS-versio, Apple TV Remote on lisätty automaattisesti Ohjauskeskukseen. Voit siis nopeasti käyttää ja hallita Apple TV:tä tai AirPlay 2 -yhteensopivaa äly-TV:tä suoraan iOS-laitteen lukitulla näytöllä.

Jos sinulla ei ole Apple TV:n mukana toimitettua kaukosäädintä tai se on kadonnut, lue, miten toimia.

Apple TV Remote -kaukosäätimen käyttöönotto Ohjauskeskuksessa

Jos olet määrittänyt iOS-laitteesi ohjaamaan Apple TV:täsi, Apple TV Remote lisätään automaattisesti Ohjauskeskukseen, kun päivität uusimpaan iOS-versioon.

Jos et ole määrittänyt iOS-laitetta Apple TV:n hallintaan tai käytät aiempaa iOS-versiota, voit lisätä Apple TV Remoten Ohjauskeskukseen käsin. Avaa vain Asetukset > Ohjauskeskus > Muokkaa säätimiä ja napauta Apple TV Remoten vieressä Lisää.

Jos haluat käyttää Apple TV Remotea AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:n kanssa, lisää äly-TV:si Koti-appiin ja määritä se huoneeseen.

Ota sitten Apple TV Remote käyttöön Ohjauskeskuksessa:

1. Avaa Ohjauskeskus:
    • iPhone X tai uudempi tai iPad, jossa on iOS 12 tai uudempi: pyyhkäise näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin.
    • iPhone 8 tai aiempi tai iOS 11 tai aiempi: pyyhkäise minkä tahansa näytön alareunasta ylöspäin.
  2. Napauta Apple TV Remote.
  3. Napauta Apple TV:tä tai äly-TV:tä listalta.
  4. Anna nelinumeroinen pääsykoodi, joka näkyy TV:n näytöllä.

Apple TV Remote -appi Ohjauskeskuksessa toimii vain Apple TV 4K:n, Apple TV HD:n tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:n kanssa.

Apple TV Remote -apin määrittäminen

Lataa Apple TV:n (3. sukupolvi) hallintaa varten Apple TV Remote -appi App Storesta.

1. Varmista, että Apple TV:n ja iOS-laitteen ohjelmisto on päivitetty viimeisimpään versioon.
  2. Lataa Apple TV Remote -appi App Storesta iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla. Jos sinulla on se jo, tarkista, että sen versio on uusin mahdollinen. Tarkista asia avaamalla App Store ja valitsemalla Päivitykset.
  3. Liitä iOS-laite samaan Wi-Fi-verkkoon kuin Apple TV.
  4. Avaa Apple TV Remote -appi iOS-laitteellasi ja valitse Apple TV:si. Eikö sitä näy?
  5. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Yleiset > Kaukosäätimet ja anna nelinumeroinen koodi, joka näkyy iOS-laitteessasi. Jos koodia ei näy, mutta pystyt hallitsemaan Apple TV:tä, iOS-laitteesta on jo muodostettu pari ja voit aloittaa apin käytön.

Apple TV Remote -appi toimii Ohjauskeskuksessa ainoastaan Apple TV 4K:lla ja Apple TV HD:llä. Apple TV Remotella et voi hallita AirPlay 2 -yhteensopivaa äly-TV:tä.

Näin saat apua

Jos et voi määrittää Apple TV Remote -kaukosäädintä Ohjauskeskuksessatai Apple TV Remote -appia kokeile näitä keinoja. Tarkista kunkin toimenpiteen jälkeen, pystytkö määrittämään apin:

1. Tarkista, että iPhonellasi, iPadilläsi tai iPodillasi on käytössä sama Wi-Fi-verkko kuin Apple TV:lläsi tai AirPlay 2 -yhteensopivalla äly-TV:lläsi. Valitse iOS-laitteessasi Asetukset > Wi-Fi. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Verkko.
  2. Varmista, että iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi on päivitetty iOS:n viimeisimpään versioon ja Apple TV:si on päivitetty tvOS:n viimeisimpään versioon.
  3. Käynnistä Apple TV tai AirPlay 2 -yhteensopiva äly-TV uudelleen. Yritä myös käynnistää iPhone, iPad tai iPod touch uudelleen.
  4. Jos sinulla ei ole Apple TV:n mukana toimitettua kaukosäädintä tai se on kadonnut, irrota Apple TV virtalähteestä ja kytke se sitten takaisin.
  5. Jos et vieläkään pysty määrittämään Apple TV Remote -appia, ota yhteyttä Apple-tukeen.

*Kun haluat käyttää Apple TV Remote -apia Ohjauskeskuksessa, tarvitset joko Apple TV 4K:n, Apple TV HD:n tai AirPlay 2 -yhteensopivan äly-TV:n.