OS X:n ja iPhoton Kuvat-ohjelmalla tilattujen kirjojen ja tulosteiden väliset kuvaerot

Kun tilaat kuvatulosteen tai valokuvakirjan iOS X:n ja iPhoton Kuvat-ohjelmalla, käytämme eri prosesseja tilaamasi tuotteen mukaan. Tutustu prosesseihin ja ota selvää, miten ne johtavat pieniin eroihin tulosteiden ja kuvien välillä.

Koska valokuvien ja kirjojen tulostuksessa käytettävät prosessit eroavat toisistaan, kuvan väreissä, kontrastissa ja kiiltävyydessä voi olla pieniä eroja, jos se on tilattu sekä tulosteena että kirjaan painettuna valokuvana.

Tulosteissa käytetään kolmiväriprosessia

Kuvat-ohjelman ja iPhoton kautta tilattavat tulosteet tulostetaan käyttämällä hopeahalidiprosessia. Tulosteet kehitetään perinteisen valokuvan tapaan, paitsi kuvannus tehdään laserilla negatiivin läpi heijastamisen sijaan. Kaikki värit (myös musta) luodaan yhdistämällä syaania, magentaa ja keltaista väriainetta.

Koska valkoinen näyttää erilaiselta ruudulla ja paperilla, tulosteet voivat olla hieman tummempia kuin näytöllä. Joissakin valokuvissa saattaa olla esimerkiksi seuraavanlaisia vähäisiä värivaihteluja:

• Mustavalkotulosteissa saattaa olla vaaleanpunaiseen vivahtava sävy.
  • Joidenkin valkoisten alueiden pohjasävy saattaa olla sininen.

Kirjoissa käytetään neliväriprosessia

Kuvat-ohjelman tai iPhoton kautta tilatut kirjat tulostetaan käyttämällä neliväliprosessia samaan tapaan kuin perinteisessä kirjapainotyössä. Värit luodaan yhdistämällä syaania, magentaa ja keltaista väriainetta, ja mustaa väriä lisätään kontrastin vahvistamiseksi. Prosessi on eri kuin yllä kuvatussa hopeahalidiprosessissa, joten kuva voi näyttää valokuvakirjassa erilaiselta kuin tulosteessa.

On myös todennäköistä, että Kuvat-ohjelman tai iPhoton kautta tilatuissa tulosteissa on hieman eri värit verrattuna niihin, jotka olet tehnyt omalla väritulostimellasi. Tämä johtuu siitä, että eri tulostinmalleissa ja -valmistajilla on eri väriaineet ja prosessit.