iTunesin rajoitusten käyttäminen Macissa tai Windows-tietokoneessa

Rajoitusten avulla voit estää tai rajoittaa tietokoneessa joitakin iTunesin ominaisuuksia ja palveluita, muun muassa lapsille sopimattoman sisällön näkymisen iTunes Storessa.

iTunesin rajoituksia Macissa tai Windows-tietokoneessa käytettäessä seuraavat eivät ole käytettävissä:

• Podcastit
  • Internet-radio
  • iTunes Store ja iTunes U
  • Apple Music
  • Apple Music Connect
  • Jaetut kirjastot

Voit asettaa rajoituksia, jotta tietokoneesi käyttäjät eivät voi kuunnella lapsille sopimatonta sisältöä sisältävää musiikkia, katsoa tietyn luokituksen saaneita elokuvia tai TV-ohjelmia, ladata tietyn ikäluokituksen saaneita appeja tai ohjelmia tai lukea lapsille sopimatonta sisältöä sisältäviä kirjoja.

Rajoitusten asettaminen

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Avaa Rajoitukset-välilehti. Jos et näe Rajoitukset-välilehteä, olet ehkä ladannut iTunesin Microsoft Storesta.
  4. Valitse kohteet, jotka haluat poistaa käytöstä ja joita haluat rajoittaa. Voit myös asettaa elokuville, TV-ohjelmille ja ohjelmille luokitustason niiden oikealla puolella olevista valikoista.
  5. Jos haluat varmistaa, että muut ihmiset eivät pysty muuttamaan asettamiasi rajoituksia, klikkaa ikkunan vasemmassa alakulmassa olevaa lukon kuvaketta ja anna tietokoneen järjestelmänvalvojan tai ylläpitäjän salasana. Jos haluat myöhemmin tehdä muutoksia käytöstä poistettuihin tai rajoitettuihin ominaisuuksiin, klikkaa lukon kuvaketta ja anna pyydettäessä salasanasi.
  6. Vahvista valintasi klikkaamalla OK.

Jos latasit iTunesin Microsoft Storesta

1. Avaa Windows-valikko ja siirry kaikkien ohjelmien kohtaan.
  2. Klikkaa hiiren oikeanpuoleisella painikkeella iTunesia ja valitse Lisää > Suorita järjestelmänvalvojana.
  3. Valitse näkyviin tulevassa paneelissa kohteet, jotka haluat ottaa pois käytöstä ja joiden käyttöä haluat rajoittaa. Voit myös asettaa elokuville, TV-ohjelmille ja apeille tai ohjelmille luokitustason niiden oikealla puolella olevista valikoista.
  4. Jos haluat varmistaa, että muut ihmiset eivät pysty muuttamaan asettamiasi rajoituksia, klikkaa ikkunan vasemmassa alakulmassa olevaa lukon kuvaketta ja anna tietokoneen järjestelmänvalvojan tai ylläpitäjän salasana. Jos haluat myöhemmin tehdä muutoksia käytöstä poistettuihin tai rajoitettuihin ominaisuuksiin, klikkaa lukon kuvaketta ja anna pyydettäessä salasanasi.
  5. Vahvista valintasi klikkaamalla OK.