OS X Server: Ylläpitotyökalujen yhteensopivuustiedot

Tässä artikkelissa kerrotaan Server-ohjelmien ja järjestelmäohjelmistojen yhteensopivista yhdistelmistä, kun OS X Serveriä ylläpidetään toisesta OS X -tietokoneesta käsin.

OS X Server (Yosemite)

Käytä OS X Serverin (Yosemite) ylläpitoon Server-ohjelman versiota 4 tai uudempaa OS X Yosemitessa. Server-ohjelman saa Mac App Storesta.

Jos haluat ylläpitää OS X Serveriä (Yosemite) käyttämällä asiakastietokonetta, jossa on muu OS X -versio, muodosta yhteys palvelimeen käyttämällä näytön jakamista tai Apple Remote Desktopia.

Huomautus: Workgroup Manager ja Server-ohjelman aiemmat versiot eivät ole yhteensopivia Yosemiten kanssa.

OS X Server (Mavericks)

Käytä OS X Serverin (Mavericks) ylläpitoon Server-ohjelman versiota 3 tai uudempaa OS X Mavericksissa. Server-ohjelman saa Mac App Storesta. Voit käyttää OS X Mavericksin Server-ohjelmaa sellaisten palvelinten etäylläpitoon, joissa on joko OS X Server (Mavericks) tai OS X Server (Mountain Lion).

Jos haluat ylläpitää OS X Serveriä käyttämällä asiakastietokonetta, jossa on muu OS X -versio, muodosta yhteys palvelimeen käyttämällä näytön jakamista tai Apple Remote Desktopia. Jos haluat hallita vanhojen asiakastietokoneiden asetuksia OS X Serverin avulla, käytä Workgroup Manager 10.9:ää, jonka saa Applen tuen tiedostohauista.

Huomautus: Server-ohjelman aiemmat versiot ja Workgroup Manager eivät ole yhteensopivia Mavericksin kanssa.

OS X Server (Mountain Lion)

Käytä OS X Serverin (Mountain Lion) ylläpitoon Server-ohjelman versiota 2 OS X Mountain Lionissa tai Server-ohjelman versiota 3 OS X Mavericksissa. Server-ohjelman saa Mac App Storesta. Jos haluat hallita asiakastietokoneiden asetuksia OS X Serverin avulla, käytä OS X Mountain Lionissa Workgroup Manager 10.8:aa, jonka saa Applen tuen tiedostohauista.

Jos haluat ylläpitää OS X Serveriä käyttämällä asiakastietokonetta, jossa on aiempi OS X -versio, muodosta yhteys palvelimeen käyttämällä näytön jakamista tai Apple Remote Desktopia. Voit käyttää asiakastietokoneiden asetusten hallitsemiseen myös Server Admin Tools 10.7:n Workgroup Manageria OS X Lionissa.

Huomautus: OS X Lionin Server-ohjelma ja Server Admin Tools 10.7 eivät ole yhteensopivia Mountain Lionin kanssa.

Lion Server

Käytä Lion Serverin ylläpitoon Server-ohjelmaa ja Server Admin Tools 10.7:ää OS X Lionissa. Server Admin Tools 10.7 on saatavilla Applen tuen tiedostohauista.

Jos haluat ylläpitää Lion Serveriä käyttämällä asiakastietokonetta, jossa on muu OS X -versio, muodosta yhteys palvelimeen käyttämällä näytön jakamista tai Apple Remote Desktopia. Voit myös käyttää Workgroup Manager 10.8:aa Mountain Lionissa yhteyden muodostamiseen Lion Serveriin.

Huomautus: jos Server Admin Tools 10.6 on asennettu Mac OS X 10.6 Snow Leopardiin tai Mac OS X Server 10.6 Snow Leopardiin, ja päivität tai siirryt OS X Lioniin, 10.6 Tools poistetaan, koska se ei ole yhteensopiva Lionin kanssa.

Mac OS X Server 10.6

Käytä Mac OS X Server 10.6:n ylläpitoon Server Admin Tools 10.6:ta Mac OS X 10.6:ssa. Palvelinten, työkalujen ja ylläpitotyöaseman versionumeroiden tulisi olla mahdollisimman lähellä toisiaan: käytä esimerkiksi Server Admin Tools 10.6.8:aa Mac OS X 10.6.8:ssa Mac OS X Server 10.6.8:n ylläpitoon.

Voit myös käyttää Server Admin Tools 10.7:ää OS X Lionissa Mac OS X Server 10.6:n ylläpitoon.

Huomautus: Jos Server Admin Tools 10.5 on asennettu Mac OS X 10.5:een, ja päivität tai siirryt Mac OS X 10.6:een, 10.5 Tools poistetaan, koska se ei ole yhteensopiva Mac OS X 10.6:n kanssa. Voit ladata Server Admin Tools 10.6:n Applen tuen tiedostohauista.

Mac OS X Server 10.5:tä tai aiempaa koskevat tiedot

Mac OS X Server 10.5

Mac OS X Server 10.5:n ylläpitoon tarvitaan joko Server Admin Tools 10.5 tietokoneessa, jossa on Mac OS X 10.5, tai alla mainituin rajoituksin Server Admin Tools 10.6 tietokoneessa, jossa on Mac OS X 10.6. Palvelinten, työkalujen ja ylläpitotyöaseman versionumeroiden tulisi olla mahdollisimman lähellä toisiaan. Huomaa kuitenkin, että Admin Toolsin uusin versio 10.5 Serverille on 10.5.7.

Huomautus: Mac OS X 10.6:n Server Preferences -ohjelmaa ei voi käyttää Mac OS X Server 10.5:n ylläpitoon. Mac OS X 10.6:n Workgroup Manager- ja Server Admin -ohjelmia voi käyttää Mac OS X Server 10.5:n ylläpitoon (varmenteiden hallitsemista lukuun ottamatta). Server Preferencesin käyttö tai varmenteiden luominen ja ylläpito Mac OS X Server 10.5:ssä edellyttää palvelimelle asennettujen ylläpitotyökalujen käyttöä.

Mac OS X Server 10.4

Mac OS X Server 10.4:n ylläpitoon voi käyttää joko Mac OS X Server 10.4:n ylläpitotyökaluja Mac OS X 10.4:ssä tai Mac OS X Server 10.5:n ylläpitotyökaluja (paitsi DNS:ää) Mac OS X 10.5:ssä.

Huomautus: Mac OS X Server 10.5:n ylläpitotyökalut toimivat vain Mac OS X Server 10.4.11:n tai uudemman kanssa. Mac OS X Server 10.4:n DNS-palvelu ei ole yhteensopiva Mac OS X Server 10.5:n ylläpitotyökalujen kanssa. DNS-palvelun ylläpitoon Mac OS X 10.4:ssä tarvitaan Mac OS X Server 10.4:n ylläpitotyökalut. Mac OS X Server 10.5:n ylläpitotyökalut rajoittuvat tietyn nimen yhteen jakopisteeseen hallittaessa Mac OS X Server 10.4:ää. Tämä rajoitus ei koske Mac OS X Server 10.5:tä.

Mac OS X Server 10.3

Mac OS X Server 10.3 -palvelimen ylläpitoon voi käyttää joko Mac OS X Server 10.3:a Mac OS X 10.3:ssa tai Mac OS X Server 10.4:n ylläpitotyökaluja Mac OS X 10.4:ssä. Jos hallitset käyttäjiä, ryhmiä tai tietokoneita Mac OS X 10.4:n ylläpitotyökaluilla kerran, niitä on käytettävä myös jatkossa.

Huomautus: Mac OS X 10.4:n ylläpitotyökaluissa voi olla ominaisuuksia, joita ei ole tai ei tueta 10.3 Serverissä. Lisäksi Mac OS X 10.4:n ylläpitotyökalut tallentavat hallittuja asetuksia tavalla, joka ei ole yhteensopiva 10.3:n ylläpitotyökalujen kanssa. Tämä tarkoittaa, että kun käytät Mac OS X 10.4:n ylläpitotyökaluja kerran, niitä on käytettävä myös jatkossa.

Mac OS X Server 10.2

Mac OS X Server 10.2 -palvelimen ylläpitoon on käytettävä Mac OS X Server 10.2:n ylläpitotyökaluja Mac OS X 10.2:ssa tai 10.3:ssa.