Tietoja iPhonen ja iPadin mobiilidataroamingvaihtoehdoista

Laita dataroaming päälle tai pois päältä, valmistaudu ulkomaanmatkoja varten ja suorita muita toimintoja.

Dataroamingin laittaminen pois päältä tai valmistautuminen matkaa varten

Haluatko välttää roaming-maksut saavuttuasi matkakohteeseen, jos sinulla ei ole kansainvälistä datapalvelutilausta? Laita Mobiilidata- ja Dataroaming-asetukset pois päältä.1,2 Avaa Asetukset ja napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Laita Mobiilidata-asetus pois päältä, napauta sitten Mobiilidatavalinnat ja laita Dataroaming-asetus pois päältä.

Suunnitteletko edelleen matkaa? Tässä on kolme tapaa, joilla voit valmistautua:

Osta roaming-liittymä operaattoriltasi

Ennen matkaa: Ota yhteyttä operaattoriisi tai käy operaattorin verkkosivustolla ja osta kansainvälinen roaming-liittymä. Näin voit välttää ylimääräiset maksut ja korkeammat tiedonsiirtomaksut.

Saapumisen jälkeen: Avaa Asetukset. Napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Napauta sitten Mobiilidatavalinnat ja laita Mobiilidata-asetus sekä muut operaattorin suosittelemat asetukset päälle.

Osta roaming-liittymä Apple SIM -kortilla

Ennen matkaa: Jos iPadissasi on Apple SIM, voit selata mobiilidatapalveluita tietyiltä operaattoreilta, jotka toimivat yli 90 maassa ja alueella.

Saapumisen jälkeen: Valitse Asetukset > Mobiilidata ja osta roaming-liittymä, joka vastaa tarpeitasi.

Osta tai vuokraa paikallinen SIM-kortti

Ennen matkaa: Voit yleensä3 ostaa tai vuokrata maa- tai aluekohtaisen SIM-kortin. Lisätietoja saat maata tai aluetta koskevista matkaoppaista ja -sivustoilta.

Saapumisen jälkeen: Vaihda nykyinen SIM-korttisi uuteen. Pidä alkuperäinen SIM-korttisi tarkasti tallessa, koska tarvitset sitä taas kotiin palattuasi.

1. Kun laitat Mobiilidata- ja Dataroaming-asetukset pois päältä, mobiilidata-kuvakkeen ei pitäisi näkyä tilarivillä. Lue lisätietoja mobiilidatan asetuksista ja käytöstä.
  2. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) ei tue dataroamingia. Kun käytät dataroamingia iPhonessa, Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) pystyy käyttämään vain Wi-Fi-yhteyttä tai iPhonen mobiiliyhteyttä.
  3. Tarvitset ostetun tai vuokratun SIM-kortin käyttöä varten iPadin (Wi-Fi + Cellular), lukitsemattoman iPhonen tai SIM-kortittoman iPhonen.

iPhonen mobiiliyhteyden asetusnäyttö

Tarkista datan käyttö

Jos ylität kansainvälisen dataliittymäsi datankäyttörajoituksen, datakiintiösi voi loppua tai verkkosi nopeus saattaa hidastua. Voit tarkistaa datan käytön avaamalla Asetukset ja napauttamalla Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Katso sen jälkeen Mobiilidata-kohtaa.

Lue lisätietoja mobiilidatan käytöstä.

Pyydä apua, jos sinulla on roamingiin liittyviä ongelmia ulkomaanmatkan aikana

1. Kytke lentokonetila päälle noin 30 sekunnin ajaksi. Ota se sitten pois päältä ja anna iPhonen valita paras verkko automaattisesti.
  2. Jos näet iPhonen tilarivillä Ei verkkoa -ilmoituksen, avaa Asetukset ja napauta Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Napauta Mobiilidatavalinnat ja varmista, että Dataroaming-asetus on päällä. Jos haluat tarkistaa, että kansainvälinen roaming on tililläsi käytössä, ota yhteyttä operaattoriin.
  3. Jos päivämäärä tai aika on väärin ulkomaille saavuttaessa, valitse Asetukset > Yleiset > Päivä ja aika. Varmista, että Aseta automaattisesti -asetus on päällä.

Tarvitsetko edelleen apua? Toimi tällöin seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Operaattori ja poista Automaattinen käytöstä. Odota, kunnes käytettävissä olevat verkot tulevat näkyviin. Tähän voi mennä kaksi minuuttia.
  2. Valitse haluamasi operaattori napauttamalla.
  3. Palaa asetusten päänäyttöön ja odota, että iPhone tai iPad muodostaa verkkoyhteyden.
  4. Jos tarvitset edelleen apua, kokeile toista SIM-korttia tai pyydä lisätietoja operaattoriltasi.