Varmuuskopioi ja palauta iTunes-kirjastosi

Ennen kuin siirrät tai palautat iTunes Media -kirjastosi, kokoa tiedostosi yhteen ja luo varmuuskopio.

iTunes-kirjastosi on tietokanta, joka koostuu kaikesta iTunesiin lisäämästäsi musiikista ja muusta mediasta, ja se järjestetään kahteen iTunes-kirjastotiedostoon ja iTunes Media -kansioon.

Ennen kuin varmuuskopioit mediasi, kokoa tiedostosi yhteen.

Sinun kannattaa myös ladata uudelleen kaikki aiemmat ostokset (musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat jne.) ja ottaa käyttöön automaattiset lataukset tulevia ostoksia varten. Cloudissa oleva iTunes ei ole varmuuskopiointipalvelu, vaan paikallinen kopio (tietokoneelle ladattu kopio) on ainoa tapa varmuuskopioida ostetut mediasi.

Voit varmistaa, että paikalliset kopiot elokuvista ja TV-ohjelmista pysyvät latautuneina tietokoneellesi poistamalla valinnan ”Poista katsotut elokuvat ja TV-ohjelmat automaattisesti” kohdassa iTunes > Asetukset > Edistyneet (Mac) tai Muokkaa > Asetukset > Edistyneet (Windows-tietokone).

iTunes-kirjaston yhdistäminen

Noudata näitä vaiheita kootaksesi kaikki mediatiedostosi yhteen iTunes Media -kansioon.

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  3. Valitse Kokoa tiedostot yhteen.
    iTunesin Järjestä kirjasto -paneeli, jossa on valittuna ”Kokoa tiedostot yhteen”.
  4. Klikkaa OK.

Kun kokoat tiedostosi yhteen, iTunes Media -kansiosi ulkopuoliset tiedostojen kopiot lisätään iTunes Media -kansioon. Voit säästää kiintolevyn tilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot sen jälkeen, kun olet varmistanut, että kopiot ovat iTunes Media -kansiossa.

iTunes Media -kansion etsiminen

iTunes Media -kansio on oletusarvoisesti iTunes-kansiossa:

• Mac: Avaa Finder-ikkuna, napsauta vasemmassa sivupalkissa olevaa käyttäjätunnustasi ja etsi Music-kansio.
  • Windows 7 tai uudempi: Siirry kohtaan \Käyttäjät\käyttäjänimi\Musiikki\.
  • Windows XP: Siirry kohtaan \Documents and Settings\käyttäjänimi\Omat tiedostot\Omat musiikkitiedostot\.

Jos kansio ei ole sen oletussijainnissa, voit etsiä sen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Näet iTunes Media -kansion sijainnin iTunes Media -kansion sijainti -kohdassa olevasta kentästä.
    Edistyneet asetukset -paneeli iTunesin asetuksissa. Paneeli näyttää iTunes Media -kansion sijainnin.

Kirjaston ja mediatiedostojen varmuuskopiointi

Kun olet koonnut mediatiedostot yhteen, voit varmuuskopioida kirjaston ja mediatiedostot ulkoiseen asemaan.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi iTunes-kansio.
  3. Vedä iTunes-kansio sen nykyisestä sijainnista ulkoiseen asemaan. Kirjasto ja mediatiedostot kopioidaan asemaan.
    Mac Finder -ikkuna, joka on auki Music-kansion kohdalla. Valittua iTunes-kansiota vedetään ulkoiselle asemalle ikkunan vasemmassa sivupalkissa.

Kirjaston palauttaminen varmuuskopiosta

Voit palauttaa iTunes-kirjaston tai iTunes Media -kansion ulkoisesta asemasta tietokoneeseen.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Vedä iTunes-kansio (jonka varmuuskopioit aiemmin) ulkoisesta asemasta haluamaasi sisäisen aseman kohtaan. Suosittelemme, että siirrät iTunes-kansion takaisin sen oletussijaintiin.
  4. Pidä optionäppäintä (Mac) tai Vaihto-näppäintä (Windows) painettuna, kun avaat iTunesin.
  5. Kun näet sanoman, jossa sinua pyydetään valitsemaan iTunes-kirjasto, osoita Valitse kirjasto -painiketta.
    Valitse iTunes-kirjasto -hälytysviesti, jossa on valittuna Valitse kirjasto -painike.
  6. Valitse sisäisestä asemasta iTunes-kansio (jonka vedit siihen vaiheessa 3).
  7. Mac: osoita Valitse-vaihtoehtoa.
    Windows: klikkaa Avaa-vaihtoehtoa.
  8. Valitse kansiosta iTunesin Library.itl-tiedosto.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.