iTunes-kirjaston varmuuskopioiminen ja palauttaminen Windows-tietokoneessa

Ennen kuin siirrät tai palautat iTunes-mediakirjastosi Windows-tietokoneessa, kokoa tiedostosi yhteen ja luo varmuuskopio.

Huomioitavia seikkoja

iTunes-kirjastosi on tietokanta, joka koostuu kaikesta iTunesin Windows-versioon lisäämästäsi musiikista ja muusta mediasta, ja se järjestetään kahteen iTunes-kirjastotiedostoon sekä iTunes Media -kansioon.

Ennen median varmuuskopiointia:

iTunesin ja Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Jos sinulla on Mac

macOS Catalinassa tai uudemmissa aikaisempi iTunes-mediakirjastosi on nyt käytettävissä Apple Music-, Apple TV-, Apple Podcasts- ja Apple Books -apeissa. Ja kun varmuuskopioit Macisi, mediakirjastosi sisällytetään automaattisesti varmuuskopioon. Kun määrität uuden Macisi, voit myös palauttaa Macin varmuuskopiosta.

iTunes-kirjaston yhdistäminen

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  3. Valitse Kokoa tiedostot yhteen.
    Järjestä kirjasto -näyttö, jossa on valittuna Kokoa tiedostot yhteen
  4. Klikkaa OK.

Kun kokoat tiedostosi yhteen, iTunes Media -kansiosi ulkopuoliset tiedostojen kopiot lisätään iTunes Media -kansioon. Voit säästää kovalevyn tilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot sen jälkeen, kun olet varmistanut, että kopiot ovat iTunes Media -kansiossa.

iTunes Media -kansion etsiminen

iTunes Media -kansio on oletusarvoisesti iTunes-kansiossa. Löydät sen valitsemalla Käyttäjä > Musiikki > iTunes > iTunes Media.

Jos iTunes Media -kansiota ei näy edellä mainitussa paikassa, voit etsiä sen seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Lisävalinnat-välilehteä.
    Lisävalinnat-näyttö, jossa näkyy iTunes Media -kansion sijainti
  4. Näet iTunes Media -kansion sijainnin iTunes Media -kansion sijainti -kohdassa olevasta kentästä.

Kirjaston ja mediatiedostojen varmuuskopiointi

Kun olet koonnut mediatiedostot yhteen, voit varmuuskopioida kirjaston ja mediatiedostot ulkoiseen asemaan.

1. Sulje iTunes.
  2. Etsi iTunes-kansio.
    iTunes-kansio, jossa on valittuina Musiikki ja iTunes
  3. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella iTunes-kansiota ja valitse Kopioi.
  4. Siirry ulkoiseen kovalevyyn, klikkaa oikealla painikkeella ja valitse Sijoita.

Kirjaston palauttaminen varmuuskopiosta

Voit palauttaa iTunes-kirjaston ulkoisesta asemasta tietokoneeseen. Jos olet palauttamassa iTunes-kirjastoa toisesta tietokoneesta, varmista, että uudessa tietokoneessa on iTunesin uusin versio.

1. Sulje iTunes.
  2. Siirry Tämä PC -kohtaan ja klikkaa ulkoista asemaa.
  3. Valitse iTunes-kansio, klikkaa oikealla painikkeella ja valitse Kopioi.
  4. Siirry tietokoneessa sijaintiin, johon haluat sijoittaa iTunes-kirjaston, klikkaa oikealla painikkeella ja valitse Sijoita.
  5. Pidä vaihtonäppäintä painettuna, kun avaat iTunesin.
  6. Kun näet sanoman, jossa sinua pyydetään valitsemaan iTunes-kirjasto, klikkaa Valitse kirjasto -painiketta.
    iTunes-viesti, jossa on valittuna Valitse kirjasto
  7. Valitse sijainti, johon kopioit iTunes-kansion.
  8. Valitse kansiosta iTunesin Library.itl-tiedosto.
  9. Klikkaa Avaa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.