iTunes-kirjaston varmuuskopioiminen ulkoiselle asemalle

Voit varmuuskopioida iTunes-kirjaston yhdistämällä sen yhdeksi kansioksi ja sitten kopioimalla kyseisen kansion ulkoiselle asemalle.

iTunes-kirjaston yhdistäminen

Varmista ensin, että kaikki kirjaston kohteet ovat samassa paikassa.

1. Avaa iTunes-asetukset:
    Mac: valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: valitse Muokkaa > Asetukset. Jos valikkoja ei näy, lue, miten iTunesin valikot otetaan käyttöön Windows 7:ssä ja 8:ssa.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Varmista, että Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon -vaihtoehto on valittuna.
    Lisäasetusikkuna

Kun valitset tämän vaihtoehdon ja lisäät tiedostoja iTunesiin, iTunes lisää alkuperäisten tiedostojen kopiot iTunes Media -kansioon. Alkuperäiset tiedostot jäävät alkuperäisiin paikkoihinsa.

Voit säästää tietokoneen levytilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot varmistettuasi, että ne ovat iTunes Media -kansiossa.

4. Osoita OK-painiketta.
  5. Valitse Arkisto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  6. Valitse Kokoa tiedostot yhteen -vaihtoehto.
    Järjestä kirjasto -asetukset
  7. Osoita OK-painiketta.

Jos tiedostojen kopiointiasetus ei ollut alun perin käytössä, iTunes kopioi muualla kuin iTunes Media -kansiossa olevat tiedostot alkuperäisistä sijainneistaan iTunes Media -kansioon. Jos haluat säästää kovalevytilaa, voit poistaa alkuperäiset tiedostot varmistettuasi, että ne on siirretty ja varmuuskopioitu.

Kopioi iTunes-kansio ulkoiselle asemalle

Kopioi kaikki iTunes-kirjaston kohteet (mukaan lukien iTunes Library -tiedosto, joka sisältää kaikki soittolistasi, soittokertasi, arviointisi ja muut tiedot) ulkoiselle asemalle:

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Etsi iTunes-kansio: iTunes-kansion oletussijainti on seuraava:
    Mac: Finder > käyttäjänimi > Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\My Music\
    Windows 7 tai 8: \Users\käyttäjänimi\Music\
  4. Jos iTunes-kansio ei ole edellä mainitussa oletussijainnissa, etsi se seuraavien ohjeiden avulla:

1. Avaa iTunes-asetukset:
      Mac: valitse iTunes > Asetukset.
      Windows: valitse Muokkaa > Asetukset.
    2. Valitse Lisäasetukset.
    3. iTunes-kansion sijainti näkyy iTunes Media -kansion sijainti -ruudussa.
      Lisäasetusikkuna
  5. Vedä iTunes-kansio ulkoiselle asemalle. Tämä voi kestää jonkin aikaa, jos kohteita on paljon.
    iTunes-kansio valittuna Finderissa
  6. Kun siirto on valmis, iTunes-kirjasto on kopioitu ulkoiselle asemalle.

iTunes-kirjaston varmuuskopion palauttaminen

Kun varmuuskopioitu iTunes-kirjasto halutaan palauttaa ulkoiselta asemalta tietokoneeseen, noudata seuraavia ohjeita:

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Vedä iTunes-kansio (varmuuskopioitu aiemmin) ulkoiselta asemalta mihin tahansa haluamaasi sijaintiin sisäisellä kovalevyllä. On suositeltavaa valita iTunes-kansion oletussijainti, joka on:
    Mac: Finder > käyttäjänimi > Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\My Music\
    Windows 7 tai 8: \Users\käyttäjänimi\Music\
  4. Avaa iTunes ja pidä samalla optionäppäintä (Mac) tai vaihtonäppäintä (Windows) painettuna.
  5. Kun Valitse iTunes-kirjasto -viesti näkyy, osoita Valitse kirjasto -painiketta.
    Valitse kirjasto -ikkuna
  6. Valitse se iTunes-kansio, jonka juuri siirsit sisäiselle kovalevylle.
  7. Osoita Valitse (Mac OS X) tai Avaa (Windows).
  8. Valitse sitten kansiossa oleva iTunes-kirjastotiedosto.

Kun nämä toimenpiteet on suoritettu, iTunes avautuu ja iTunes-kirjasto palautetaan.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta.

Muokattu viimeksi: