iTunesin mediakirjaston hallinta ja varmuuskopiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit etsiä, yhdistää ja varmuuskopioida iTunesin mediakirjaston.

iTunes-kirjasto, iTunesiin lisättyjen musiikkitiedostojen ja muiden mediasisältöjen tietokanta, muodostuu kahdesta iTunes-kirjastotiedostosta ja iTunes Media -kansiosta.

Etsi iTunes Media -kansion sijainti ja yhdistä kirjasto ennen mediatiedostojen varmuuskopiointia.

iTunes Media -kansion etsiminen

iTunes Media -kansio on oletusarvoisesti iTunes-kansiossa:

• Mac: Finder > käyttäjänimi > Musiikki
  • Windows Vista tai uudempi: \Users\käyttäjänimi\Music\
  • Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\

Jos kansio ei ole sen oletussijainnissa, voit etsiä sen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Näet iTunes Media -kansion sijainnin iTunes Media -kansion sijainti -kohdassa olevasta kentästä.
    iTunesin lisäasetukset

iTunes-kirjaston yhdistäminen

Yhdistä kaikki mediatiedostot iTunes Media -kansioon ennen iTunes-tiedostojen varmuuskopiointia. Voit koota mediatiedostosi yhteen seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  3. Valitse Kokoa tiedostot yhteen.
    järjestä kirjasto
  4. Klikkaa OK.

Kun kokoat tiedostot yhteen, iTunes Media -kansion ulkopuolella olevat tiedostot kopioidaan iTunes Media -kansioon. Voit säästää kovalevyllä tilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot sen jälkeen, kun olet varmistanut, että kopiot ovat iTunes Media -kansiossa.

Kirjaston ja mediatiedostojen varmuuskopiointi

Kun olet koonnut mediatiedostot yhteen, voit varmuuskopioida kirjaston ja mediatiedostot ulkoiseen asemaan.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi iTunes-kansio.
  3. Vedä iTunes-kansio sen nykyisestä sijainnista ulkoiseen asemaan. Kirjasto ja mediatiedostot kopioidaan asemaan.
    vedä iTunes-kansio ulkoiseen asemaan

Kirjaston palauttaminen varmuuskopiosta

Voit palauttaa iTunes-kirjaston tai iTunes Media -kansion ulkoisesta asemasta tietokoneeseen.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Vedä iTunes-kansio (jonka varmuuskopioit aikaisemmin) ulkoisesta asemasta haluamaasi sisäisen aseman kohtaan. Suosittelemme, että siirrät iTunes-kansion takaisin sen oletussijaintiin.
  4. Pidä optionäppäintä (Mac) tai Vaihto-näppäintä (Windows) painettuna, kun avaat iTunesin.
  5. Kun näet sanoman, jossa sinua pyydetään valitsemaan iTunes-kirjasto, klikkaa Valitse kirjasto -painiketta.
    valitse iTunes-kirjasto
  6. Valitse sisäisestä asemasta iTunes-kansio (jonka vedit siihen vaiheessa 3).
  7. Mac: klikkaa Valitse-vaihtoehtoa.
    Windows: klikkaa Avaa-vaihtoehtoa.
  8. Valitse kansiosta iTunesin Library.itl-tiedosto.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: