Varmuuskopioi ja palauta iTunes-kirjastosi

Ennen kuin siirrät tai palautat iTunes Media -kirjastosi, kokoa tiedostosi yhteen ja luo varmuuskopio.

iTunes-kirjastosi on tietokanta, joka koostuu kaikesta iTunesiin lisäämästäsi musiikista ja muusta mediasta, ja se järjestetään kahteen iTunes-kirjastotiedostoon ja iTunes Media -kansioon.

Ennen kuin varmuuskopioit mediasi, kokoa tiedostosi yhteen.

Sinun kannattaa myös ladata uudelleen kaikki aiemmat ostokset (musiikki, elokuvat, TV-ohjelmat jne.) ja ottaa käyttöön automaattiset lataukset tulevia ostoksia varten. Cloudissa oleva iTunes ei ole varmuuskopiointipalvelu, vaan paikallinen kopio (tietokoneelle ladattu kopio) on ainoa tapa varmuuskopioida ostetut mediasi.

Voit varmistaa, että paikalliset kopiot elokuvista ja TV-ohjelmista pysyvät latautuneina tietokoneellesi valitsemalla iTunes > Asetukset > Lisävalinnat (Mac) tai Muokkaa > Asetukset > Lisävalinnat (Windows-tietokone) ja poistamalla valinnan ”Poista automaattisesti katsotut elokuvat ja TV-ohjelmat”.

Macissa iTunes-kirjasto varmuuskopioidaan yleensä silloin, kun teet tietokoneestasi varmuuskopion Time Machinella. Varmista kuitenkin, että et jätä iTunesia varmuuskopiosta pois. Kun palautat varmuuskopion uuteen Maciin, se sisältää yleensä iTunesin. Voit halutessasi varmuuskopioida ja palauttaa iTunes-kirjastosi myös käyttämällä ulkoista asemaa toimimalla tässä artikkelissa annettujen ohjeiden mukaan.

iTunesin ja Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

iTunes-kirjaston yhdistäminen

Noudata näitä vaiheita kootaksesi kaikki mediatiedostosi yhteen iTunes Media -kansioon.

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  3. Valitse Kokoa tiedostot yhteen.
    iTunesin Järjestä kirjasto -paneeli, jossa on valittuna ”Kokoa tiedostot yhteen”.
  4. Klikkaa OK.

Kun kokoat tiedostosi yhteen, iTunes Media -kansiosi ulkopuoliset tiedostojen kopiot lisätään iTunes Media -kansioon. Voit säästää kiintolevyn tilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot sen jälkeen, kun olet varmistanut, että kopiot ovat iTunes Media -kansiossa.

iTunes Media -kansion etsiminen

iTunes Media -kansio on oletusarvoisesti iTunes-kansiossa:

• Mac: Avaa Finder-ikkuna, klikkaa vasemmassa sivupalkissa olevaa käyttäjätunnustasi ja etsi Music-kansio.
  • Windows 7 tai uudempi: Siirry kohtaan \Käyttäjät\käyttäjänimi\Musiikki\.
  • Windows XP: Siirry kohtaan \Documents and Settings\käyttäjänimi\Omat tiedostot\Omat musiikkitiedostot\.

Jos kansio ei ole sen oletussijainnissa, voit etsiä sen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa iTunes.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Näet iTunes Media -kansion sijainnin iTunes Media -kansion sijainti -kohdassa olevasta kentästä.
    iTunes-asetusten Lisävalinnat-paneeli. Paneeli näyttää iTunes Media -kansion sijainnin.
    Voit muuttaa iTunes Media -kansion sijaintia myös klikkaamalla Muuta.

Kirjaston ja mediatiedostojen varmuuskopiointi

Kun olet koonnut mediatiedostot yhteen, voit varmuuskopioida kirjaston ja mediatiedostot ulkoiseen asemaan.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi iTunes-kansio.
  3. Vedä iTunes-kansio sen nykyisestä sijainnista ulkoiseen asemaan. Kirjasto ja mediatiedostot kopioidaan asemaan.
    Mac Finder -ikkuna, joka on auki Music-kansion kohdalla. Valittua iTunes-kansiota vedetään ulkoiseen asemaan ikkunan vasemmassa sivupalkissa.

Kirjaston palauttaminen varmuuskopiosta

Voit palauttaa iTunes-kirjaston tai iTunes Media -kansion ulkoisesta asemasta tietokoneeseen. Jos olet palauttamassa iTunes-kirjastoa toisesta tietokoneesta, varmista, että uudessa tietokoneessa on iTunesin uusin versio.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Vedä iTunes-kansio (jonka varmuuskopioit aiemmin) ulkoisesta asemasta haluamaasi sisäisen aseman kohtaan. Suosittelemme, että siirrät iTunes-kansion takaisin sen oletussijaintiin.
  4. Pidä optionäppäintä (Mac) tai Vaihto-näppäintä (Windows) painettuna, kun avaat iTunesin.
  5. Kun näet sanoman, jossa sinua pyydetään valitsemaan iTunes-kirjasto, klikkaa Valitse kirjasto -painiketta.
    Valitse iTunes-kirjasto -hälytysviesti, jossa on valittuna Valitse kirjasto -painike.
  6. Valitse sisäisestä asemasta iTunes-kansio (jonka vedit siihen vaiheessa 3).
  7. Mac: klikkaa Valitse-vaihtoehtoa.
    Windows: klikkaa Avaa-vaihtoehtoa.
  8. Valitse kansiosta iTunesin Library.itl-tiedosto.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.