iTunes-kirjaston varmuuskopioiminen ja palauttaminen Windows-tietokoneessa

Ennen kuin siirrät tai palautat iTunes-mediakirjastosi Windows-tietokoneessa, kokoa tiedostosi yhteen ja luo varmuuskopio.

Huomioitavia seikkoja

iTunes-kirjastosi on tietokanta, joka koostuu kaikesta iTunesin Windows-versioon lisäämästäsi musiikista ja muusta mediasta, ja se järjestetään kahteen iTunes-kirjastotiedostoon sekä iTunes Media -kansioon.

Ennen median varmuuskopiointia:

iTunesin ja Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue, mitä maassasi tai alueellasi on saatavilla.

Jos sinulla on Mac

macOS Catalinassa aikaisempi iTunes-mediakirjastosi on nyt käytettävissä Apple Music-, Apple TV-, Apple Podcasts- ja Apple Books -apeissa. Ja kun varmuuskopioit Macisi, mediakirjastosi sisällytetään automaattisesti varmuuskopioon.

iTunes-kirjaston yhdistäminen

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  3. Valitse Kokoa tiedostot yhteen.
  4. Klikkaa OK.

Kun kokoat tiedostosi yhteen, iTunes Media -kansiosi ulkopuoliset tiedostojen kopiot lisätään iTunes Media -kansioon. Voit säästää kiintolevyn tilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot sen jälkeen, kun olet varmistanut, että kopiot ovat iTunes Media -kansiossa.

iTunes Media -kansion etsiminen

iTunes Media -kansio on oletusarvoisesti iTunes-kansiossa. Löydät sen valitsemalla Käyttäjä > Musiikki > iTunes > iTunes Media.

Jos iTunes Media -kansiota ei näy edellä mainitussa paikassa, voit etsiä sen seuraavasti:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  3. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  4. Näet iTunes Media -kansion sijainnin iTunes Media -kansion sijainti -kohdassa olevasta kentästä.

Kirjaston ja mediatiedostojen varmuuskopiointi

Kun olet koonnut mediatiedostot yhteen, voit varmuuskopioida kirjaston ja mediatiedostot ulkoiseen asemaan.

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi iTunes-kansio.
  3. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella iTunes-kansiota ja valitse Kopioi.
  4. Siirry ulkoiseen kovalevyyn, klikkaa oikealla painikkeella ja valitse Sijoita.

Kirjaston palauttaminen varmuuskopiosta

Voit palauttaa iTunes-kirjaston ulkoisesta asemasta tietokoneeseen. Jos olet palauttamassa iTunes-kirjastoa toisesta tietokoneesta, varmista, että uudessa tietokoneessa on iTunesin uusin versio.

1. Sulje iTunes.
  2. Siirry kohtaan Tämä tietokone ja klikkaa ulkoista asemaa.
  3. Valitse iTunes-kansio, klikkaa oikealla painikkeella ja valitse Kopioi.
  4. Siirry tietokoneessa sijaintiin, johon haluat sijoittaa iTunes-kirjaston, klikkaa oikealla painikkeella ja valitse Sijoita.
  5. Pidä vaihtonäppäintä painettuna, kun avaat iTunesin.
  6. Kun näet sanoman, jossa sinua pyydetään valitsemaan iTunes-kirjasto, klikkaa Valitse kirjasto -painiketta.
  7. Valitse sijainti, johon kopioit iTunes-kansion.
  8. Klikkaa Avaa.
  9. Valitse kansiosta iTunesin Library.itl-tiedosto.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.