Jos Mac pyytää sisäänkirjautumisavainnipun salasanaa

macOS-käyttäjätilin salasana ei ehkä vastaa kirjautumisavainnipun salasanaa. Luo uusi sisäänkirjautumisavainnippu tai päivitä se uudella salasanalla.

Kun sinä tai Macin ylläpitäjä olette nollanneet macOS-käyttäjätilisi salasanan, Mac saattaa pyytää sinua päivittämään avainnipun salasanan tai antamaan kirjautumisavainnipun salasanan. Se saattaa myös ilmoittaa, että järjestelmä ei pystynyt poistamaan sisäänkirjautumisavainnipun lukitusta. Tämä johtuu siitä, että sisäänkirjautumisavainnipussa käytetään edelleen vanhaa salasanaa.

Jos et tiedä vanhaa salasanaa

Jos et tiedä vanhaa salasanaa, voit ratkaista ongelman luomalla uuden sisäänkirjautumisavainnipun.

Jos tiedät vanhan salasanan

Jos tiedät vanhan salasanan, päivitä nykyinen sisäänkirjautumisavainnippu käyttämällä kyseistä salasanaa:

1. Avaa Avainnipun käyttö -ohjelma Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse ikkunan vasemmalla puolella olevasta avainnippujen luettelosta ”kirjautuminen”.
  3. Valitse valikkorivin Muokkaus-valikosta Vaihda avainnipun ”kirjautuminen” salasana.
  4. Kirjoita käyttäjätilisi vanha salasana Nykyinen salasana -kenttään. Tämä on salasana, jota käytit ennen salasanan nollaamista.
  5. Kirjoita käyttäjätilisi uusi salasana Uusi salasana -kenttään. Tämä on salasana, jolla kirjaudut nyt Maciin. Kirjoita sama salasana Vahvista-kenttään.
  6. Valitse OK, kun olet valmis, ja sulje Avainnipun käyttö -ohjelma.