App Store- ja iTunes-lahjojen lähettäminen uudelleen

Voit lähettää App Storesta, iTunes Storesta tai Apple Booksista jollekin muulle ostamasi lahjan uudelleen.

Jos lähetit App Store- ja iTunes-lahjan, eikä vastaanottaja löytänyt sen lunastusohjeet sisältänyttä sähköpostiviestiä, voit lähettää lahjan uudelleen iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella. Kun lähetät App Store- ja iTunes-lahjan uudelleen, vastaanottajalle lähetetään toinen sähköpostiviesti, jossa on linkki lahjan lunastamiseen.

Voit lähettää App Store- ja iTunes-lahjat uudelleen, kunhan kohdetta tai rahoja ei ole lunastettu miltään Apple ID:llä.

Jos vastaanottaja ei vieläkään löydä sähköpostiviestiä, vaikka olet lähettänyt sen uudelleen, pyydä häntä tarkistamaan sähköpostinsa roskapostikansio.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön ylälaidassa olevaa Apple ID:täsi ja napauta sitten Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Napauta Lahjat. Jos et näe Lahjat-valintaa, et ole hiljattain ostanut App Store- ja iTunes-lahjoja tällä Apple ID:llä.
    iPhone X, jossa on avattu Tiliasetukset. Lahjat-painike on valittuna.
  4. Napauta lahjaa, jonka haluat lähettää uudelleen.
    iPhone X, jossa näkyvät lähetetyt lahjat. Valittuna on osoitteeseen janeappleseed@icloud.com lähetetty lahja.
  5. Napauta Lähetä lahja uudelleen. Voit muokata tai muuttaa App Store- ja iTunes-lahjan vastaanottajan sähköpostiosoitetta, kunhan vastaanottaja ei ole lunastanut lahjaa. Voit muokata tai muuttaa vastaanottajan sähköpostiosoitetta napauttamalla hänen sähköpostiosoitettaan lahjan tietonäytöllä. Tarkista vastaanottajan sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus.
    iPhone X, jossa näkyvät lähetetyn lahjan tiedot.

Jos et näe Lähetä lahja uudelleen -valintaa, kyseisen sähköpostiosoitteen omistaja on jo lunastanut lahjan.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    iTunes-ikkuna, jossa on avoinna näytön ylälaidassa olevan valikkorivin Tili-valikko. Valittuna on Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi ja klikkaa sitten Näytä tili.
  4. Selaa Tilitiedot-sivulla Ostohistoria-osioon. Klikkaa Viimeksi lähetetty lahja: [päivämäärä] -kohdan vierestä Hallitse lahjoja. Jos et näe Lahjat-valintaa, et ole hiljattain ostanut App Store- ja iTunes-lahjoja tällä Apple ID:llä.
    iTunes-ikkuna, jossa näkyy Tilitiedot-sivun Ostohistoria-osio. Hallitse lahjoja -painike on valittuna.
  5. Etsi lahja, jonka haluat lähettää uudelleen, ja klikkaa sitten lahjan lähetyspäivän oikealta puolelta Näytä.
  6. Klikkaa ponnahdusikkunassa Lähetä lahja uudelleen. Jos haluat muokata vastaanottajan sähköpostiosoitetta, muuta Vastaanottaja-laatikossa olevaa osoitetta, ennen kuin valitset Lähetä lahja uudelleen. Tarkista vastaanottajan sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus.
    iTunes-ikkuna, jossa on avoinna Tilitiedot-sivun Lahjat-osio. Lähetetyn lahjan tiedot ovat avoinna edustalla.

Jos et näe Lähetä lahja uudelleen -valintaa, kyseisen sähköpostiosoitteen omistaja on jo lunastanut lahjan.