App Store- ja iTunes-lahjojen lähettäminen uudelleen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lähettää App Storesta, iTunes Storesta tai iBooks Storesta jollekin muulle ostamasi lahjan uudelleen.

Jos lähetit App Store- ja iTunes-lahjan, eikä vastaanottaja löytänyt sen lunastusohjeet sisältänyttä sähköpostiviestiä, voit lähettää lahjan uudelleen iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla tai Windows-tietokoneella. Kun lähetät App Store- ja iTunes-lahjan uudelleen, vastaanottajalle lähetetään toinen sähköpostiviesti, jossa on linkki lahjan lunastamiseen.

Voit lähettää App Store- ja iTunes-lahjat uudelleen, kunhan kohdetta tai rahoja ei ole lunastettu miltään Apple ID:llä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta näytön ylälaidassa olevaa Apple ID:täsi ja napauta sitten Näytä Apple ID. Sinua saatetaan pyytää todentamaan Apple ID:si.
  3. Napauta Lahjat. Jos et näe Lahjat-valintaa, et ole hiljattain ostanut App Store- ja iTunes-lahjoja tällä Apple ID:llä.
  4. Napauta lahjaa, jonka haluat lähettää uudelleen.
  5. Napauta Lähetä lahja uudelleen. Voit muokata tai muuttaa App Store- ja iTunes-lahjan vastaanottajan sähköpostiosoitetta, kunhan vastaanottaja ei ole lunastanut lahjaa. Voit muokata tai muuttaa vastaanottajan sähköpostiosoitetta napauttamalla hänen sähköpostiosoitettaan lahjan tietonäytöllä. Tarkista vastaanottajan sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus.

Jos et näe Lähetä lahja uudelleen -valintaa, kyseisen sähköpostiosoitteen omistaja on jo lunastanut lahjan.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja kirjaudu tilitietosivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Todenna Apple ID:si ja klikkaa sitten vaihtoehtoa Näytä tili.

Toimi tilitietosivulla seuraavasti:

1. Vieritä Ostohistoria-osioon. Klikkaa Viimeksi lähetetty lahja: [päivämäärä] -kohdan vierestä Hallitse lahjoja. Jos et näe Lahjat-valintaa, et ole hiljattain ostanut App Store- ja iTunes-lahjoja tällä Apple ID:llä.
  2. Etsi lahja, jonka haluat lähettää uudelleen, ja klikkaa sitten lahjan lähetyspäivän oikealta puolelta Näytä.
  3. Klikkaa ponnahdusikkunassa Lähetä lahja uudelleen.
    Jos haluat muokata vastaanottajan sähköpostiosoitetta, muuta Vastaanottaja-laatikossa olevaa osoitetta, ennen kuin valitset Lähetä lahja uudelleen. Tarkista vastaanottajan sähköpostiosoitteen oikeinkirjoitus.

Jos et näe Lähetä lahja uudelleen -valintaa, kyseisen sähköpostiosoitteen omistaja on jo lunastanut lahjan.