Macin käynnistäminen yhden käyttäjän tilassa tai yksityiskohtaisessa tilassa

Jos olet harjaantunut UNIX-käyttäjä, yhden käyttäjän tilan tai yksityiskohtaisen tilan käyttäminen voi auttaa käynnistysongelmien rajaamisessa.

1. Pidä jotakin näistä näppäinyhdistelmistä painettuna, kun olet käynnistänyt Macin painamalla virtapainiketta, tai välittömästi Macin uudelleenkäynnistyksen jälkeen:
    • Komento-S: yhden käyttäjän tila
    • Komento-V: yksityiskohtainen tila
  2. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes näet näytössä valkoista tekstiä.
    • Jos käytät FileVaultia, vapauta näppäimet, kun näet kirjautumisikkunan. Kirjaudu sen jälkeen sisään jatkaaksesi käynnistystä yhden käyttäjän tilassa tai yksityiskohtaisessa tilassa.
    • Jos käytät laiteohjelmiston salasanaa, sinun on poistettava salasana käytöstä, ennen kuin voit suorittaa käynnistyksen yhden käyttäjän tilassa tai yksityiskohtaisessa tilassa.
  3. Voit nyt kirjoittaa UNIX-komentoja. Voit poistua tästä tilasta ja suorittaa käynnistyksen normaalisti kirjoittamalla reboot ja painamalla Return-näppäintä.

Kun tietokone on yhden käyttäjän tilassa, näppäinasettelu on Englanti (USA).