Macin käynnistäminen yhden käyttäjän tilassa tai yksityiskohtaisessa tilassa

Jos olet harjaantunut UNIX-käyttäjä, yhden käyttäjän tilan tai yksityiskohtaisen tilan käyttäminen voi auttaa käynnistysongelmien rajaamisessa.

Yhden käyttäjän tila

1. Käynnistä Mac ja paina välittömästi komento-R-näppäimiä, jolloin macOS:n palautustoiminto käynnistyy.
  2. Valitse Levytyökalu Lisäohjelmat-ikkunasta ja klikkaa Jatka.
  3. Valitse Levytyökalun sivupalkista käyttämäsi taltio ja sitten valikkoriviltä Arkisto > Tuo näkyviin. (Jos taltio on jo näkyvissä, tämä valinta näkyy himmennettynä.) Anna sitten pyydettäessä ylläpitäjän salasana.
  4. Lopeta Levytyökalu.
  5. Valitse Pääte valikkorivin Lisäohjelmat-valikosta.
  6. Voit nyt kirjoittaa UNIX-komentoja. Kun olet valmis, valitse Omenavalikko () > Käynnistä uudelleen.

Nämä vaiheet korvaavat komento-S-menetelmän, joka ei toimi suositeltujen asetusten kanssa nykyisissä Mac-tietokoneissa.

Yksityiskohtainen tila

1. Käynnistä Mac, paina välittömästi komento-V-näppäinyhdistelmää ja pidä sitä painettuna.
  2. Pidä näppäimiä painettuina, kunnes näet näytössä valkoista tekstiä.
    • Jos käytät FileVaultia, vapauta näppäimet, kun näet kirjautumisikkunan. Kirjaudu sen jälkeen sisään jatkaaksesi käynnistystä yksityiskohtaisessa tilassa.
    • Jos käytät laiteohjelmiston salasanaa, sinun on poistettava salasana käytöstä, ennen kuin voit suorittaa käynnistyksen yksityiskohtaisessa tilassa.
  3. Voit nyt kirjoittaa UNIX-komentoja. Voit poistua tästä tilasta ja suorittaa käynnistyksen normaalisti kirjoittamalla reboot ja painamalla rivinvaihtonäppäintä.