Levyn oikeuksien korjaaminen Levytyökalun avulla

Levytyökalun avulla voit korjata käynnistyslevyn tiedosto-oikeudet OS X Yosemitessa tai sitä vanhemmassa OS X -versiossa.

Käyttöoikeudet ovat tiedostoa koskevia asetuksia, jotka määräävät, voiko tiedostoa lukea, voiko siihen kirjoittaa tai voiko sen suorittaa (avata). Jos tiedoston oikeudet ovat virheelliset, sitä käyttävä ohjelmisto ei ehkä toimi oikein. Näet tiedoston oikeudet sen Näytä tietoja -ikkunan Jako ja oikeudet -osiosta.

OS X El Capitanissa ja sitä uudemmissa OS X -versioissa järjestelmätiedostojen oikeudet on suojattu automaattisesti. Oikeuksia ei enää tarvitse tarkistaa tai korjata Levytyökalun avulla.

Toimi seuraavasti OS X Yosemitessa tai sitä vanhemmassa OS X -versiossa:

1. Avaa Levytyökalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  2. Valitse käynnistyslevy taltioluettelosta.
  3. Avaa Korjaus-välilehti.
  4. Voit tarkistaa oikeudet valitsemalla Tarkista levyn oikeudet. Voit korjata oikeudet valitsemalla Korjaa levyn oikeudet.

Levytyökalu tarkistaa tiedoston oikeudet vain jos tiedostolla on vastaava kuitti kansiossa /var/db/receipts. Kuitti kertoo Levytyökalulle, mitkä oikeuksien pitäisi olla. Kaikki asentajat eivät liitä kuittia asentamiensa tiedostojen mukaan.