iPhonen, iPadin tai iPod touchin valmisteleminen huoltoa varten

Suojaa tietosi ja säästä aikaa noudattamalla seuraavia vaiheita ennen laitteesi huoltoa.

Ennen kuin viet laitteesi huoltoon

Noudata seuraavia vaiheita ennen kuin viet laitteesi Apple Storeen, Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai operaattorille. Jos laite ei käynnisty tai reagoi, käy läpi niin monta vaihetta kuin mahdollista:

1. Varmuuskopioi iOS-laite.
  2. Tarkista Apple ID:si salasana. Joitakin korjauksia varten tarvitset Apple ID:n salasanan, jotta voit tyhjentää laitteen ja poistaa Etsi iPhoneni -toiminnon käytöstä.*
  3. Jos iPhonesi akku on huollettava, tyhjennä akun lataus mahdollisuuksien mukaan enintään 30 %:iin, ennen kuin viet laitteesi huoltoon.

Soita ja tarkista (ellet ole jo tehnyt sitä) ennen huoltopaikkaan menemistä, onko ajan varaaminen tarpeen. Voit esimerkiksi tehdä Genius Bar -ajanvarauksen ennen Apple Storeen menemistä. Kun menet sinne, muista ottaa seuraavat asiat mukaan:

• ostokuitti (jos mahdollista), sillä joudut ehkä esittämään ostotositteen
  • laite ja ongelmaan liittyvät mahdolliset lisävarusteet
  • henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti, passi tai jokin muu viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus.

* Jos et saa Etsi iPhoneni -toimintoa pois päältä, Apple ei ehkä voi huoltaa laitettasi. Tämä menettelytapa on käytössä, jotta valtuuttamattomat henkilöt eivät pystyisi tietämättäsi huoltamaan laitettasi. Jos et muista Apple ID:täsi ja salasanaasi, siirry iForgotiin.

Ennen kuin lähetät laitteesi

Noudata näitä vaiheita ennen laitteen lähettämistä korjattavaksi tai vaihdettavaksi. Jos se ei käynnisty tai reagoi, käy läpi niin monta vaihetta kuin mahdollista:

1. Varmuuskopioi iOS-laite. Tyhjennä iOS-laitteesi tietojesi suojaamiseksi.
  2. Poista iOS-laitteesi Apple ID -laiteluettelostasi.
  3. Poista iOS-laitteesi tai iPadOS-laitteesi SIM-kortti, jos laitteen käyttö edellyttää sellaista, ja säilytä kortti varmassa tallessa. Jos iOS-laitteesi käyttö ei edellytä SIM-korttia, jäädytä liittymä ottamalla tarvittaessa yhteyttä matkapuhelinoperaattoriin.

Laite on nyt valmis lähetettäväksi. Jos olet järjestänyt korjauspyynnön, sinun olisi pitänyt saada laitteen lähetysohjeet. Jos et saanut ohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos et ole järjestänyt korjauspyyntöä, valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Tarvitsetko apua?

Ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä lisätietoja.