iPhonen, iPadin tai iPod touchin valmisteleminen huoltoa varten

Suojaa tietosi ja säästä aikaa noudattamalla seuraavia vaiheita ennen laitteesi huoltoa.

Ennen kuin viet laitteesi huoltoon

Noudata seuraavia vaiheita ennen kuin viet laitteesi Apple Storeen, Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai operaattorille. Jos laite ei käynnisty tai reagoi, käy läpi niin monta vaihetta kuin mahdollista:

1. Varmuuskopioi iOS-laite.
  2. Tarkista Apple ID:si salasana. Joitakin korjauksia varten tarvitset Apple ID:n salasanan, jotta voit tyhjentää laitteen ja poistaa Etsi iPhoneni -toiminnon käytöstä.*
  3. Tuo mukanasi ostokuitti, jos mahdollista, sillä joudut ehkä esittämään ostotositteen.
  4. Tuo mukanasi laite ja ongelmaan liittyvät mahdolliset lisävarusteet.
  5. Ota mukaasi henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti, passi tai jokin muu viranomaisen myöntämä henkilöllisyystodistus.
  6. Soita ja tarkista (ellet ole jo tehnyt sitä) ennen huoltopaikkaan menemistä, onko ajan varaaminen tarpeen. Voit esimerkiksi tehdä Genius Bar -ajanvarauksen ennen Apple Storeen menemistä.

Ennen kuin lähetät laitteesi

Noudata näitä vaiheita ennen laitteen lähettämistä korjattavaksi tai vaihdettavaksi. Jos se ei käynnisty tai reagoi, käy läpi niin monta vaihetta kuin mahdollista:

1. Jos sinun on lähetettävä iPhone, josta on muodostettu laitepari Apple Watchin kanssa, poista laitepari. Kun poistat laiteparin, iPhone luo uuden varmuuskopion Apple Watchista. Varmuuskopion avulla voit palauttaa Apple Watchin, kun iPhone tulee huollosta.
  2. Varmuuskopioi iOS-laite.
  3. Valitse Asetukset > Viestit ja laita iMessage pois päältä.
  4. Tyhjennä laitteen tiedot. Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Anna pääsykoodi ja Apple ID:n salasana pyydettäessä. Jos laitteen tietojen poistaminen ei onnistu, koska laite ei käynnisty tai se ei vastaa, voit poistaa laitteen tiedot iCloud.comissa. Lisätietoja.
  5. Varmista, että aktivointilukitus ei ole päällä.
  6. Poista SIM-kortti, kotelo ja näytönsuojus laitteesta. Jätä johto ja laturi kotiin.

Laite on nyt valmis lähetettäväksi. Jos olet järjestänyt korjauspyynnön, sinun olisi pitänyt saada laitteen lähetysohjeet. Jos et ole saanut ohjeita tai järjestänyt korjauspyyntöä, ota yhteys Apple-tukeen.

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

* Jos et saa Etsi iPhoneni -toimintoa pois päältä, Apple ei ehkä voi huoltaa laitettasi. Tämä menettelytapa on käytössä, jotta valtuuttamattomat henkilöt eivät pystyisi tietämättäsi huoltamaan laitettasi. Jos et muista Apple ID:täsi ja salasanaasi, siirry iForgotiin.